اگر جزو آن دسته از کسبوکارهایی هستید که از تبلیغات گوگل برای پروموت کردن محصولات و یا خدمات خود استفاده کرده یا مارکتری هستید که کار مدیریت کمپینهای تبلیغاتی گوگل ادز را بر عهده دارید؛ احتمالا Ad strength اصطلاحی آشنا برای شما باشد.
با تمام پتانسیلهایی که این قابلیت برای بهبودکمپینهای تبلیغاتی گوگل دارد؛ اخیرا بحثها پیرامون آن بسیار بوده و این سوال برای تبلیغدهندگان پیش آمده است که آیا Ad strength در عملکرد کمپینهای گوگل ادز تاثیرگذار است یا نه؟
در مقاله امروز از وبلاگ جی ادز به بررسی این موضوع پرداخته و نقش این قابلیت در بهینه کردن تبلیغات گوگل ادز را بررسی میکنیم.
در ابتدا اما اجازه دهید تعریفی از این قابلیت داشته باشیم.
Ad strength چیست؟
در تعریفی ساده، Ad strength یا قدرت تبلیغ قابلیتی است که میزان قدرتمند بودن یک تبلیغ را نشان داده و با ارائه پیشنهاد برای بهبود اجزا مختلف تبلیغ (مثل هدلاین، متن تبلیغاتی و یا عکسها و افزونههای استفاده شده در آن)، به شما کمک میکند تا تبلیغات خود را بهینه کنید.
در این قابلیت، کیفیت تبلیغ شما در یکی از این 5 دسته قرار میگیرد:
- Incomplete
- Poor
- Average
- Good
- Excellent
شبیه به کوالیتی اسکور و یا امتیاز بهینهسازی (Optimization Score)، قدرت تبلیغ نیز تنها احتمال موفقیت آمیز بودن تبلیغ را به شما نشان میدهد و به عنوان یک فاکتور تعیینکننده در موفقیت آمیز بودن یا نبودن تبلیغ محسوب نمیشود.
Ad strength چگونه بر تبلیغ تاثیر میگذارد؟
همانطور که میدانید؛ در حال حاضر در ساخت تبلیغات گوگل ادز میتوانید تا 15 هدلاین، 4 دیسکریپشن، 20 عکس، لوگو و افزونه تبلیغاتی در تبلیغات خود داشته باشید.
این قابلیت به هوش مصنوعی گوگل کمک میکند تا ترکیبهای مختلفی از تبلیغ شما ساخته و برای نتیجهگیری بهتر، آنها را به صورت داینامیک تغییر داده و به کاربران نشان دهد.
با در نظر گرفتن این موارد و قابلیت قدرت تبلیغ، بیایید این سوال را مطرح کنیم که آیا کم بودن تعداد و تنوع اجزا تبلیغاتی (Asset ها) میتواند نتیجه منفی در تبلیغات داشته باشد؟
این تعریف گوگل از Ad strength را ببینید:
با استناد به این تعریف بله؛ کم بودن تعداد و تنوع اجزا تبلیغاتی میتواند تاثیر منفی در عملکرد آن داشته باشد. به خصوص با توجه به اشاره افزایش حداکثری عملکرد و تاثیرگذاری تبلیغات که در تصویر بالا زیر آنها خط کشیده شده است.
از دیدگاه تجربه اما، بسیاری از تبلیغدهندگان عنوان کردهاند که تبلیغاتی از آنها که در دسته “Poor” قرار داشتند؛ عملکرد بهتری از آنهایی که در دستههای “Good” یا “Excellent” قرار گرفتهاند از خود نشان دادهاند.
از طرفی دیگر، ممکن است خودتان نیز بارها دیده باشید، تبلیغاتی که قدرت پایین (Low) داشتهاند؛ در مقایسه با آنهایی که از قدرت بالایی برخوردار بودند (Good یا Excellent)، تعداد نمایش بیشتری دریافت کردهاند.
با این تفاسیر؛ آیا میتوان گفت که Ad strength پایین میتواند تعداد بازدیدهای تبلیغ شما را کاهش داده یا حتی از نمایش آن جلوگیری کند؟
پاسخ هر دو منفی است:
- قدرت تبلیغ پایین، لزوما به معنی تعداد ایمپرشنهای کمتر برای تبلیغ نیست.
- قدرت تبلیغ پایین، لزوما باعث عدم نمایش تبلیغ نمیشود.
اما توجه داشته باشید؛ پایین بودن Ad strength پایین میتواند هر یک از این نتایج را برای شما به همراه داشته باشد.
وقتی که تبلیغ شما کیفیت پایین ( قدرت تبلیغ کم) داشته باشد؛ ممکن است عملکرد ضعیفتری نسبت به سایر تبلیغات شما از خود نشان دهد. حتی ممکن است کیفیت آن به قدری پایین باشد که اصلا در مزایده گوگل ادز (Google ads Auction) برنده نشود.
گوگل بارها عنوان کرده است که Ad strength، تنها فاکتوری است که میزان خوب ساخته شدن تبلیغ شما بر اساس توصیههای آن را نشان میدهد.
توصییههایی مثل استفاده از چندین هدلاین مختلف برای تبلیغ، استفاده از کلمات کلیدی در عنوان و متن تبلیغاتی و یا حفظ ارتباط تبلیغ با نیاز و سرچ کوئری کاربر.
پس از نگارش مقالههای متعدد در این مورد، رابط محصولات گوگل ادز (Ginny Marvin) اینطور در مورد این مسئله پاسخ داده داده است:

در تصویر بالا میبینیم که بارها به این موضوع اشاره شده است که Ad strength به طور مستقیم تاثیری در مزایده گول ادز ندارد.
آپدیتهای اخیر که بر تاثیر Ad strength تاثیر میگذراند
گوگل اخیرا تغییراتی را در پلتفرم گوگل ادز انجام داده است که توجهها را به سمت قابلیت قدرت تبلیغ در تبلیغات معطوف کرده است. با کلیک بر روی این لینک، میتوانید مقاله کامل در مورد این تغییرات را بخوانید.
در این مقاله یک پاراگراف اما برای تمام تبلیغدهندگان و مارکترها جالب به نظر میرسد. پاراگرافی که اساسا آغازگر تمام بحثهای پیرامون قدرت تبلیغ بوده است.

گوگل عنوان میکند: “از این به بعد، تعداد و تنوع اجزا تبلیغاتی نقش مهمتری در افزایش رتبه Ad strength پیدا خواهند کرد.” به نظر میرسد که گوگل با توجه به این که امکان استفاده از داراییهای بیشتر در تبلیغات را برای کاربران خود فراهم کرده است؛ توقع دارد تا آنها نیز از این قابلیتها حداکثر استفاده را داشته باشند.
آیا ad strength مهم است؟
نکته: این بخش از مقاله به عنوان تجربه جی ادز در استفاده از این قابلیت نگارش میشود. ممکن است کاربران مختلف نتایج متفاوتی در استفاده از قدرت تبلیغ داشته باشند. خوشحال میشویم که در بخش کامنتها، تجربههای متفاوت خود را با ما به اشتراک بگذارید.
و اما حالا به بررسی احتمالا مهمترین سوال در کانسپت قدرت تبلیغ میرسیم.
آیا Ad strength مهم است؟ اگر مهم است چگونه باید آن را بهینه کنیم؟
تا حدودی!
قدرت تبلیغ کانسپتی است که در بیشتر مواقع، اگر بهینهسازی کمپین خود را به درستی انجام داده باشید، نمره خوبی از آن دریافت میکنید.
به عنوان مثال، استفاده از 10 هدلاین متفاوت به جای 2 هدلاین، طبیعتا امکان هدفگیری نیازها و خواستههای بیشتری از مخاطبان هدف را برای شما فراهم میکند. بنابراین طبیعی است که با استفاده از این رویکرد، قدرت تبلیغ شما بیشتر باشد.
باید به این موضوع توجه داشته باشید که به عنوان یک تبلیغکننده در گوگل، هدف شما همواره باید ارائه مرتبطترین و بهترین تبلیغی که به خوبی به نیاز کاربران پاسخ میدهد باشد.
در بعضی مواقع نیز، میتوانید قدرت تبلیغ پایینی داشته باشید؛ اما عملکرد خوبی از تبلیغات ببینید.
به عنوان مثال، پین کردن هدلاین تبلیغاتی در تبلیغ، از گزینههایی است که میتواند رتبه Ad strength را پایین بیاورد. اما ما با امتحان کردن این موضوع و پین کردن یکی از عنوانهایی که برای تبلیغ انتخاب کرده بودیم، توانستیم با وجود قدرت تبلیغ پایین، نتیجه خوبی از تبلیغات خود بگیریم.
موردی که در تجربهای مشابه، برای Search Engine Land نیز اتفاق افتاده است. مقاله کامل این موضوع را میتوانید از اینجا بخوانید.
تکنیکهای بهبود Ad strength
در ادامه، تکنیکهایی را به شما معرفی میکنیم که با استفاده از آنها میتوانید رتبه قدرت تبلیغ را بهبود دهید:
- در ساخت تبلیغ، از اجزا تبلیغاتی استفاده کنید که به خوبی نقاط قوت کسبوکار شما را بیان میکنند.
- به خوبی به سوالات و نیاز کاربران پاسخ دهید. به عنوان مثال، از کلمات کلیدی در هدلاین و متن تبلیغاتی خود استفاده کنید.
- نسخههای مختلفی از تبلیغات را امتحان کنید. بدون تست کردن، هرگز نمیتوانید بفهمید که کدام نسخه بهترین نتیجه را برای شما به همراه دارد.
- از تمام قابلیتهایی که در اختیار دارید استفاده کنید. هدلاینها و متنهای تبلیغاتی متنوع، تصاویر، لوگوها و افزونههای تبلیغاتی!
در رابطه با گزینه شماره 3، میتوانید از تست A/B برای بررسی عملکرد دو نسخه متفاوت از تبلیغ خود استفاده کنید.

در بالا به یک سری از تکنیکها پرداختیم. اما به عنوان تبلیغدهنده، مهمترین تکنیکی که باید از آن استفاده کنید بررسی و آنالیز مداوم کمپینهای تبلیغاتی است.
عملکرد تبلیغات خود را بررسی کنید. اگر نتایج خوب بود که هیچ؛ احتمالا نیازی به به بررسی Ad strength ندارید.
اما اگر میبینید نتایج خوبی از تبلیغات خود نمیگیرید؛ شاید بد نباشد نگاهی به امتیاز قدرت تبلیغ خود و پیشنهادهایی که به شما میدهد داشته باشید. هر چه که باشد؛ این قابلیت پیشنهادهایی را برای بهینهسازی تبلیغ به شما میدهد که میتوانید از آنها برای گرفتن نتیجه بهتر استفاده کنید.
حتی میتوانید یک قدم در این مورد جلوتر رفته و جزئیات بیشتری از پیشنهادهای گوگل برای بهبود را دریافت کنید. با کلیک بر روی گزینه View ideas که در تصویر بالا مشخص شده است؛ میتوانید برای هر حوزه از بهبود، لیستی از پیشنهادهای مختلف را دریافت کنید.
در این تصور که البته به دلیل حفظ اطلاعات مشتریان مجبور به تار کردن آن شدهایم؛ گوگل لیستی از پیشنهادهای مختلف برای بهبود هدلاین تبلیغ را به ما پیشنهاد میکند.

قدرت تبلیغ را نقطه ضعف تبلیغات خود نکنید
به عنوان نکته پایانی این مقاله، اجازه دهید به این مورد اشاره کنم که تنها به این دلیل که گوگل Ad strength را پروموت میکند؛ نباید تبلیغات خود را برای بهبود آن بهینه کنید. توجه داشته باشید که این قابلیت تنها یک ابزار برای شناسایی نقاط بهبود احتمالی و استفاده از پیشنهادها، آن هم در صورت دیدن مشکل در تبلیغات است.
به جای تمرکز بر روی بهبود امتیاز قدرت تبلیغ، بر روی بهبود KPI های مهم کسبوکار خود تمرکز کنید.