تا به حال پیش آمده است که وقتی در حال یوتیوب گردی و دیدن ویدئوهای یوتیوبرهای مختلف هستید با خود بگویید؛ “من هم میتونم این کار رو انجام بدم؟”
فرقی نمیکند که مهارت و یا علاقه شما در گیم باشد، به آموزش تخصص خود به دیگران علاقهمند باشید یا این که بخواهید زندگی روزمره خود را با دیگر افراد به اشتراک بگذارید؛ ساخت کانال یوتیوب این امکان را برای شما فراهم میکند تا در عین پرداختن به علایق و مهارتهای خود، از یوتیوب درآمد هم داشته باشید.
در مقاله امروز از وبلاگ جی ادز قصد داریم به نحوه ساخت کانال یوتیوب پرداخته و به شما بگوییم چگونه میتوانید با شخصیسازی کانال خود، جذابیت آن را برای کاربران این شبکه افزایش دهید. پیشنهاد میکنم تا انتهای این مطلب همراه من باشید.
ساخت کانال یوتیوب
ساخت کانال یوتیوب
در ابتدا، اجازه دهید به این سوال پاسخ دهیم که اصلا چرا باید کانال یوتیوب بسازیم؟
ساخت کانال یوتیوب مزیتهای مختلفی دارد؛ اما اگر بخواهیم به مهمترین آنها اشاره کنیم، فرصت به اشتراکگذاری خلاقیت و ساخت کامیونتی فعال از کاربران علاقهمند به یک حوزه مشخص را میتوانیم به عنوان اصلیترین انگیزه برای ساخت کانال یوتیوب نام ببریم.
یوتیوب این فرصت را در اختیار شما قرار میدهد تا مهارت و علایقهای خود را با افرادی به اشتراک بگذارید که علاقهمندیهای مشابهی با شما داشته و بدین ترتیب بتوانید کامیونیتی بسازید که در آن، هزاران و حتی میلیونها فرد ویدئوهای شما را تماشا میکنند.
در نهایت، در صورتی که همه چیز خوب پیش برود، این امکان را خواهید داشت تا کانال خود را مانیتایز کرده و بتوانید از آن درآمد داشته باشید.
اما حالا که با دلیل ساخت کانال یوتیوب آشنا شدیم؛ اجازه دهید به آموزش نحوه ساخت کانال بپردازیم.
آموزش ساخت کانال یوتیوب
برای ساخت کانال یوتیوب، در ابتدا نیاز به یک اکانت گوگل دارید. اگر با نحوه ساخت اکانت گوگل آشنا بوده و از قبل اکانت دارید که میتوانید از همان حساب برای ساخت کانال استفاده کنید؛ اما اگر نمیدانید چگونه اکانت گوگل خود را بسازید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
برای ساخت اکانت گوگل:
- با استفاد از مرورگر خود، وارد صفحه اکانتهای گوگل شوید.
- در این صفحه بر روی گزینه Create account کلیک کرده و سپس با توجه به نیاز خود، یکی از گزینههای For my personal use یا For work or my business را انتخاب کنید. سپس دکمه Next را بزنید.

- در صفحه بعدی اسم و فامیلی خود را وارد کرده و سپس گزینه Next را انتخاب کنید. (توجه داشته باشید که وارد کردن فامیلی انتخابی است)

- سن خود را وارد کرده و جنسیت خود را انتخاب کنید و سپس بر روی گزینه Next کلیک کنید. (با کلیک بر روی کادر قرمز رنگی که در تصویر زیر برایتان مشخص کردهایم؛ میتوانید ببینید که چرا گوگل این اطلاعات را از شما درخواست میکند)

- یکی از پیشنهادات گوگل را به عنوان آدرس اکانت خود انتخاب کرده و سپس گزینه Next را انتخاب کنید. در صورت تمایل میتوانید با کلیک بر روی گزینه Use your existing email، آدرس مدنظر خود را انتخاب کنید.

- پسورد خود را وارد کرده و آن را تایید کنید. سپس بر روی دکمه Next کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید. (با فعال کردن تیک Show password میتوانید رمز انتخابی خود را مشاهده کنید)

- در این قسمت، گوگل از شما میخواهد تا شماره تلفن همراه خود را از طریق پیامک تایید کنید.

- کد 6 رقمی ارسال شده را در کادر موردنظر وارد کرده و سپس گزینه Next را انتخاب کنید. (در صورتی که کد را دریافت نکردید؛ میتوانید با کلیک بر روی گزینه Get new code کد جدید خود را دریافت کنید)

- یک ایمیل ریکاوری وارد کنید تا در صورت بروز مشکلاتی مثل فراموش کردن رمز عبور، بتوانید به اکانت گوگل خود دسترسی داشته باشید. (در صورت عدم تمایل برای وارد کردن ایمیل ریکاوری، بر روی گزینه Skip کلیک کنید)

- اطلاعات اکانت خود را بررسی کرده و در صورت درست بودن بر روی گزینه Next کلیک کنید.

- در قدم پایانی باید با شرایط و قوانین استفاده از اکانت گوگل موافقت کنید.
- به شما تبریک میگویم؛ موفق شدید اکانت گوگل خود را بسازید.
توجه داشته باشید؛ با ساخت اکانت گوگل به صورت اتوماتیک به یوتیوب دسترسی پیدا کرده و میتوانید ویدئوهای یوتیوبرهای مورد علاقه خود را مشاهده کنید. اما برای گذاشتن کامنت، آپلود ویدئو و ساخت پلی لیست در این شبکه، نیاز دارید تا جداگانه کانال یوتیوب خود را بسازید.
برای ساخت کانال یوتیوب:
- وارد سایت یوتیوب شوید.
- از قسمت بالا سمت راست صفحه بر روی تصویر پروفایل خود کلیک کرده و گزینه Create a channel را انتخاب کنید.

- در صفحه جدیدی که برایتان باز میشود؛ عکس و اسم کانال خود را وارد کرده و سپس گزینه create channel را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید؛ انتخاب عکس کانال در این بخش ضروری نبوده و میتوانید بعدا و با استفاده از تب Customization یوتیوب استودیو، عکس پروفایل کانال خود را انتخاب کنید. در بخش شخصیسازی کانال یوتیوب بیشتر در مورد این موضوع صحبت میکنیم.
همچنین؛ یوتیوب با انتخاب اسم کانال، به صورت خودکار یک هَندِل (Handle) هم برای آن در نظر میگیرد. هندل یوتیوب، شناسه مخصوصی است که متفاوت از اسم کانال شما بوده و این امکان را به شما میدهد تا بتوانید با مخاطبان کانال خود و دیگر یوتیوبرها تعامل داشته باشید.
کانال خود را وریفای کنید
پس از ساخت کانال یوتیوب، لازم است تا آن را وریفای (تایید) کرده تا به یک سری از قابلیتهای پیشرفته در کانال خود دسترسی داشته باشید. این قابلیتها به شرح زیر هستند:
- طراحی تامنیلهای شخصیسازی شده
- برگزاری لایو در یوتیوب
- امکان آپلود ویدئوهای بالای 15 دقیقه
چگونه کانال یوتیوب خود را وریفای کنیم؟
برای وریفای یوتیوب:
- وارد سایت یوتیوب استودیو شوید.
- از منو سمت چپ تصویر، گزینه Settings را انتخاب کنید.

- در تب جدیدی که برایتان باز میشود؛ گزینه Channel را انتخاب کنید. سپس بر روی تب Feature eligibility کلیک کنید. در کادر Intermediate features بر روی گزینه Verify phone number کلیک کنید تا به صفحه تایید شماره تلفن خود وارد شوید.

- در این صفحه میتوانید انتخاب کنید که یوتیوب برای شما پیامک بفرستد یا این که با شما تماس بگیرید. کشور مورد نظر خود را انتخاب کرده و بر روی گزینه Next کلیک کنید.

- کد را وارد کرده و شماره تلفن خود را تایید کنید.
نکته 1: توجه داشته باشید که در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله، هر شماره تلفن در سال تنها میتواند برای وریفای 2 کانال استفاده شود.
نکته 2: قابلیتهای مختلفی که در کانال یوتیوب خود میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید؛ به 3 بخش Intermediate features ،Standard feature و Advanced features تقسیم میشوند. قابلیتهای مختلفی مثل آپلود ویدئو و یا ساخت پلی لیست در فیچرهای استاندارد یوتیوب بوده و به صورت اتوماتیک با ساخت کانال یوتیوب، برای شما فعال میشود. در فیچرهای پیشرفته (Advanced) اما، امکان آپلود ویدئوهای شورت و برگزاری لایوهای بیشتر در یک روز برای یوتیوبرها فعال میشود.
با شخصیسازی کانال حرفهای و جذابتر به نظر برسید
پس از ساخت کانال یوتیوب و وریفای آن، کاستوم کردن کانال قدم دیگری است که به کانال شما هویت داده و جذابیت آن را برای کاربران افزایش میدهد.
اما وقتی از شخصیسازی کانال یوتیوب صحبت میکنیم منظورمان دقیقا چیست؟
کاستوم کردن کانال یوتیوب به معنی شخصیسازی ظاهر و ایجاد یک ساختار منظم در کانال است؛ به گونهای که از نظر بصری کاملا جذاب و حرفهای به نظر رسیده و همسو با موضوع و حال و هوای کانال باشد.
حالا که با تعریف شخصیسازی کانال یوتیوب آشنا شدیم؛ این سوال پیش میآید که چگونه باید این کار را انجام دهیم؟
در یک حالت کلی، شخصیسازی کردن کانال یوتیوب در دو بخش پروفایل (Profile) و تب هوم (Home tab) انجام میشود. آیتمهای مختلفی را میتوان در این دو بخش کاستوم کرد که در ادامه به معرفی مهمترین آنها میپردازیم.
قسمت پروفایل (Profile)
این موارد، از جمله گزینههایی هستند که میتوانید در پروفایل کانال خود کاستوم کنید:
- عکس پروفایل: عکس پروفایل کانال یکی از اصلیترین گزینهها برای شخصیسازی کانال یوتیوب است که در بخشها مختلفی مثل کنار ویدئوها و یا کامنتهای شما دیده میشود. مهم است در این مورد، عکسی را برای پروفایل یوتیوب خود انتخاب کنید که از نظر بصری جذاب بوده و همسو با موضوع و ویدئوهای کانال شما باشد. به عنوان مثال، اگر کانال شما در حوزه آشپزی است؛ استفاده از یک کلاه آشپزی یا عکس باکیفیت غذاهای پر طرفداری مثل پیتزا ایدههای خوبی برای انتخاب هستند.
- بنر کانال: بنر یوتیوب (Youtube banner) که با نام چنل آرت نیز شناخته میشود؛ اولین چیزی است که کاربران با بازدید از تب هوم کانال شما آن را میبینند. بنابراین مهم است که بنر جذابی داشته باشید که محتوای ویدئوها و موضوع کانال شما را منعکس کرده و بتواند نظر کاربران را به خود جلب کند. اگر با نرمافزارهای ادیت عکس آشنا هستید، پیشنهاد میکنم بنر کانال خود را خودتان طراحی کنید؛ در غیر اینصورت تمپلیتهای آماده و رایگان کانوا گزینههای خوبی هستند که بدون نیاز به زحمت زیاد، امکان داشتن یک چنل آرت جذاب را برای شما فراهم میکند. عکس زیر، بنر یوتیوب کانال Ali Abdaal است که مینیمال و جذاب بوده و به خوبی محتوا این کانال که مرتبط با خلاقیت است را منعکس میکند.

- سکشن About: سکشن about یا همان دیسکریپشن کانال جایی است که در آن در مورد کانال خود، ویدئوهایی که در آن منتشر میکنید و راههای ارتباطی که دارید صحبت میکنید. در این قسمت میتوانید در مورد موضوع کانال و ویدئوهایی که آپلود میشوند صحبت کنید، لینکهای شبکههای مجازی خود را با مخاطبان کانال خود به اشتراک گذاشته و یا اگر وبسایتی دارید؛ آن را در این بخش قرار دهید. البته یوتیوب به صورت خودکار اطلاعاتی مثل زمان تاسیس کانال، تعداد سابسکرایبرها، تعداد کل ویدئوها و تعداد کل بازدیدها را نیز در این سکشن نمایش میدهد. توجه داشته باشید که در حال حاضر، تنها 1000 کارکتر در اختیار دارید که میتوانید از آن برای نوشتن در مورد کانال خود استفاده کنید. بنابراین پیشنهاد میشود که دیسکریپشن کانال خود را کوتاه، خلاقانه و جذاب نگه داشته و به توضیح اولیوتها بپردازید.

نکته: پیشنهاد میکنم در سکشن About کانال خود، به کاربران بگویید که در چه روزهایی از روز و در چه ساعاتی قرار است ویدئوهای خود را منتشر کنید. این مورد باعث میشود تا مخاطبان کانال همواره مشتاق دیدن ویدئوهای تازه از کانال شما باشند.
- واترمارک (Watermark): واترمارک یوتیوب، تصویر کوچک 150 × 150 پیکسلی است که در سمت راست و پایین ویدئوهای یوتیوب نمایش داده میشود. نکته جالب در مورد این تصویر این است که یوتیوبرها میتوانند آن را برای خود شخصیسازی کنند (به عنوان مثال تصویر دلخواه خود را به جای تصویر پیشفرض یوتیوب قرار دهند). کاربرد واترمارک یوتیوب در این است که میتوان آن را تنظیم کرد تا مخاطبان با کلیک بر روی آن، وارد صفحه هوم کانال شما شده و آن را سابسکرایب کنند. بنابراین، میتوان از آن به عنوان یکی از گزینههای کاربردی برای افزایش سابسکرایب یوتیوب نام برد.

این موارد مهمترین آیتمهایی بودند که میتوانید آنها را در پروفایل یوتیوب خود کاستوم کنید. اما گزینههای شخصیسازی بیشتری مثل قرار دادن لینکهای شبکههای مجازی و یا ایمیل به عنوان راه ارتباطی با شما نیز در این قسمت وجود دارند.
تب هوم (Home tab)
در تب هوم یوتیوب، سکشنهای مختلفی دارید که میتوانید تا 12 مورد از آنها را برای برجسته کردن محتوای کانال و ساختاردهی به ویدئوهای آن شخصیسازی کنید.
برخی از مهمترین سکشنهایی که میتوانید در این بخش داشته باشید به شرح زیر هستند:
- چنل تریلر: تریلر کانال (Channel trailer) ویدئویی است که در آن کانال خود را معرفی کرده و در مورد ویدئوهایی که میسازید صحبت میکنید. جدا از این مورد، میتوانید ویدئوهای محبوب کانال خود را به عنوان چنل تریلر انتخاب کنید تا بازدیدهای بیشتری برای آن بگیرید.
- ویدئوهای Popular: این سکشن مربوط به ویدئوهای محبوب کانال شما بوده که بیشترین تعداد بازدیدها و تعامل را داشته و در دسته ویدئوهای ترند قرار میگیرند.
- ویدئوهای Short: شورتهای یوتیوب، ویدئوهای کوتاه و پرطرفداری در این پلتفرم هستند که محبوبیت بالایی در یوتیوب دارند. کاستوم کردن این سکشن در تب هوم یوتیوب باعث میشود تا این ویدئوها، علاوه بر تب Shorts و صفحه اصلی یوتیوب، در تب هوم کانال شما نیز دیده شوند و بدین ترتیب، بازدیدهای بیشتری بگیرند.
- پلیلیستها (YouTube playlists): پلیلیستهای یوتیوب، گزینههای کاربردی هستند که با طراحی آنها میتوانید ویدئوهایی که از نظر محتوایی شبیه به هم هستند را در یکجا قرار دهید. قرار دادن سکشن Playlists در تب هوم یوتیوب، باعث میشود تا پلیلیستهای شما در این صفحه نیز برای کاربران قابل مشاهده باشند.
گزینههای دیگری مثل لایوهای یوتیوب و یا ویدئوهای For you سکشنهای دیگری هستند که میتوانید آنها را در تب هوم کانال خود شخصیسازی کنید.

چگونه کانال خود را شخصیسازی کنیم؟
برای کاستوم کردن کانال یوتیوب و اضافه کردن تمام سکشنهایی که در بخش قبل به آنها پرداختیم؛ باید از یوتیوب استودیو استفاده کنید.
برای این کار:
- وارد سایت یوتیوب استودیو به آدرس studio.youtube.com شوید.
- از منو سمت چپ گزینه Customization را انتخاب کنید.

- با کلیک بر روی هر یک از تبهای Profile و یا Home tab میتوانید آیتمهای موردنظر خود را کاستوم کنید.

اما یوتیوب استودیو تنها برای کاستوم کردن کانال نیست! یوتیوب استودیو، به عنوان مهمترین ابزار کار یوتیوبرها شناخته میشوند که طیف گستردهای از کارها مثل آپلود کردن ویدئو، آنالیز نحوه تعامل و عملکرد ویدئوها و بررسی درآمدزایی کانال، از طریق آن انجام میشود.
چنانچه با یوتیوب استودیو و نحوه کار کردن با آن آشنایی ندارید؛ پیشنهاد میکنم مقاله یوتیوب استودیو چیست از وبلاگ جی ادز را مطالعه کنید.
قدم بعدی را شما بردارید!
یادگیری ساخت کانال یوتیوب و شخصیسازی کردن آن اولین قدم شما برای شروع فعالیت در یوتیوب است. در این مقاله سعی داشتیم یک راهنمای جامع از نحوه ساخت کانال و کاستوم کردن آن را برای شروع مسیر فعالیت در یوتیوب به شما ارائه کنیم.
برای قدم بعدی این مسیر، پیشنهاد میکنم مقاله چگونه یوتیوبر شویم از وبلاگ جی ادز را مطالعه کنید. در این مقاله به بررسی فاکتورهای مختلف در مسیر یوتیوبر شدن پرداخته و چند تکنیک برای افزایش بازدید ویدئوهای یوتیوب را به شما معرفی میکنیم.
امیدوارم در مسیر خود موفق بوده و اگر سوال یا ابهامی در مورد یوتیوبر شدن دارید؛ خوشحال میشویم در بخش کامنتهای این مقاله آن را با ما در میان بگذارید.