نرخ کلیک به معنای میزان کلیکی است که به ازای هر بار نمایش دریافت کردهاید. نمایش یا IMMERSION تعداد دفعاتی است که صفحه سایت یا تبلیغ شما به کاربر نمایش داده شده است اما نرخ کلیک بعد از نمایش و به معنای تعداد دفعاتی است که کاربران حاضر شده اند روی چیزی که دیده اند کلیک کنند.
فرض کنید دستفروشی در خیابان انقلاب هستید. وقتی بساط خود را کنار خیابان پهن میکنید؛ اگر بتوانید توجه عابران را جلب کنید این یعنی ایمپرشن. اما اگر کسی از شما در مورد کالایی سوال پرسید این میشود نرخ کلیک.
اصطلاح CTR مخفف عبارت Click-through rate است که بهترین ترجمه فارسی برایش «نرخ کلیک» است.
نرخ کلیک در تبلیغات گوگل ادز
همانطور که گفتیم این اصطلاح فقط برای نتایج سایت نیست و در تبلیغات گوگل نیز از آن استفاده میشود.
نرخ کلیک (CTR) حاصل تعداد افرادی است که روی تبلیغ شما کلیک کردهاند (کلیک) تقسیم بر تعداد افرادی که آن را دیدهاند (نمایش). که این به صورت درصد بیان میشود.
فرمول محاسبه CTR عبارت است از (کلیک / نمایش) ضربدر 100.
حاصل این فرمول معیاری است برای اینکه تاثیرگذاری تبلیغات گوگل ادز را بررسی کنیم.
به عنوان مثال، اگر عبارت «وکیل مهاجرتی» را در سرچ کنیم، ممکن است با یک تبلیغ مشابه تبلیغ زیر در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) مواجه شویم.
فرض کنید این تبلیغ در هفته 10،000 بار در SERP ظاهر شود. و 200 نفر روی آن کلیک کنند. در این صورت CTR این تبلیغ 2 درصد خواهد بود.
نرخ کلیک معمولا برای کمپینهای تبلیغاتی در موتورهای جستجو و رسانههای اجتماعی استفاده میشود. البته که معیاری برای بررسی میزان رشد سئو سایتها نیز است. در واقع CTR بالاتر به معنای ترافیک ارگانیک بیشتر در وب سایت شما است.
برای مثال به نتایج ارگانیک عبارت «وکیل مهاجرتی» نگاه کنید. این نتیجه نیز CTR خاص خودش را دارد.
اما در این مقاله درمورد CTR تبلیغات با هم صحبت میکنیم. مفهومی که بیشتر مردم حین صحبت به آن اشاره دارند.
چرا نرخ کلیک (CTR) مهم است؟
درک نرخ کلیک (CTR) مهم است زیرا CTR نشان میدهد که چه قدر تبلیغات شما در جلب توجه مخاطب موفق عمل کرده است.
داشتن نرخ کلیک بالا در تبلیغات از این جهات مهم است:
- کاهش هزینه:در تبلیغات گوگل CTR بالاتر به معنای ارزش بیشتر تبلیغ شما برای کاربران گوگل است. بنابراین هزینه تبلیغاتی شما پایین میآید.
- ارزیابی کمپینهای تبلیغاتی: از نرخ کلیک میتوان برای ارزیابی موفقیت تبلیغات خاص، کلمات کلیدی یا کمپینها استفاده کرد. بنابراین میتوانید بفهمید که چه چیزهایی برای موفقیت کمپینهای آینده مناسب بوده و چه چیزهایی مناسب نیست.
- بهبود رتبه آگهی (Ad Rank): نرخ کلیک واقعی میتواند بر CTR پیش بینی شده توسط گوگل تأثیر بگذارد تا در نهایت رتبه تبلیغ را تغییر دهد. هرچه رتبه تبلیغ شما بالاتر باشد، در نتایج بالاتر صفحه سرچ نشان داده میشود.
بررسی ctr گوگل ادز
خب، اهمیت CTR را درک کردید؟ میخواهید وضعیت خودتان را بسنجید؟
برای بررسی نرخ کلیک تبلیغات گوگل خود وارد پنل گوگل ادز شوید.
سپس، روی «کمپینها» در منوی سمت چپ کلیک کنید. بعد از آن از نوار ابزارها در بخش Insights and reports گزینه when and where ads showed را انتخاب کنید.
سپس در تب چهارم از این بخش matched locations را انتخاب کنید تا بتوانید CTR تبلیغات گوگل خود را ببینید.
باید چیزی شبیه این ببینید:
چه نرخ کلیکی داشته باشم خوب است؟
خوب و بد برای CTR مفهومی کاملا نسبی است. این عدد بسته به حوزه کسب و کار و همچنین پلتفرم تبلیغ (گوگل، مایکروسافت، متا و…) متفاوت است.
با این حال WordStreem بنچمارکی از میانگین نرخ کلیک مناسب در هر حوزه ساخته است که ضمن داشتن پیش فرض نسبی بودن این مفهوم، بنچمارک روشنگری است:
نکته:
80 درصد از دیتای این بنچمارک بر اساس پنل گوگل ادز و 20 درصد آن مربوط به مایکروسافت است.
طبق دادههای WordStream، نرخ کلیک در اکثر حوزهها بین ۶ تا ۷ درصد است.
کدام حوزهها بیشترین نرخ کلیک را دارند؟ سرگرمی و هنر با ۱۱.۷۸٪، ورزش و تفریح با ۱۰.۵۳٪ و سفر با ۱۰.۰۳٪.
اما نرخ کلیک بالا همیشه نشان دهنده یک تبلیغ موفق نیست.
بیایید بررسی کنیم چرا.
نرخ کلیک بالا همیشه خوب نیست
اگرچه نرخ کلیک بالا نشانه خوبی برای موفقیت تبلیغات است، اما همیشه معیار قابل اعتمادی برای سنجش این موقعیت نیست. نرخ کلیک بالا بدون اینکه به نرخ تبدیل بالا منجر شود؛ مثل این است که کیف دلار خود را در طوفانی سهمگین باز گذاشتید.
چطور؟
فرض کنید کسب و کار حقوقی در حوزه مهاجرت دارید. جشنوارهای برای مشاوره رایگان مهاجرت تحصیلی راه میاندازید. اما عنوان تبلیغ «مشاوره رایگان مهاجرت» است.
در این شرایط خیلیها به هوای گرفتن مشاوره مهاجرت روی سایت شما کلیک میکنند اما تازه متوجه میشوند که این جشنواره برای مهاجرت تحصیلی است.
بنابراین از سایت شما خارج میشوند بدون اینکه به مشتری تبدیل شوند. در این شرایط است که نرخ کلیک بالا لزوما خوب نیست.
- بیشتر بخوانید: گوگل دیسکاور چیست؟
اما چطور میشود جلوی این اتفاق را گرفت؟ بیایید راهکارهای افزایش CTR که به افزایش کانورژن (تبدیل) منجر میشود را باهم بررسی کنیم.
چگونه CTR گوگل ادز را افزایش دهیم؟
در ادامه راهکارهایی برای افزایش نرخ کلیک تبلیغات گوگل ادز پیشنهاد میکنم. اجرای این راهکارها به احتمال زیاد به افزایش درصد نرخ کلیک شما منجر خواهد شد:
- کیوردهای درستی برای کمپین خود انتخاب کنید
از کیورد پلنر فارسی جی ادز برای پیدا کردن کیوردهای مناسب سرچ و هدف کاربر (Intent) پیدا کنید. این ابزار برای شما اطمینان خاطر ایجاد میکند که تبلیغتان مرتبط به سرچ کاربر است یا خیر.
برای مثال من فروشگاه فروش سیسمونی دارم. حالا تصمیم گرفتم برای برخی از محصولاتم مثل «پوشک بچه» از تبلیغات گوگل استفاده کنم. وقتی حوزه کاریام را در کیورد پلنر وارد میکنم؛ کیورد پلنر بر اساس سرچ کاربر فارسی زبان، انواع کلمه کلیدی و همچنین میانگین هزینه تبلیغ کلمات را به من نشان میدهد.
- متن تبلیغ را کامل و شفاف بنویسید
مثال وکیل مهاجرتی را یادتان هست؟ چطور آنها که روی تبلیغ کلیک کردند بدون اینکه به مشتری تبدیل شوند از سایت رفتند؟ اگر این کسب و کار یک متن تبلیغاتی شفاف برای تبلیغ خود نوشته بود اینطور نمیشد.
یادتان باشد در تبلیغات لازم نیست همه دنیا ما را ببینند. فقط باید روی مخاطبی که واقعا خدمات ما را میخواهد تمرکز کنیم.
برگردید بالاتر و نسخه اول تبلیغ را مجدد ببینید. حالا یک اد کپی جایگزین آن مینویسیم:
در این نمونه از کوئری دقیقتری برای گلچین کردن مخاطبان استفاده کردیم:«مهاجرت تحصیلی». علاوه بر این در توضیحات ادز نیز با جمله «با معدل 12 ویزای تحصیلی بگیرید» به درستی و با شفافیت گفتیم چه کسانی باید روی این تبلیغ کلیک کنند.
اما، جا برای بهتر شدن وجود ندارد؟ البته که همیشه میتوان بهتر بود. این یکی را ببیند:
برای نسخه جدید تبلیغ از دو عنصر شفافیت و جذابیت در کنار هم استفاده کردم:
- شفافیت در بیان ویزای تحصیلی
- ایجاد شوق و انگیزه در مخاطب: سرزمین رویاها
- دادن خدماتی که او را به ارتباط با ما تحریک میکند: مشاوره رایگان CV و SOP
اگر همچنان به دنبال راههای افزایش نرخ کلیک تبلیغات گوگل ادز خود هستید؛ پیشنهاد میکنم مقاله 10 راز افزایش CTR کمپینهای گوگل ادز را از دست ندهید.
- از افزونه Sitelinks استفاده کنید
استفاده از افزونههای گوگل ادز یکی از بهترین گزینهها برای افزایش نرخ کلیک سایت میباشد. سایت لینکها به عنوان یکی از مهمترین افزونههای تبلیغاتی چه در دنیای سئو و چه برای تبلیغات افزونههای جادویی هستند که مخاطب را از سردرگمی نجات میدهند. استفاده از سایت لینکها به بهبود دید و جذابیت تبلیغات شما کمک میکنند و شانس کسب CTR بالاتر را نیز افزایش میدهند.
برای افزودن سایت لینک به کمپینهای تبلیغاتی گوگل ادز وارد پنل خود شوید.
سپس از بخش کمپینها افزونه سایت لینک را انتخاب کرده و آدرس صفحات را وارد کنید.
جمع بندی
درک مفهوم نرخ کلیک و راههای افزایش آن برای بهبود عملکرد کمپینهای تبلیغاتی گوگل ادز به ویژه کمپینهای سرچ ضروری است.
نرخ کلیک قاضی خوبی است برای اینکه به ما بفهماند چه قدر در تبلیغات موفق بودیم. آیا کلمات کلیدی مناسب انتخاب کردیم یا نه؛ نیاز کاربر را درست شناختیم یا نه؛ به اندازه کافی محصول و خدماتمان را درست و شفاف ارائه دادیم یا نه. علاوه بر این چه قدر توانستیم جذاب و دلفریب باشیم تا گوی رقابت را از رقبا بدزدیم و کلیک و تبدیل کابر را از آن بیزینس خود کنیم.