تبلیغات CPM چیست؟ | همه چیز درباره پرداخت به ازای 1000 نمایش

تبلیغات CPM چیست؟ | همه چیز درباره پرداخت به ازای 1000 نمایش 

تا حالا بی‌هدف در سایتی چرخیده‌اید؟ هیچ وقت فکر کردید تقریبا هیچ کدام از گشت و گذارهای اینترنتی شما بی‌هدف نیستند؟ ممکن است هر باری که سایتی را باز کرده‌اید؛ هزینه‌ای پشت دست تبلیغ‌دهنده‌های آن سایت گذاشته باشید و از تاثیر خود بی‌خبر باشید. می‌پرسید چگونه؟ با تبلیغات CPM یا پرداخت به ازای هر هزار نمایش آشنا شوید:


اصطلاح CPM مخفف cost per mille به معنای 1000 بازدید است. mille در لاتین قدیم معادل (Thousand: 1,000)  بوده است و در ترکیب با شیوه پرداخت تبلیغات به شکل یک استراتژی پرداخت به ازای هر 1000 بازدید درآمده است.

cost per mille: (1,000) advertising impressions

نحوه‌ی برخورد شما با بازاریابی برای کسب‌وکارتان بسیار مهم است، به همین دلیل باید تمام استراتژی‌های بازاریابی موجود و مهم‌تر از آن، هزینه اجرای این استراتژی‌ها را در نظر بگیرید. در اینجا است که آشنایی با CPM و نحوه استفاده از این مدل قیمت‌گذاری در دیجیتال مارکتینگ می‌تواند مفید باشد.

انواع مختلفی از تبلیغات و مدل‌های قیمت‌گذاری تبلیغات وجود دارد. با این حال، یکی از رایج‌ترین مدل‌های قیمت‌گذاری در دیجیتال مارکتینگ CPM است. از نظر فنی، CPM هزینه پرداختی توسط یک بازاریاب (تبلیغ کننده) برای هر هزار نمایش یک تبلیغ دیجیتال را نشان می‌دهد.

هزینه به ازای هزار بازدید یکی از مدل‌های قیمت‌گذاری است که بازاریابان می‌توانند به روش‌های مختلفی از آن استفاده کنند. درک موارد استفاده از تبلیغات CPM و همچنین نحوه عملکرد آن مهم است. این استراتژی می‌تواند یک ابزار عالی برای مشاغل و هر کسی باشد که به دنبال تبلیغ خدمات یا محصول خود است.

CPM در بازاریابی به چه معناست؟

در دیجیتال مارکتینگ، CPM به مبلغی گفته می‌شود که یک تبلیغ‌کننده برای هر ۱۰۰۰ نمایش یک تبلیغ پرداخت می‌کند. نکته مهم در درک CPM در دیجیتال مارکتینگ، اهمیت درک معنای نمایش یا همان impression است. این نمایش یا ایمپرشن به این معنی است که تبلیغ به عنوان یک عنصر از یک صفحه وب بارگذاری و مشاهده شده است. دقت کنید که این با بازدید صفحه متفاوت است.

اهمیت نرخ کلیک (CTR) در CPM

نرخ کلیک یا CTR به تعداد کلیک‌هایی اشاره دارد که یک تبلیغ از نمایش‌های آنلاین خود دریافت می‌کند. 

نرخ کلیک می‌تواند به بازاریابان و تبلیغ‌کنندگان بگوید که یک تبلیغ چقدر خوب یا بد عمل می‌کند، که دقیقاً همان چیزی است که آن را بسیار مهم می‌کند. شما می‌توانید از آن، به ویژه در کنار معیارهای دیگر، برای اندازه‌گیری عملکرد کلی و چیزهای کوچک‌تر مانند اثربخشی کپی تبلیغ یا اینکه آیا عنوان خوبی نوشته‌اید یا نه، استفاده کنید.

نرخ کلیک همچنین اطلاعاتی در مورد نحوه ادامه یک کمپین دیجیتال مارکتینگ ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، نرخ کلیک بسیار پایین می‌تواند چندین معنی داشته باشد. شاید تبلیغ مخاطب مناسب را هدف قرار نمی‌دهد یا در بهترین سایت‌ها یا در بهترین موقعیت خودش نیست. از سوی دیگر، CTR می‌تواند نشان می‌دهد که یک تبلیغ چگونه کار می‌کند و چه قدر پتانسیل بهتر شدن دارد.

به فکر افزایش نرخ کلیک تبلیغ خود هستید؟ از اینجا یاد بگیرید.

مقایسه CPM با سایر استراتژی‌های پرداخت

بازاریابی CPM تنها مدل قیمت‌گذاری تبلیغات نیست. بسته به نیازهای خاص شما، مدل‌های دیگر ممکن است برای شما مناسب باشد و به شما کمک کند مخاطبان خود را افزایش دهید. برخی از مدل‌ها را می‌توان علاوه بر بازاریابی CPM به جای جایگزین آن استفاده کرد. شما باید با سایر مدل‌های قیمت‌گذاری آشنا شوید تا بتوانید تصمیم آگاهانه‌ای بگیرید:

پرداخت به ازای کلیک (PPC)

مدل PPC یا پرداخت به ازای کلیک شامل پرداخت برای هر کلیک روی یک تبلیغ است. مدل قیمت‌گذاری پرداخت به ازای کلیک همچنین تحت عنوان CPC یا تبلیغ در گوگل (در ایران) گفته می‌شود.

تبلیغاتی که در صفحه SERP می‌بینید معمولاً از این نوع هستند، بنابراین درک نحوه کار موتورهای جستجو می‌تواند به شما در تبلیغات PPC کمک کند. اگر  نمی‌دانید تبلیغات در گوگل چیست راهنمای تبلیغ در گوگل جی‌ادز را بخوانید.

هزینه به ازای اقدام (CPA)

هزینه به ازای اقدام یا CPA یک مدل قیمت‌گذاری تبلیغاتی است که به بازاریابان اجازه می‌دهد برای یک اقدام خاص انجام شده روی یک تبلیغ، هزینه پرداخت کنند. این مدل برای شرکت‌هایی با هدف بازاریابی بسیار خاص (مثل دانلود، ثبت نام یا خرید) مناسب است.

به عنوان مثال، یک بازاریاب ممکن است برای هر تبدیل که یک قدم فراتر از نمایش یا کلیک است، پرداخت کند. برخی از نمونه‌های اقداماتی که ممکن است در یک مدل CPA برای آن پرداخت کنید عبارتند از:

  • کاربری که برای یک رویداد یا وبینار ثبت‌نام می‌کند
  • کاربری که برای یک نسخه آزمایشی یا لیست پستی ثبت‌نام می‌کند
  • کاربری که یک کالا را خریداری می‌کند یا عضویت پولی می‌گیرد
  • کاربری که در یک نظرسنجی شرکت یا یک پرسشنامه را تکمیل می‌کند
  • کاربری که چیزی را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارد

مدل CPA می‌تواند برای یک کسب‌وکار و اهداف آن بسیار مفید باشد. با این حال، همیشه بهترین روش برای شروع نیست. 

نمی‌دانید تبلیغات CPA چیست؟ مقاله تبلیغات CPA چیست؟ چگونه به ازای هر اقدام پرداخت کنیم؟ را بخوانید.

چگونه CPM را به بهترین شکل اجرا کنیم؟

اینکه چه چیزی یک CPM را خوب می‌کند به عوامل مختلفی بستگی دارد، زیرا پاسخ به خیلی چیزها بستگی دارد، مثل اهداف و بودجه شرکت اجرای کننده کمپین.

به طور کلی، بازاریابی CPM در مورد کیفیت و نه کمیت است. گاهی اوقات یک CPM ارزان‌تر ممکن است ایده آل به نظر برسد، اما اگر این نمایش‌ها به تبدیل منجر نشوند، ارزش کمتری نسبت به یک استراتژی CPM گران‌تر باکیفیت دارند.

یک CPM خوب به شما کمک می‌کند به اهداف خود برسید یا از آنها پیشی بگیرید. اگر یک شرکت پول کمی پرداخت کند اما نتایج عالی بگیرد و شرکت دیگری پول زیادی پرداخت کند اما به اهداف خود برسد، هر دو شرکت با وجود تفاوت زیاد در مبالغ پرداختی، CPM خوبی پیدا کرده‌اند.

مانند اکثر روش‌های تبلیغاتی، ممکن است کمی طول بکشد تا بفهمید چه چیزی برای شما یا کسب‌وکارتان بهتر است. CPMها را فقط با هزینه قضاوت نکنید. آن‌ها را با نتایج و بازده سرمایه قضاوت کنید وقتی می خواهید یک CPM خوب پیدا کنید.

استراتژی‌های CPM می‌توانند مزایای متعددی داشته باشند، به همین دلیل یکی از محبوب‌ترین روش‌های قیمت‌گذاری تبلیغات هستند.

CPM در گوگل ادز چیست؟

CPM یکی از محبوب‌ترین و ضروری‌ترین معیارها برای ارزیابی عملکرد کمپین‌های تبلیغاتی است. با توجه به نقش اساسی آن، درک صحیح CPM و نحوه عملکرد آن برای بازاریابان ضروری است. بنابراین، قبل از پرداختن به جزئیات، بیایید با اصول اولیه شروع کنیم: CPM در گوگل ادز دقیقاً چیست و انواع مختلف آن کدامند؟

شبیه به توضیحاتی که پیش از این گفتیم؛ CPM به معنای هزینه به ازای هزار نمایش در گوگل ادز شناخته می‌شود. این استراتژی یک معیار پرکاربرد در بازاریابی دیجیتال است که به تبلیغ‌کنندگان راهی برای ارزیابی کارایی کمپین‌های تبلیغاتی خود ارائه می‌دهد. این معیار یک واحد استاندارد برای مقایسه تبلیغات یا کمپین‌های مختلف فراهم می‌کند و به بازاریابان امکان می‌دهد استراتژی‌های خود را بهینه کنند.

چگونه CPM خود را در گوگل ادز مشاهده کنیم؟ 

CPM گوگل ادز یکی از معیارهایی است که می‌توانید آن را در داشبورد گوگل ادز خود نظارت کنید. برای مشاهده آن وارد پنل گوگل ادز خود شوید و روی COLUMN کلیک کنید.

چگونه CPM خود را در گوگل ادز مشاهده کنیم؟ 

سپس، در باکس کنار پنل، CPM را بیابید و در نهایت، برای اضافه کردن یک ستون جدید برای نظارت، روی Avg. CPM یا Avg. viewable CPM کلیک کنید.

چگونه CPM خود را در گوگل ادز مشاهده کنیم؟ 

چگونه CPM تبلیغات گوگل را محاسبه کنیم؟

محاسبه CPM بسیار ساده است. ابتدا باید بدانید که چقدر برای کمپین تبلیغاتی خود هزینه کرده‌اید، که این همان هزینه کل صورتحساب شماست. سپس، تعداد دفعات نمایش تبلیغ خود را که به آن نمایش‌ها می‌گویند، محاسبه کنید. حالا هزینه کل خود را بر تعداد نمایش‌ها تقسیم کنید.

چگونه CPM را در گوگل ادز کاهش دهیم؟

اگر به دنبال بهبود عملکرد تبلیغات گوگل هستید، تمرکز بر کاهش CPM یک نقطه شروع هوشمندانه است. روش‌های مختلفی برای کاهش CPM در یک کمپین تبلیغاتی وجود دارد:

شناخت مخاطب هدف

علایق و رفتار آنلاین مخاطب خود را درک کنید تا تبلیغات هدفمند ایجاد کنید. با این اطلاعات، می‌توانید تبلیغات خاصی را ایجاد کنید که با آن‌ها ارتباط برقرار کند، در نتیجه CPM شما برای رسیدن به مشتریان کاهش می‌یابد. برای این کار باید سایت‌های مناسب تبلیغ خود را بیابید. مخاطبان شما بیشتر کجا هستند؟ مثلا این تبلیغ فروش خودرو را ببینید که به درستی سایت مناسب را انتخاب کرده است:

مثالی از تبلیغات CPM با جذب مخاطب هدفمند

ایجاد تبلیغات جذاب

 تصاویر جذاب و محتوای قانع‌کننده می‌توانند بینندگان را تشویق به کلیک روی تبلیغات شما کند. با فرمت‌های مختلف تبلیغاتی آزمایش کنید تا ببینید چه چیزی بیشترین تعامل را از مخاطبان شما جذب می‌کند. با آزمایش فرمت‌های مختلف تبلیغاتی، بهترین عملکرد را پیدا کنید و به طور مداوم خلاقیت‌های خود را برای افزایش نرخ کلیک و کاهش CPM بهینه کنید. به این تبلیغ فروشگاه اینترنتی با هدف افزایش آگاهی از برند و فروش دقت کنید:

تبلیغات CPM

این فروشگاه با خلق شعار تبلیغاتی «everything-you-want» گستردگی محصولاتش را به هزاران زن نشان داد.

ارائه پیشنهادهای غیر قابل مقاومت

تخفیف‌ها و پیشنهادات انحصاری ارائه کنید تا ایجاد فوریت کنید. تبلیغات مختلف را آزمایش کنید تا ببینید کدام یک بیشترین تعامل را ایجاد می‌کند. می‌توانید از پیشنهادهای زیر استفاده کنید:

  • 70 درصد تخفیف فقط تا آخر امشب
  • ثبت نام رایگان فقط برای 100 نفر اول
  • یک میلیون امتیاز بیشتر تا آخر امشب

استفاده هوشمندانه از ریمارکتینگ

 با نمایش تبلیغات شخصی‌سازی شده، کاربران تعامل‌کننده با سایت خود را دوباره جذب کنید. اگر کاربری سبد خرید خود را رها کرد، تبلیغی را به آن‌ها نشان دهید که کالاهای باقی‌مانده را همراه با تخفیف انحصاری برای تکمیل خرید برجسته می‌کند. ریمارکتینگ شانس تبدیل را افزایش می‌دهد و با هدف قرار دادن کاربران با احتمال تعامل بیشتر، CPM را کاهش می‌دهد.

مزایای تبلیغات CPM 

  • ارزان بودن

CPM معمولاً یکی از ارزان‌ترین گزینه‌های تمام مدل‌های قیمت‌گذاری تبلیغات است. هزینه‌ها بسته به عوامل مختلف می‌تواند متفاوت باشد، اما معمولاً در مقایسه با سایر اشکال تبلیغات در انتهای پایین طیف قیمت قرار دارند. این امر CPM را برای مشاغل در هر اندازه مقرون به صرفه می‌کند.

  • کمک به افزایش آگاهی از برند 

دسترسی و آگاهی از برند تبلیغات CPM می‌تواند دسترسی و آگاهی از برند شما را به چندین روش افزایش دهد. تبلیغ شما به مخاطبان گسترده‌ای نشان داده می‌شود و آنها خواهند دید که برند شما چه چیزی ارائه می‌دهد. پس از همه، شما برای نمایش‌ها پرداخت می‌کنید، نه نمایش‌های بالقوه. تنها دیده‌شدن می‌تواند آگاهی و شناخت ایجاد کند. این امر در کوتاه‌مدت و بلندمدت به افزایش آگاهی از برند شما کمک می‌کند.

  • بهینه سازی 

در این مدل تبلیغات شما فقط برای تعداد مشخصی از نمایش‌ها پرداخت می‌کنید. می‌توانید به سرعت از اطلاعات به دست آمده از این نمایش‌ها استفاده کنید، تبلیغ خود را اصلاح کنید و بدون صرف هزینه‌های زیاد، یک کمپین جدید را راه‌اندازی کنید.

CPM اجازه می‌دهد تا داده‌های مرتبط زیادی را با هزینه کم جمع‌آوری کنند. داده‌ها، معیارها، تجزیه و تحلیل و سایر اطلاعات می‌توانند مستقیماً به موثرتر شدن کمپین تبلیغاتی بعدی کمک کنند.

معایب استفاده از CPM 

مانند هر روش بازاریابی، تبلیغات CPM معایبی دارد. یکی از بزرگترین معایب CPM کیفیت ترافیکی است که ارائه می‌دهد. ممکن است ندانید که یک پلتفرم دقیقا تبلیغ شما را کجا قرار خواهد داد. خود پلتفرم ممکن است تبلیغ شما را به مخاطبی نشان دهد که به آن علاقه‌ای ندارد.

به یاد داشته باشید که CPM با تعداد ایمپرشن‌ها پیش می‌رود که بنا نیست با کلیک‌ها یا تبدیل‌ها برابر شود. درواقع هرچند ایمپرشن‌ها می‌توانند دسترسی و آگاهی را افزایش دهند، اما همیشه منجر به اقدام نمی‌شوند.

یکی دیگر از معایب، تقلب تبلیغاتی است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که آژانس تبلیغاتی سعی می‌کند تعداد نمایش‌های یک وب سایت را به صورت مصنوعی افزایش دهد تا از شرکت‌ سفارش دهنده بیش از حد شارژ بگیرد. تقلب تبلیغاتی می‌تواند منجر به پرداخت هزینه برای نمایش‌های تولید شده توسط ربات‌ها شود، بنابراین هنگام انجام بازاریابی CPM مطمئن شوید که با یک آژانس معتبر کار می‌کنید.

آیا تبلیغات CPM برای کسب‌وکار شما مناسب است؟

تا اینجا به اندازه کافی با CPM آشنا شدیم؛ اکنون باید بررسی کنیم که آیا این دسته از تبلیغات، گزینه مناسبی برای بیزینس ما هستند یا خیر؟

 CPM می‌تواند چندین مشکل شرکت‌ها را حل کند. این روش قیمت‌گذاری اغلب برای شرکت‌های جدیدتر یا کوچک‌تر که هنوز در تلاش برای پیدا کردن رویکرد بازاریابی خود هستند، بهترین است.

با این حال، شرکت‌های بزرگ‌تر نیز می‌توانند از تبلیغات CPM بهره‌مند شوند، به ویژه به عنوان بخشی از یک کمپین بازاریابی بزرگ‌تر. هزینه پایین‌تر و هدف‌گیری گسترده‌تر، CPM را برای شرکت‌هایی با بودجه بازاریابی کمتر یا آن‌هایی که هنوز در حال تعیین بودجه بازاریابی خود هستند، ایده‌آل می‌کند. به این مثال توجه کنید:

شرکت Accenture به استخدام صدها کارمند در ماه نیاز داشت. این شرکت باید تبلیغات گسترده اما هدفمندی اجرا می‌کرد که هم منجر به جذب نیروی کار مناسب شود و هم هزینه زیادی را پشت دستش نگذارد. بنابراین با همکاری یک آژانس تبلیغاتی کمپین CPM خود را راه‌ انداخت که با آن تیر را به هدف زد:

کمپین «Together, we change the world for the better» با استراتژی CPM توانست در روز بیش از 1000 ویو بگیرد و علاوه بر تبلیغ برای خود، افرادی که می‌خواست را نیز استخدام کرد.

برای اینکه بفهمید CPM برای کسب‌وکار شما مناسب است یا خیر، باید ارزیابی کنید که این روش چه چیزی می‌تواند ارائه دهد و آیا آنچه ارائه می‌دهد، بازدهی سرمایه‌گذاری مفیدی برای شما خواهد داشت یا خیر. 

چگونه کمپین CPM موفق داشته باشیم؟

برای اجرای یک کمپین موفق هزینه به ازای هزار نمایش، باید تمام تلاش خود را برای اطمینان از بهترین شانس موفقیت کمپین برای کسب‌وکارتان انجام دهید. می‌توانید این فرآیند را در هر زمان شروع کنید و فقط اجازه دهید اجرا شود، اما بیشتر بازاریابان می‌دانند که هر نوع کمپین تبلیغاتی به کمی برنامه‌ریزی از پیش نیاز دارد. برای کمک به شروع کار، برخی از مراحل لازم برای موفقیت با CPM را برای شما فهرست کرده‌ایم:

بودجه و تحمل ریسک خود را تعیین کنید

قبل از شروع، باید برای کمپین CPM خود بودجه تعیین کنید. مهمتر از همه، باید به آن بودجه پایبند باشید. همچنین باید تحمل ریسک خود را ارزیابی کنید. کمپین‌های بازاریابی سرمایه‌گذاری هستند و همه سرمایه‌گذاری‌ها با ریسک ذاتی همراه هستند. آیا شما یا شرکت شما می‌توانید سرمایه بودجه‌بندی شده برای این پروژه را از دست بدهید؟ 

کمپین خود را با دقت برنامه‌ریزی کنید

هزاران نمایش می‌توانند به سرعت بگذرند. باید با دقت در نظر بگیرید که می‌خواهید تبلیغات CPM خود را چه زمانی اجرا کنید، نه اینکه به محض آماده شدن آن‌ها را اجرا کنید. فصلی بودن می‌تواند بر اینکه چه کسی تبلیغ شما را می‌بیند و چه کسی نمی‌بیند تاثیر بگذارد.

علاوه بر این، نرخ‌های CPM نوسان دارند و ممکن است فصل به فصل متفاوت باشند. نرخ‌ها همچنین ممکن است در طول تعطیلات اصلی یا رویدادهای خاص در صنایع خاص تغییر کنند.

یک پلتفرم تبلیغاتی انتخاب کنید

انتخاب یک پلتفرم تبلیغاتی می‌تواند نیاز به تفکر زیادی داشته باشد. خواهید دید که تعدادی پلتفرم تبلیغاتی اختصاصی وجود دارد اما برای ما کاربران ایرانی (و تقریبا برای همه) هیچ پلتفرمی به اندازه گوگل مناسب نیست.

عملکرد خودتان را پیگیری کنید

پس از انتشار تبلیغ خود به نحوه عملکرد آن توجه کنید. یکی از مزایای اصلی تبلیغات CPM این است که می‌توانید به سرعت داده‌ها را در مورد تبلیغات خود جمع‌آوری کنید و اطلاعات بیشتری در مورد آنچه باید با تبلیغات CPM بعدی خود امتحان کنید، کسب کنید. فراموش نکنید که تبلیغات برای بازدهی به تکرار و زمان کافی نیاز دارند.

جمع بندی

هزینه به ازای هر هزار نمایش (CPM) و سایر انواع استراتژی‌های پرداخت در دیجیتال مارکتینگ در طول سال‌ها پیچیده‌تر و زمان‌بر شده‌اند. بسیاری از شرکت‌ها نمی‌خواهند زمان زیادی را صرف یادگیری و بهبود کنند، چرا که می‌توانند این زمان را صرف فعالیت‌های مرتبط با کسب‌وکار مانند پشتیبانی فروش یا نظارت بر توسعه محصول کنند. بنابراین بهتر است کار را به کاردان بسپرند و فرصت دیده شدن گسترده با هزینه کم را از خود نگیرند.

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات:

مشاوره رایگان برای شما

برای دریافت مشاوره تلفنی، نام و شماره تلفن خود را وارد کنید.