برای بررسی موفقیت کمپینهای گوگل ادز، علاوه بر اطمینان از هدفمند بودن کلیکها، بهتر است تبدیل یا کانورژن (conversion) را نیز بررسی کنید. بررسی اقدامات کاربران پس از کلیک بر روی تبلیغات گوگل، میتواند بسیار ارزشمند باشد.
شما تبلیغات گوگل را با هدف مشخصی شروع میکنید؛ برای مثال افزایش تعداد تماسها، افزایش فروش، افزایش تعداد مشترکان خبرنامه، افزایش تعداد درخواستهای مشاوره از طریق فرم مربوطه و …
گوگل ادز این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که پس از شروع تبلیغات، میزان دستیابی به اهداف تبلیغاتی خود را پیگیری کنید. برای دسترسی به بخش کانورژن در گوگل ادز بر روی آیکون آچار (Tools & Settings) و سپس Conversions کلیک کنید.
در صفحه Conversions میتوانید کانورژنهای مورد نظر خود را تعریف کنید، اگر هنوز هیچ کانورژنی تعریف نکردهاید، در لیست کانورژنها چیزی مشاهده نمیکنید.
تعریف کانورژن جدید در گوگل ادز
برای شروع تعریف کانورژن جدید روی آیکون آبی رنگ + کلیک میکنیم.
همانطور که مشاهده میکنید گوگل ادز امکان تعریف و پیگری 4 نوع کانورژن را در اختیار شما قرار میدهد:
- اقداماتی که کاربران در سایت شما انجام میدهند
- اقداماتی که کاربران در اپلیکیشن شما انجام میدهند
- تماسهایی کاربران از طریق آگهی و وبسایت شما برقرار میکنند
- وارد کردن دادههای مربوط به کانورژن از طریق آنالیتیکس و سایر منابع
پس از کلیک روی Website (پیگیری کانورژنها بر روی سایت) وارد مرحله تعریف کانورژن میشوید.
Category یا دسته بندی کانورژن: کانورژن مورد نظرتان از چه نوعی هست؟ خرید، افزودن به سبد خرید، شروع مراحل پرداخت، اشتراک خبرنامه، تماس، ارسال فرم، رزرو زمان ملاقات، عضویت در سایت، درخواست قیمت یا اطلاعات دیگر، دریافت آدرس، ارجاع به سایت شرکاء، مشاهده صفحه خاص و سایر موارد.
Conversion name – نام کانورژن: برای کانورژن خود نام مناسبی انتخاب کنید. بعدا میتوانید براساس این نام تعداد کانورژنهای مربوطه را مشاهده کنید.
Value یا ارزش: ارزش این کانورژن برای شما چقدر است؟ مثلا شاید هر درخواست مشاوره به صورت متوسط برای شما 1 دلار ارزش آورده داشته باشد یا اینکه هر فروش برایتان 10 درهم سود داشته باشد. اگر نمیخواهید ارزش کانورژنها را پیگیری کنید، میتوانید گزینه Don’t use a value for this conversion action را انتخاب کنید.
Count – شمارش کانورژن ها: آیا همه کانورژنهایی که توسط فردی اتفاق میافتد، به صورت جداگانه شمارش میشود یا همه آنها یک کانورژن حساب میشود؟ اگر کانورژن مورد نظرتان مربوط به فروش محصولات باشد، احتمالا بخواهید هر فروش را به صورت جداگانه محاسبه کنید. اما برای درخواست مشاوره در سایت احتمالا بخواهید همه درخواستهای مشاوره یک نفر را کانورژن واحدی در نظر بگیرید.
Click-through conversion window – پنجره نرخ تبدیل کانورژن: کانورژن ممکن است چند روز پس از تعامل فرد با تبلیغ شما انجام شود. حداکثر زمان پس از تعامل کاربر با آگهی که میخواهید کانورژنها شمارش شوند را انتخاب کنید. برای مثال اگر 30 روز را انتخاب کرده باشید، اگر کسی روی تبلیغ شما کلیک کند، 29 روز بعد خرید انجام دهد، این به عنوان یک کانورژن محاسبه میشود. اگر او 31 روز پس از کلیک بر روی آگهی خرید کند، به عنوان کانورژن محاسبه نمیشود.
View-through conversion window – پنجره نمایش Conversion: احتمال دارد که کاربر تبلیغ شما را ببیند، ولی روی آن کلیک نکند و در زمان دیگری از روش دیگر مانند لینک وارد سایت شما شده و کانورژن اتفاق بیافتد. برای محاسبه تاثیر نمایش تبلیغات از معیار View-through conversion میتوان استفاده کرد. اینجا میتوانید مشخص کنید که تا چند روز پس از مشاهده تبلیغ تاثیر آن در کانورژن محاسبه شود.
Include in Conversions: اگر میخواهید دادههای این کانورژن در ستون Conversions محاسبه و نمایش داده شود، تیک این گزینه را بزنید. البته به یاد داشته باشید که حتی اگر تیک این گزینه را هم نزنید باز هم میتوانید آمار مربوط به این کانورژن را مشاهده کنید و تنها آمار آن به معیار Conversions اضافه نمیشود.
Attribution model – مدل تخصیص دادن کانورژن: وقتی کاربری اقدامی مانند “خرید از سایت شما” را انجام میدهد، احتمالا تحت تاثیر چند کانال مختلف تصمیم به این اقدام کرده است. برای مثال کاربری را در نظر بگیرید که از طریق لینک زیر ویدیوی شما در یوتیوب وارد سایتتان میشود و محصول شما را میبیند، چند روز بعد از طریق تبلیغات گوگل شما دوباره به سایتتان بازمیگردد؛ ولی باز هم خرید نمیکند. دفعه سوم از طریق سرچ ارگانیک گوگل به سایت شما میآید و محصول مورد نظرش را خریداری میکند. Attribution model در واقع مدلی برای تعیین سهم هر یک از این کانالها در شکلگیری تبدیل است.
نحوه قرار دادن تگ گوگل ادز کانورژن در سایت
در این مرحله بایستی تگ گوگل ادز کانورژن را در سایت خود جایگذاری کنید. برای اینکار سه پیشنهاد ارایه شده است.
- میتوانید بر اساس راهنمای موجود تگ را در داخل کدهای سایتتان قرار دهید.
- تگ را برای وبمستر یا مسئول سایتتان ارسال کنید.
- تگ را از طریق گوگل تگ منیجر در سایتتان قرار دهید.
پیشنهاد میکنیم این کار را مانند آنچه در ادامه میخوانید، از طریق گوگل تگ منیجر انجام دهید. اگر گوگل تگ منیجر را بر روی سایت خود راه اندازی نکردهاید، بهتر است برای انجام اینکار و همچنین آشنایی بیشتر با گوگل تگ منیجر، مقاله راهنمای کامل گوگل تگ منیجر را مطالعه کنید.
دو متغیر Conversion ID و Conversion Label را در تصویر زیر مشاهده میکنید؛ آنها را در گوگل تگ منیجر وارد خواهیم کرد.
افزودن تگ Google Ads Conversion در گوگل ادز
برای ادامه وارد سایت Google Tag Manager شده و روی اکانت مربوط به سایتمان کلیک میکنیم. وارد بخش tags میشویم و روی ایجاد تگ جدید (New) کلیک میکنیم. نام مناسبی برای تگ انتخاب کنید. روی Tag Configuration کلیک کرده و از لیست انواع تگها، Google Ads Conversion Tracking را انتخاب کنید.
در بخش Tag Configuration، فیلدهای Conversion ID و Conversion Label را با مقادیر مربوطه که در مراحل راه اندازی کانورژن گوگل ادز دریافت کردهایم، تکمیل میکنیم. در صورتی که هنگام تعریف کانورژن، Value را برابر Use different values for each conversions انتخاب کرده باشیم، در اینجا میتوانیم مقداردهی کنیم. تغییری در باقی فیلدهای تگ ایجاد نمیکنیم.
ایجاد Trigger ارسال فرم مشاوره برای ثبت کانورژن
حالا نوبت ایجاد و افزودن Trigger به تگ است. در واقع با تریگر تعیین میکنیم که چه زمانی کانورژن اتفاق میافتد.
کانورژنی که ما اینجا تعریف کردهایم مربوط به ارسال فرم مشاوره است. برای ایجاد تریگر در بخش Triggering روی Choose a trigger to make this tag fire… کلیک کرده و برای ساخت تریگر جدید در بالا گوشه سمت راست روی آیکون + کلیک کنید.
نام مناسبی برای تریگر انتخاب کرده و روی ستاپ آن کلیک کنید.
از بین انواع مختلف تریگر، روی Form Submission کلیک کنید. با توجه به اینکه فرمهای مختلفی در سایتمان وجود دارد، باید فرم مربوطه را انتخاب کنیم. برای اینکار آیدی فرم موردنظرمان را بدست آورده و در بخش تنظیمات تریگر وارد میکنیم.
Trigger را Save میکنیم تا به تگی که ایجاد کردهایم اضافه شود.
تگ را نیز Save میکنیم و در نهایت روی دکمه Submit و سپس Publish کلیک میکنیم تا تغییراتی که در گوگل تگ منیجر ایجاد کردهایم، اعمال شوند. حال هر وقت بازدیدکننده از طریق تبلیغات گوگل وارد سایت جیادز شده و فرم درخواست مشاوره در انتهای صفحه اصلی و سایر صفحات محصولات را تکمیل و ارسال کند، یک کانورژن جدید در گوگل ادز ثبت میشود.
امیدوارم این مقاله برایتان مفید باشد و کمک کند تا بتوانید با پیگری و استفاده از استراتژیهای بهبود نرخ تبدیل کارایی سایت و تبلیغاتتان را بهتر کنید. اگر سوالی در رابطه با راه اندازی کانورژن در گوگل ادز داشتید، خوشحال میشویم از طریق بخش دیدگاههای همین پست با ما در ارتباط باشید.
آقای قبیله عالی بود، ممنون از توضیحات خوبتون