سرچ گوگل، یوتیوب، جیمیل و دهها ابزار دیگر! روزانه چند بار این اپلیکیشنها را در گوشی خود باز کرده یا با لپتاپ خود به سایت آنها سر میزنید؟ بزرگ بودن گوگل و شبکههای تحت مالکیت آن که چیزی است که همه میداند؛ اما آیا میدانستید گزینههای مختلفی وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانید از این شبکه درآمد داشته باشید؟
پیشنهاد میکنم در این مقاله همراه من باشید؛ چراکه به بررسی 5 روش واقعی کسب درآمد از گوگل پرداخته و به شما توضیح میدهم که برای استفاده از هر کدام از این روشها، به چه چیزهایی نیاز دارید.
در ابتدا، بیایید به این سوال پاسخ دهیم که اصلا چرا گوگل یکی از بهترین گزینهها برای کسب درآمد آنلاین میباشد.
چرا گوگل برای کسب درآمد؟
فرقی نمیکند که تازه کار بوده یا یک فرد باتجربه در حوزه دیجیتال باشید؛ گوگل با طیف گسترده محصولات و تعداد مخاطبان بالایی که دارد؛ این امکان را برای همه فراهم میکند تا از این شبکه و پلتفرمهای تحت مالکیت آن درآمد داشته باشند.
این موارد، مهمترین دلایل برای شروع کسب درآمد از گوگل هستند:
- دسترسی به تعداد مخاطبان بالا: طبق گزارشها، گوگل روانه چیزی حدود 13.7 میلیارد سرچ را پردازش میکند که این موضوع، آن را به یکی از بهترین شبکههای آنلاین برای دسترسی به مخاطبان جهانی تبدیل میکند.
- گزینههای درآمدی مختلف: از ادسنس گرفته تا یوتیوب و پلی استور، گوگل گزینههای مختلفی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد تا بسته به علایق و تواناییهای خود، از هر شبکهای که میخواهند درآمد داشته باشند. به عنوان مثال، ممکن است شما زیاد اهل نشستن جلو دوربین و ضبط ویدئو نباشید؛ در این شرایط ساخت وبلاگ و کسب درآمد از طریق ادسنس گزینهای است که امکان کسب درآمد دلاری از گوگل را برای شما فراهم میکند.
- آسانی استفاده: محصولات مختلف گوگل مثل Google Workspace (جیمیل، گوگل داکس، شیتز و …)، گوگل ادز و یا گوگل مای بیزینس رابط کاربری سادهای داشته که امکان کار کردن با آنها را حتی برای افراد مبتدی ممکن میکند.
- هزینه شروع پایین و اکثرا رایگان: استفاده از اکثر محصولات گوگل رایگان بوده و تنها در گزینههایی مثل اکانتهای دولوپر گوگل پلی، تنها لازم است یک بار هزینه پرداخت کنید. این مورد به شما اجازه میدهد تا با حداقلیترین هزینه ممکن کار خود را شروع کنید.
- امکان دورکاری: یکی از اصلیترین مزیتهای تمام گزینههای کسب درآمد از گوگل و روشهایی که در این مقاله به شما معرفی میکنیم؛ آزادی در کار کردن از خانه و یا هر جایی که بخواهید است.

اگر میخواهید از گوگل درآمد کسب کنید، اما نمیدانید از کجا شروع کنید؛ در ادامه این مقاله 5 روش کسب درآمد از گوگل را به شما معرفی میکنم که با استفاده از آن میتوانید درآمد دلاری داشته باشید:
- کسب درآمد از طریق ادسنس
- کسب درآمد با فروش کتاب دیجیتال و اپلیکیشن در پلی استور
- کسب درآمد از یوتیوب
- کسب درآمد از اپ نظرسنجی گوگل
- کسب درآمد با شغلهای ریموت گوگل
اجازه دهید به بررسی هر یک از این روشها بپردازیم.
1. کسب درآمد از ادسنس
اگر یک پلتفرم آنلاین داشته و این توانایی را دارید تا افراد زیادی را جذب پلتفرم خود کنید؛ گوگل ادسنس (Adsense) یکی از بهترین گزینهها برای شما است که میتوانید از آن درآمد کسب کنید.
ادسنس پلتفرم تحت مالکیت گوگل است که این مکان را برای تولیدکنندگان محتوا، توسعهدهندگان اپ و صاحبان وبسایتها فراهم میکند تا در ازای نمایش تبلیغات بر روی پلتفرم خود، از گوگل درآمد داشته باشند.
این تبلیغات میتوانند در فرمتهای مختلفی مثل متن، عکس، ویدئو و یا محتوای تعاملی (Interactive Content) بوده و شما نیز میتوانید به ازای هر کلیکی که بر روی تبلیغات انجام میشود (CPC) و یا هر 1000 ایمپرشن (CPM)، از آنها درآمد داشته باشید.
در مورد کاربرد ادسنس در کسب درآمد از یوتیوب در بخش مربوط به آن صحبت خواهیم کرد. اما غیر از آن، با استفاده از ادسنس میتوانید از این روشها نیز درآمد داشته باشید:
- سایت و وبلاگ: اگر دانش زبان خوبی داشته و به وبلاگ نویسی به زبان خارجی علاقهمند هستید و یا این که سایتی دارید که ترافیک خوبی دریافت میکند؛ اتصال آن به ادسنس و نمایش تبلیغ به مخاطبان، گزینه درآمدی خوبی برای شما خواهد بود. متاسفانه در حال حاضر، ادسنس برای کاربران ایرانی غیرفعال بوده و امکان اتصال آن به سایتهای ایرانی ممکن نمیباشد.
- ادموب (Admob): اگر توسعهدهنده اپ بوده و تعداد کاربران زیادی در اپلیکیشن خود دارید؛ میتوانید با ساخت اکانت ادسنس و نمایش تبلیغات در اپ خود، از این گزینه درآمد کسب کنید.
اما اگر میخواهید با نحوه ساخت اکانت ادسنس و قرار دادن تبلیغات در سایت و یا اپ خود آشنا شوید؛ پیشنهاد میکنم مقاله ادسنس چیست از وبلاگ جی ادز را مطالعه کنید.

2. از فروش کتاب دیجیتال و اپلیکیشن در پلی استور درآمد داشته باشید!
بیایید با هم صادق باشیم؛ در دنیای امروزه اکثر افراد به دنبال نسخههای دیجیتال از هر چیزی هستند. کتاب نیز از این قاعده مستثنی نیست. استقبال کاربران از شبکههایی مثل فیدیبو در داخل کشور و یا Google play books به عنوان نمونه بزرگتر، تصدیق کننده این موضوع است.
از آن طرف، هر روزه به جمع طرفداران اپلیکیشنهای گوشی موبایل افزود شده و شاید بتوان گفت دیگر کمتر کسی وجود دارد که حداقل دو یا سه اپلیکیشن کاربردی در تلفن همراه خود نداشته باشد.
این دو موضوع را که در کنار هم قرار دهیم؛ فروش اپلیکیشن و کتاب دیجیتال (eBook) را میتوانیم به عنوان یکی دیگر از گزینههای کسب درآمد از گوگل به شما معرفی کنیم. گزینهای که مزایا و چالشهای خود را داشته و میتواند به عنوان یکی از بهترین گزینههای لیست امروز ما برای توسعهدهندگان اپ و نویسندگان کتاب در نظر گرفته میشود.

اما چگونه میتوانید با فروش اپ و یا کتاب از گوگل پلی درآمد داشته باشید؟
با این که هر دو این گزینهها به شما کمک میکنند تا از گوگل پلی درآمد داشته باشید؛ اما برای استفاده از آنها باید مراحل متفاوتی را طی کنید.
برای کسب درآمد با فروش کتاب دیجیتال در گوگل پلی:
- وارد صفحه Books partner center گوگل پلی شوید.
- به عنوان یک Publisher در این شبکه ثبتنام کنید.

- اطلاعات پرداخت و مالیاتی خود را وارد کنید.
- کتاب خود را را آپلود کنید. (توجه داشته باشید فرمت آپلود کتاب میتواند PDF یا EPUB باشد)
- هزینه خرید کتاب و لوکیشنهایی که قصد فروش در آنها را دارید وارد کنید. (توجه داشته باشید که در این مورد، ممکن است گوگل اندکی تخفیف بر روی هزینه پیشنهادی شما اعمال کند)
- با استفاده از گزینههایی مثل نوشتن هدلاین و دیسکریپشن جذاب برای کتاب، انتخاب دستهبندی مرتبط و یا حتی پیشنهاد دادن بخشی از کتاب به صورت رایگان به عنوان نمونه، سعی کنید کاربران را برای خرید ترغیب کنید
- تمام؛ موفق شدید کتاب خود را برای فروش در گوگل پلی قرار دهید.
نکته: با توجه به یک سری از محدودیتها برای کاربران ایرانی، امکان فروش کتاب در گوگل پلی از داخل ایران وجود نداشته و در این مورد، باید با ناشران واسط معتبر همکاری کنید.
برای فروش اپلیکیشن در گوگل پلی:
- وارد صفحه Google play Console شوید.
- هزینه 25 دلار (یکبار پرداخت) برای استفاده از این پلتفرم را پرداخت کنید.
- برای تنظیم پرداختها، حساب تجاری خود را بسازید.
- اپلیکیشن خود را آپلود کرده و برای بهبود جذابیت آن، از گزینههایی مثل نوشتن هدلاین و دیکسریپشن گیرا و یا قرار دادن عکسهای جذاب از محیط کاربری اپ استفاده کنید.
3. کسب درآمد از گوگل با ساخت کانال یوتیوب
یوتیوب پرطرفدارترین پلتفرم ویدئویی دنیا بوده و به عنوان یکی از بهترین گزینهها برای داشتن درآمد دلاری شناخته میشودکه اتفاقا در میان کاربران ایرانی نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است.
فرقی نمیکند که به آشپزی علاقه داشته، اهل گیم و فیلم هستید یا این که به سادگی قصد به اشتراکگذاری زندگی روزمره خود با کاربران را داشته باشید؛ یوتیوب این امکان را به شما میدهد تا در عین پرداختن به علایق خود، از این شبکه درآمد هم داشته باشید.
اما چگونه میتوان از یوتیوب درآمد کسب کرد؟
برای این کار، ابتدا باید یک کانال یوتیوب برای خود بسازید. در این مورد پیشنهاد میکنم مقاله ساخت کانال یوتیوب از وبلاگ جی ادز را مطالعه کرده تا با نکات و ترفندهای ساخت کانال یوتیوب و شخصیسازی آن آشنا شوید.
پس از ساخت کانال، میتوانید ویدئوهای خود را در این شبکه آپلود کرده و با بهینهسازی آنها، بازدیدهای بیشتری برای ویدئوهای خود گرفته و تعداد سابسکرایبرهای کانال را افزایش دهید تا نهایتا به مرحله کسب درآمد از یوتیوب رسیده و در اصطلاح، کانال خود را مانیتایز کنید.
در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله، برای مانیتایز شدن کانال یوتیوب باید این شرایط را داشته باشید:
- حداقل 1000 سابسکرایبر در کانال خود داشته باشید.
- یا 4000 ساعت واچ تایم عمومی در 12 ماه گذشته در کانال خود داشته و یا این که 10 میلیون بازدید ویدئوهای Shorts در 3 ماه اخیر داشته باشید.
پس از مانیتایز شدن کانال، میتوانید از گزینههای مختلف کسب درآمد از یوتیوب استفاده کرده و درآمد خوبی از این شبکه داشته باشید. گزینههای مختلفی مثل کسب درآمد از نمایش تبلیغات بر روی ویدئوها، ساخت ویدئوهای اسپانسری و یا ساخت برند شخصی از جمله روشهای جذاب کسب درآمد از یوتیوب هستند.
توجه داشته باشید؛ درآمد یوتیوب از طریق اکانت ادسنس به یوتیوبرها پرداخت میشود. بنابراین برای کسب درآمد از یوتیوب، نیاز به ساخت یک حساب ادسنس نیز دارید. در مقاله ادسنس چیست به صورت کامل در مورد نحوه ساخت حساب ادسنس و اتصال آن به کانال یوتیوب صحبت کردهایم.
4. چگونه با پر کردن فرمهای نظرسنجی از گوگل درآمد داشته باشیم؟
اگر مقداری زمان خالی در روز داشته و همچنین با جواب دادن سوالات رابطه خوب دارید؛ اپ Google Opinion Rewards یکی از گزینههای تقریبا آسان برای کسب درآمد از گوگل است که میتوانید از آن استفاده کنید.
این اپ را میتوانید از فروشگاه پلی استور دانلود کرده، یک سری سوالات اولیه در مورد خود را پاسخ دهید و سپس منتظر باشید تا گوگل در هفته برای شما تعدادی فرم نظرسنجی بفرستد.

این فرمهای نظرسنجی میتوانند طیف گستردهای از موضوعات، از پاسخ به تجربهای که در خرید از فروشگاههای مختلف داشته گرفته تا ارائه فیدبک در استفاده از خدمات گوگل را شامل شوند. هزینهای که گوگل برای تکمیل هر فرم به شما پرداخت میکند نیز، چیزی بین 0.1 تا 1 دلار میباشد.
نکته مهم در استفاده از این روش این است که بدانید؛ با توجه به ارائه تعداد محدودی از فرمها در هفته و هزینه پایین برای تکمیل کردن هر فرم، این گزینه درآمد قابل توجهی برای شما نخواهد داشت. اما همانطور که در ابتدا این بخش به آن اشاره کردم؛ اگر مقداری زمان خالی در روز دارید، این گزینه میتواند روش خوبی برای کسب اندک درآمدی از گوگل باشد.
5. شغلهای ریموت گوگل
گوگل یکی از بزرگترین شرکتهای دنیا است و خیلی دور از واقعیت نیست اگر بگویم همیشه دنبال استخدام افراد متخصص و با استعداد است.
نگاهی به سایت Google Careers که داشته باشیم؛ میبینیم که در این سایت میتوانیم عنوانهای شغلی و یا لوکیشن مد نظر خود را وارد کرده و پوزیشنهای باز را برای اپلای کردن مشاهده کنیم.

اما در این بخش از مقاله، میخواهیم در مورد این صحبت کنیم که چگونه میتوانیم با اپلای کردن برای شغلهای ریموت گوگل، از این شبکه درآمد داشته باشیم.
برای این کار:
- وارد سایت Google careers شوید.
- در باکس مارکتینگ، عنوان شغلی مدنظر خود را وارد کنید.
- در صفحه جدیدی که برایتان باز میشود؛ تیک Remote eligible را وارد کنید تا تنها گزینههای ریموت به شما نشان داده شوند.

- باقی پروسه را طی کرده و درخواست خود را برای گوگل بفرستید.
توجه داشته باشید؛ در این بخش میتوانید گزینههای مختلفی مثل سطح تجربه (Experience) و یا مهارتها و شرایط لازم (Skills & qualifications) برای اپلای کردن برای هر شغل را نیز مشخص کنید.
چگونه درآمد خود از گوگل را افزایش دهید؟
حالا که با گزینههای کسب درآمد از گوگل آشنا شدید؛ بد نیست که بدانید چگونه میتوانید درآمدی که از این شبکه دارید را افزایش دهید. در ادامه این مقاله تکنیکهایی را به شما معرفی میکنم که با استفاده از آنها میتوانید درآمد خود در استفاده از هر یک از این روشها را افزایش دهید.
از تبلیغات گوگل برای دیده شدن بیشتر استفاده کنید
فرقی نمیکند که بخواهید از ادسنس، فروش اپ و یا یوتیوب درآمد داشته باشید؛ تبلیغات گوگل این امکان را به شما میدهد تا محتوای خود را به تعداد افراد بیشتری معرفی کرده و بتوانید درآمد بیشتری از هر یک از این گزینهها داشته باشید. در این مورد، میتوانید از تبلیغات گوگل برای پروموت کردن هر یک از این گزینههای درآمدی استفاده کنید:
- ادسنس: گزینههای مختلفی مثل تبلیغات دیسپلی گوگل این امکان را به شما میدهند تا ترافیک بیشتر برای سایت یا اپ خود داشته و از افراد بیشتری دعوت کنید تا از محتواهای شما بازدید کنند. با این که بازدیدهای تبلیغاتی که سایت یا اپلیکیشن شما از این طریق میگیرند در درآمد شما تاثیری ندارند؛ اما میتوان به طور غیرمستقیم از آن برای افزایش قبیله مخاطبان خود و نهایتا بالا بردن درآمد استفاده کنید.
- اپلیکیشن: تبلیغات اپ گوگل این امکان را به شما میدهند تا اپلیکیشن خود را در بین میلیونها اپلیکیشن مختلف برجسته کرده و بتوانید تعداد نصبهای بیشتری برای آن بگیرید.
- یوتیوب: با این که نمیتوان از تبلیغات یوتیوب برای افزایش بازدیدهای ویدئو برای افزایش درآمد استفاده کرد؛ اما این گزینه تبلیغاتی میتواند برای افزایش تعداد سابسکرایبرهای کانال مورد استفاده قرار بگیرد. و افزایش تعداد سابسکرایبر، یعنی افزایش بازدیدهای ویدئو و درآمد بیشتر از یوتیوب!
اما اگر تمایل دارید از هر یک از این گزینههای را امتحان کنید؛ میتوانید از خدمات تبلیغات در گوگل جی ادز برای راهاندازی کمپینهای خود استفاده کنید. مشخص کردن اهداف تبلیغاتی، ارائه استراتژی، بهینهسازی تبلیغات و تیک زدن اهداف، از گزینههایی هستند که میتوانید آنها را به کارشناسان جی ادز بسپارید.
از شبکههای مجازی برای پروموت کردن خود استفاده کنید!
شبکههای مجازی؛ گزینهای که اگر بخواهم با شما صادق باشم، باید بگویم یکی از پرطرفدارترین پلتفرمها آنلاین برای کاربران امروزه است. نگاهی که به تلفن همراه خود و اپهای نصب شده بر روی آن داشته باشید؛ شما هم میتوانید این گفته را تایید کنید.
اما از محبوبیت بالای این شبکهها و به خصوص اینستاگرام در میان کاربران ایرانی که گذر کنیم؛ سوال این است که شما چگونه میتوانید از قدرت این شبکهها برای افزایش درآمد خود استفاده کنید؟
مردم همیشه به دنبال سرگرم شدن، آموزش و یادگیری و دیگر موارد در شبکههای مجازی هستند. اگر شما بتوانید محتواهای جذابی در مورد محصولات و یا خدمات خود ساخته و به خوبی آن را در پلتفرمهای مختلف سوشال مدیا مثل اینستاگرام، توییتر و یا تلگرام پروموت کنید؛ میتوانید افراد زیادی را جذب پلتفرم خود کرده و تعدا کاربران بیشتری برای آن داشته باشید.
به عنوان مثال، اگر یک اپ در حوزه تناسب اندام دارید؛ میتوانید با ساخت ویدئو و منتشر کردن آن در اینستاگرام، از سمت کاربران تعامل گرفته و از آنها بخواهید تا از اپ شما بازدید کنند. یا اگر محتوای خوبی در وبلاگ خود میگذارید؛ آن را در قالب عکس و ویدئوهای جذاب در آورده و در این شبکهها منتشر کنید. سپس میتوانید از مخاطبان خود بخواهید برای دیدن محتواهای بیشتر، از سایت شما نیز بازدید کنند.
صفحه اپ خود را برای دیده شدن بیشتر در پلی استور بهینه کنید (ASO)
بهینهسازی اپ استور (ASO) به فرآیندی گفته میشود که در آن شما صفحه اپ خود در فروشگاههای اپلیکیشن مثل گوگل پلی را برای جذابیت بیشتر بهینه میکنید. انجام این کار به شما کمک میکند تا تصویر خوبی از اپ خود به کاربران نشان داده و آنها را ترغیب به خرید و دانلود آن کنید.
این کارها را میتوانید در بهینهسازی اپ استور انجام دهید:
- بهینهسازی عنوان و توضیحات اپ: هدلاین و دیسکریپشن اپ گزینههای مهمی هستند که در تصمیمگیری کاربران در دانلود کردن یا نکردن اپ تاثیر بسزایی دارند. در این مورد، سعی کنید در هدلاین خود از کلمات کلیدی حوزهای که در آن فعالیت میکنید استفاده کرده و در توضیحات خود، به خوبی قابلیتها و امکانات اپلیکیشن را توضیح دهید.
- استفاده از اسکرینشاتهای اپ و ویدئو معرفی: سعی کنید در صفحه گوگل پلی اپ خود، اسکرین شاتهای جذاب و باکیفیتی از محیط اپ داشته و همچنین از یک ویدئو برای معرفی قابلیتها و امکانات اپ استفاده کنید. این مورد به خصوص در مورد گیمهای موبایلی، باعث جذب مخاطبان میشود.
- به بخش کامنتها توجه کنید: در این مورد، از مخاطبان خود بخواهید در صورت داشتن تجربه مثبت در استفاده از اپ شما، آن را در صفحه گوگل پلی منتشر کنند. کامنتهای صفحه خود را بررسی کرده و اگر کاربران سوال یا ابهامی در استفاده از اپ شما داشتند: به نیاز آنها پاسخ دهید. همچنین پیشنهاد من به شما این است که در صورت گرفت کامنتهای مثبت، از کاربران و انتخاب اپ شما توسط آنها نیز تشکر کنید.
اینفلوئنسر مارکتینگ را فراموش نکنید!
باز هم به شبکههای مجازی باز میگردیم. جایی که میتوانیم از گزینه دیگری از دیجیتال مارکتینگ برای افزایش درآمد خود از گوگل استفاده کنیم؛ اینفلوئنسر مارکتینگ.
اینفلوئنسر کیست؟
اینفلوئنسر شخصی است که به عنوان یک فرد تاثیرگذار در یک حوزه شناخته شده و تعداد مخاطبان بالایی در آن حوزه دارد. با این که اینفلوئنسرها را در جاهای مختلفی مثل تلویزیون و یا سینما هم میتوان یافت؛ اما وقتی از اینفلوئنسر مارکتینگ صحبت میکنیم، معمولا منظورمان استفاده از پتانسیل مخاطبان اینفلوئنسرهای سوشال مدیا برای پروموت کردن یک محصول و یا خدمات است.
در استفاده از هر یک از روشهای کسب درآمد از گوگل که در این مقاله در مورد آنها صحبت کردیم؛ این امکان وجود دارد تا اینفلوئنسرهای حوزه کاری خود را شناسایی کرده و محصولات، خدمات و یا محتوای خود را به مخاطبان آنها نشان دهید.
به عنوان مثال، اگر یوتیوبر هستید و در حوزه سرگرمی فعالیت میکنید؛ میتوانید با اینفلوئنسرهای این حوزه همکاری کرده و ویدئوهای خود را تحت قالب پست و یا استوری پیج اینستاگرام آنها به مخاطبان هدف نشان دهید.
سخن پایانی
حقیقت این است که گوگل امروزه یکی از بزرگترین غولهای تکنولوژی در حوزه دیجیتال است و پلتفرمهایی دارد که امکان کسب درآمد برای افراد مختلف با علایق متفاوت را فراهم میکند.
در این مقاله سعی کردم 5 مورد از بهترین روشهای کسب درآمد از گوگل را به شما معرفی کرده و همچنین توضیح دهم که چگونه میتوانید از هر یک از آنها استفاده کنید. امیدوارم مطلب این مقاله برای شما کاربردی بوده و اگر سوالی در استفاده از هر یک از این گزینهها دارید؛ خوشحال میشوم آن را در بخش کامنتهای این مقاله مطرح کنید.