ایمن نگهداشتن اطلاعات آنلاین شما، اولویت بالایی در گوگل دارد، به خصوص برای هزاران نفر از کارمندان گوگل که در حوزه حریم خصوصی و امنیت در سرتاسر جهان کار میکنند. اهمیت این موضوع به حدی است که روز بیست و هشتم ژانویه (8 بهمن) به عنوان روز بینالمللی حریم خصوصی اطلاعات انتخاب شده است. در این مقاله که ترجمهای از وبلاگ گوگل است برخی از راههای محافظت آنلاین از اطلاعات شما را به اشتراک گذاشتهایم که از حفاظت اساسی و یکپارچه در ابزارهای ساده شروع میشود و به شما کمک میکنند تا حریم خصوصی خود را کنترل و محافظت کنید.
1. از گذرواژههای خود محافظت کنید.
ابزار مدیریت گذرواژه در حساب کاربری گوگل، به شما کمک میکند تا گذرواژههای قوی را برای تمامی حسابهای کاربری آنلاین خود، به خاطر داشته و ذخیره کنید. با ابزار پسورد چکاپ (Password Checkup) و یک کلیک بر روی آن، به شما خواهد گفت که آیا گذرواژه شما ضعیف است یا خیر. یا اینکه از آن گذرواژه در چندین سایت استفاده میکنید یا خیر. همچنین این ابزار مشخص خواهد کرد که آیا گذرواژه شما از طریق نقض اطلاعات یا دسترسی غیر مجاز سایتهای ثالث لو رفته است یا خیر، که در این صورت لینکی برای تغییر آن گذرواژه، برای شما فراهم میشود.
2. اجازه دهید که گوگل به طور خودکار دادههای شما را حذف کند.
با قابلیت حذف خودکار تاریخچه مکانی، فعالیتهای اخیر در وب و اپلیکیشن و تاریخچه یوتیوب، میتوانید به گوگل اجازه دهید که به صورت خودکار و به طور مرتب، فعالیتها و تاریخچهی مکانی شما را پس از 3 یا 18 ماه حذف کند. همچنین با این قابلیت میتوانید دادههایی که در حساب کاربری شما ذخیره میشوند را کنترل کنید و حتی دادههای خود را براساس زمان، جستوجو و موضوع حذف کنید.
3. از برنامههای محبوب خود در حالت ناشناس (incognito) استفاده کنید.
حالت ناشناس (Incognito mode) یکی از محبوبترین ابزارهای کنترل حریم خصوصی گوگل است، چرا که در سال 2008 با کروم راهاندازی شد و سال گذشته، به یوتیوب و گوگل مپ (Google Maps) اضافه شد. با کلیک بر روی عکس پروفایل خود در گوگل میتوانید به راحتی این حالت را فعال یا غیرفعال کنید. زمانی که از حالت ناشناس در نقشه (Maps) استفاده میکنید، فعالیت یا جستجوی شما، مانند مکانهایی یا مسیرهایی را که جستجو میکنید، در حسابکاربری گوگل شما ذخیره نخواهد شد. زمانی که این حالت را غیرفعال میکنید، به حالت تجربه شخصی گوگل مپ بازگشته و پیشنهادات در مورد رستورانها، اطلاعات در مورد مسیرهای رفتوآمد و دیگر ویژگیها برای شما فراهم خواهد شد.
4. از طریق دستیار صوتی گوگل، کنترل حریم خصوصی را به صورت hands-free امتحان کنید.
شما میتوانید تنظیمات حریم خصوصی خود را با کمک دستیار صوتی مدیریت کنید. کافیاست به دستیار صوتی بگویید که، “هی گوگل! تمام چیزهایی که هفته پیش به تو گفتم را پاک کن!” (Hey Google, delete everything I said to you last week) و دستیار صوتی تمامی فعالیتهای شما را از حساب کاربری گوگل پاک خواهد کرد. یا میتوانید به دستیار صوتی بگویید که “هی گوگل! این مربوط به تو نمیشه!” (Hey Google, that wasn’t for you) تا اگر دستیار صوتی به چیزی که سوال یا درخواست نبوده، واکنش نشان داده باشد، آن را فراموش کند. برای اینکه بدانید که گوگل چگونه اطلاعات شما را ایمن و خصوصی نگه میدارد، کافی است که به دستیار صوتی بگویید که “هی گوگل! چگونه اطلاعاتم را ایمن نگه میدارید؟” (Hey Google, how do you keep my data safe?)
5. جستجوی اینترنتی خود را با گوگل کروم ایمن کنید.
جستجوی ایمن در کروم به صورت خودکار شما را از تبلیغات آزاردهنده و مخرب محافظت میکند و پیش از بازدید از سایتهای خطرناک یا دانلود فایلهای مشکوک، به شما هشدار میدهد. اگر از کروم استفاده کنید، محافظت از گذرواژه شما به صورت خودکار در درون کروم یکپارچهسازی خواهد شد. اگر نامکاربری و گذرواژه شما در هنگام ورود به وبسایتها در معرض خطر قرار گرفته باشد یا لو رفته باشد، گوگل کروم به شما خبر خواهد داد.
6. تنظیمات حریم خصوصی خود را در تمامی برنامهها و دستگاهها بررسی کنید.
فرا رسیدن سال جدید زمان مناسبی است تا تنظیمات حریم خصوصی و امنیتی خود را بررسی کنید. از قابلیت چکاپ حریم خصوصی (Privacy Checkup) استفاده کنید تا تنظیمات حریم خصوصی را به صورت گام به گام مشاهده کنید. از این طریق میتوانید کارهایی مانند انتخاب دادههای مورد نظر (مانند تاریخچه جستجو یا مکانها) برای ذخیرهسازی در حساب کاربری خود را انجام دهید یا حتی تبلیغات گوگل را کنترل کنید. زمانی که این تنظیمات انجام شد، به سراغ قابلیت چکاپ امنیتی (Security Checkup) رفته تا پیشنهادات شخصیسازی را برای شما ارائه کند و از این طریق، دستگاهها و دادههای خود را محافظت کنید. از جمله این پیشنهادات میتوان به مدیریت برنامههای ثالثی که به دادههای حساب شما دسترسی دارند اشاره کرد.
7. تبلیغاتی که از گوگل مشاهده میکنید را کنترل کنید.
گوگل اطلاعات شخصی شما را در دسترس هیچ کسی قرار نمیدهد و برای شما، شفافیت، قدرت انتخاب و کنترل بر نحوه استفاده از اطلاعات تان را میدهد. اگر در مورد دلیل مشاهده تبلیغات کنجکاو هستید، میتوانید بر روی گزینهی “why this ad” برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید. اگر تبلیغات مخصوص و مرتبط با خود را نمیبینید، میتوانید با استفاده از گزینه “Mute this ad“، آن تبلیغ را مسدود کنید. در نهایت، همیشه میتوانید تبلیغاتی را که میبینید، کنترل کنید یا در قسمت تنظیمات تبلیغات، هر زمانی که بخواهید آنها را خاموش کنید.
مهم نیست که چگونه از تکنولوژیهای گوگل استفاده میکنید، گوگل به شما کمک میکند تا دادهها و اطلاعات خود را خصوصی و ایمن نگه دارید. به همین دلیل، گوگل هر روز تلاش میکند تا بهترین تجربه حریم خصوصی و قویترین محافظتها را ایجاد کند و به تلاشهای مداوم خود برای حفظ حریم خصوصی و امنیت ادامه میدهد.