تبلیغات CGI | چگونه چوب هری پاتر به دنیای تبلیغات راه پیدا کرد؟

تبلیغات CGI | چگونه چوب هری پاتر به دنیای تبلیغات راه پیدا کرد؟

تا به حال پیش آمده از یک صحنه غیر واقعی اما خشن در یک فیلم بترسید؟ یا با دیدن یک دشت زیبا و بهاری دوست داشته باشید به جای شخصیت واقعی فیلم روی اسب تک شاخ پرواز کنید؟ این جادوی CGI است که مدتی است پا به دنیای تبلیغات و بازاریابی گذاشته. 

تبلیغات CGI، تبلیغاتی هستند که با بازنمایی واقعیت، تخیل  هر ایده عجیب و نشدنی را ممکن می‌کنند. در این مقاله باهم یاد می‌گیریم تبلیغات CGI چه هستند و مهم‌ترین انواع آن را می‌بینیم.

CGI مخفف چیست؟

CGI مخفف Computer-Generated Imagery است، یک تکنولوژی که تصاویر را در هنر و رسانه تولید یا تغییر می‌دهد. در تبلیغات، CGI یک بازی‌گردان است و به سازندگان اجازه می‌دهد صحنه‌های بصری خیره‌کننده، واقعی یا فانتزی خلق کنند که ضبط آن‌ها با دوربین چالش‌برانگیز یا حتی غیرممکن است.

CGI مخفف چیست؟

بازاریابی از مدت‌ها پیش فناوری را در آغوش گرفته است. دنیای تبلیغات از CGI صنعت فیلم‌سازی استفاده کرده تا جایی که این فناوری، دنیاهای غیرموجود و شخصیت‌های خیالی را به زندگی می‌آورد و قوانین فیزیک را به چالش می‌کشد.

CGI (تصویر پردازی کامپیوتری) چیست؟

تصویر پردازی کامپیوتری (CGI) ایجاد مدل‌های واقع‌گرایانه یا انیمیشنی از مکان‌ها، اشیاء و افراد است. معمولاً این‌ها اشیاء سه بعدی و دو بعدی هستند که در رندرها، ویدیوها، فناوری‌های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی استفاده می‌شوند. مدتی طولانی است که CGI بخشی از صنعت فیلم بوده و دنیای‌های جدید را روی پرده خلق کرده است و شخصیت‌های خیالی را به وجود آورده است. برخی از فیلم‌ها تقریباً کاملاً با استفاده از CGI ساخته شده‌اند، مانند «زندگی پای» که برای جلوه‌های ویژه خود نامزد اسکار شد. CGI امکان نوشتن هر سناریویی را حتی غیرممکن‌ترین در واقعیت باز کرده است.

اولین فیلم با جلوه‌های کامپیوتری «سرگیجه» (1958) آلفرد هیچکاک بود که در عنوان‌بندی آن انیمیشن ظاهر شد. ادغام گرافیک و فیلمبرداری برای اولین بار در فیلم «غرب وحشی» در سال 1973 انجام شد. از آن زمان، این فناوری پیشرفت کرده است و دنیای‌های واقع‌گرایانه‌تری را به روی پرده آورده است. فیلم‌هایی مانند “جنگ ستارگان”، “ماتریکس”، “پارک ژوراسیک”، “ارباب حلقه‌ها”، “آواتار” و فیلم‌های مارول بدون گرافیک CGI امکان‌پذیر نبودند.

به تدریج، صنایع دیگر نیز این فناوری را در آغوش گرفتند: بازاریابی، طراحی داخلی، توسعه برای مدل‌سازی خانه‌ها و فضاهای آینده، بازی‌های رایانه‌ای. البته، رسانه‌های جمعی نیز CGI را پذیرفتند.

چرا بازاریابان از طراحی CGI استفاده می‌کنند؟

دلایل زیادی وجود دارد که بازاریاب و تیم تبلیغ محصول یک کمپانی را به استفاده از تکنیک CGI تشویق کند. از بودجه تا محدودیت‌های جغرافیایی و بعضا سلیقه‌ای گرفته تا ملاحظات اخلاقی در برندها. اما شاید بتوان 3 دلیل مهمی که بازاریابان را به تبلیغ با تکنیک CGI تشویق می‌کند؛ موارد زیر باشد:

  • خلاقیت بدون مرز 

 آزادی خلاقانه نامحدود تبلیغات CGI به برندها اجازه می‌دهد خارج از چارچوب فکر کنند و تصاویر خارق‌العاده‌ای ایجاد کنند که برجسته می‌شوند. تصور کنید هر ایده‌ای را به زندگی بیاورید، بدون هیچ محدودیتی، حتی اگر چقدر عجیب یا خارق‌العاده باشد. چه نمایش دادن یک محصول به شیوه‌ای که تاکنون دیده نشده است یا ایجاد یک دنیای جادویی، CGI همه اینها را ممکن می‌کند و به برند شما کمک می‌کند تا توجه مخاطبان را مانند گذشته جذب کنید.

تکنیک CGI تکنیکی برای بازنمایی واقعیت است به شیوه‌ای که دوست داریم. گرافیک CGI امکان تحقق هر ایده خلاقانه‌ای را فراهم می‌کند، فرصت جذب توجه مخاطبان و برانگیختن احساسات را افزایش می‌دهد. کمپین‌های بازاریابی با ویدیوهای CGI میلیون‌ها بازدید می‌گیرند، تیتر می‌شوند و تا مدتی بحث‌های سوشال مدیا را متعلق به خود می‌کنند. 

  • صرفه جویی در هزینه‌ها

صرفه جویی در هزینه دلیل دیگری است که باعث می‌شود بازاریابان به سراغ CGI بروند. هرچند که ایجاد CGI می‌تواند هزینه‌بر باشد، اما در برخی موارد، اقتصادی‌تر از فیلمبرداری زنده است. نیازی به جمع‌آوری یک تیم بزرگ برای فیلمبرداری در محل ندارد، و همچنین از سطح بالایی از انعطاف‌پذیری برای ایجاد پس‌زمینه‌ها به صورت دیجیتالی و فیلمبرداری از افراد در یک استودیو برخوردار است.

  • ملاحظات اخلاقی

ملاحظات اخلاقی نیز در استفاده از این تکنیک وجود دارد. طراحی CGI با کیفیت بالا به اندازه کافی واقع‌گرا است تا افراد و حیوانات را در یک فریم جایگزین کند و آن‌ها را از ناراحتی احتمالی فیلمبرداری واقعی در امان نگه دارد. نمایش دیجیتالی حیواناتی مانند سگ، گربه، ببر، خرس می‌تواند از فیلمبرداری واقعی تشخیص داده نشود، از استرس برای حیوانات جلوگیری می‌کند و از واکنش منفی مخاطبان برند جلوگیری می‌کند.

البته این مورد به خیلی چیزها مثل چیستی محصول، چگونگی رفتار صاحب برند و میزان ریسک پذیری او برمی‌گردد. چرا که در خیلی از موارد واقعی بودن یک چیز بیشتر شما را سر زبان می‌اندازد حتی اگر چندان «خوب» نباشد.

تبلیغات CGI چگونه ساخته می شود؟

انیماتورها، هنرمندان، مدل سازان سه بعدی، متخصصان تجسم، طراحان حرکت، تصویرگران CGI و سایر متخصصان باهم در قالب یک تیم کامل روی پروژه CGI همکاری می‌کنند.

بهترین تبلیغات CGI دنیا

تبلیغات تأثیرگذار و شگفت‌انگیزی که با استفاده از CGI ساخته می‌شوند، اغلب شامل نمایش اشیاء غیرممکن یا دشوار برای اجرا در دنیای واقعی هستند. چنین تبلیغاتی اغلب بینندگان را به این فکر می‌اندازد که آیا از گرافیک‌های ویدئویی استفاده شده است یا اینکه برند واقعاً یک عنصر هنری غول‌پیکر ساخته است.

Jacquemus

در بهار ۲۰۲۳، برند ژاکموس (Jacquemus) به جای ترامواها، کیف‌های طراحی شده بامبینو (Bambino) را در خیابان‌های پاریس به راه انداخت. این ویدیو بسیار واقعی به نظر می‌رسید و وایرال شد.  

تبلیغ cgi برند Jacquemus

اما این برند در همین جا متوقف نشد. در ماه دسامبر، آن‌ها مجموعه‌ای از ویدیوهای CGI را برای تبلیغ افتتاح فروشگاه‌های خود در منطقه تفریحی کوهستانی کورشهول منتشر کردند. لوگوی ژاکموس روی کابین‌های آسانسور اسکی، روی یک تخته اسنوبرد در دست یک غواص و حتی یک درخت کریسمس با پاهای انسانی که از کوه پایین می‌آید، ظاهر می‌شود.

Maybelline

مِیبلین یک تبلیغ CGI برای ریمل مژه‌‎ها منتشر کرد. یک اتوبوس دو طبقه قرمز معروف با مژه‌های بلند در خیابان‌های لندن رانندگی کرد، و یک برس غول پیکر متصل به یک ساختمان، به مژه‌ها ریمل زد. 

تبلیغ CGI برند Maybelline

Barbie

کمپین تبلیغاتی فیلم «باربی» با ظهور یک عروسک غول‌پیکر از جعبه‌اش در دبی، نزدیک برج خلیفه تکمیل شد. هرچند این کمپین تمام و کمال در اختیار پیام فیلم نبود اما به خوبی توانست جلب توجه کند.

تبلیغ CGI برند Barbie

L’Oreal

تبلیغ cgi برند لورئال از موثرترین تبلیغات در این حوزه بود. این برند با استفاده از یک ماشین قدیمی که بر روی سقف آن رژ لب قرمز قرار داشت، خط کشی خیابان‌های پاریس را انجام داد.

تبلیغ CGI  برند L’Oreal

تبلیغ کرم این برند، زمانی تأثیرگذارتر شد که مجسمه آزادی را در حال استفاده از محصولات خود برای رفع جوش‌های صورتش نشان داد. تصور کنید؛ لیبرتاس، الهه آزادی، دارد روی جوش‌های صورتش لورئال می‌زند:

Rebranding of M.Vide

آژانس برندینگ Linii لوگوی جدید شرکت M.Video را به صورت زنده و مؤثری به نمایش گذاشت. در تبلیغ این کمپانی، نماد سه بعدی جدید این برند با یک هلیکوپتر بر فراز رودخانه در مسکو پرواز می‌کرد. در همین حین رهگذرانی نشان داده می‌شوند که از پرواز این لوگو بر فراز مسکو عکس می‌گیرند.

تبلیغ CGI برند Rebranding of M.Video

Coca Cola

در تبلیغ کوکاکولا، آثار هنری در یک موزه جان می‌گیرند. کارشان حتی به پاسکاری و بازی نیز می‌رسد. البته بازدیدکنندگان، این صحنه‌ها را نمی‌بینندو دنیایشان کاملا متفاوت است.

تبلیغ cgi برند Coca Cola
تبلیغ cgi برند Coca Cola
تبلیغ cgi برند Coca Cola

Alexander Wang Underwear

سوتین غول پیکری که از پل نیویورک آویزان مانده بود اینقدر واقعی به نظر می‌رسید که تا مدت‌ها هر کس از آن پل زد می‌شد؛ به دنبال سوتین می‌گشت. اما این فقط یک ویدئوی CGI و بخشی از کمپین تبلیغاتی برند Alexander Wang Underwear بود. 

تبلیغ CGI برند Alexander Wang Underwear

Poison Drop

برند جواهرات Poison Drop با یک ویدیوی CGI در صفحه اینستاگرام خود، افتتاح فروشگاه جدیدی در نزدیکی حوضچه پاتریارک در مسکو را اعلام کرد. در ابتدا، قطرات نقره‌ای غول‌پیکر در خیابان ظاهر می‌شوند، بعد از چند ثانیه این حباب‌ها در فضا حل می‌شوند و سپس تابلو پوازن دراپ بر روی ساختمان فرود می‌آید. ویدیو برای واقع گرایی بیشتر از خودروهای در حال حرکت و صدای خیابان استفاده کرده است.

تبلیغات CGI برند Poison Drop

تبلیغات CGI برندهای ایرانی

برندهای ایرانی بسیاری از جمله خانومی، مینو، فرمند و بسیاری دیگر از تبلیغات CGI برای معرفی محصولات و خدمات خود استفاده کرده‌اند. این تبلیغات با ایجاد دنیای فانتزی، شخصیت‌های جذاب و جلوه‌های ویژه خلاقانه، توانسته‌اند مخاطبان را شگفت‌زده کنند و به برندشان اعتبار بخشند.

خانومی

در ودیئوی cgi خانومی ما تصویر زیبا و شکیلی از یک ماشین قدیمی در فضایی لوکس می‌بینیم که در حال پخش گلبرگ‌‍های سرخ رز است. درست به نرمی و لطافت محصولات این برند.

 ودیئوی cgi خانومی

فرمند

تبلیغ CGI برند فرمند برای رونمایی از لوگوی جدید خود به خوبی نشان داد که برندها کم کم برای حذف هزینه‌ها و سختی‌های درست کردن ویدئوهای واقعی به فکر استفاده از تکنیک cgi افتاده‌اند.

تبلیغ CGI برند فرمند

مینو

تبلیغ CGI برند مینو برای اطلاع رسانی در مورد قرعه کشی این برند را ببنید. در این تبلیغ، بنر قرعه کشی این برند بین دو آسمان خراش با پس زمینه آبی آسمان قدبرافراشته و خودنمایی می‌کند. برای واقع انگاری بیشتر، به این ویدئو مردم و شهربازی نیز اضافه شده‌اند.

تبلیغ CGI برند مینو

تبلیغات CG، 3D و LIVE ACTION

بسیاری از تبلیغاتی که می‌بینیم با تکنیک‌های متنوعی مثل 3D یا LIVE ACTION ساخته شده‌اند. این دو تکنیک به علاوه تکنیک CGI هر سه از مجموعه CG هستند که در بالا با آن آشنا شدیم. در ادامه برخی از مثال‌های متنوع این تکنیک‌ها را باهم می‌بینیم.

قبل از ورود به جزئیات، بیایید اصطلاحاتی که درباره آنها صحبت می‌کنیم را تعریف کنیم:

  • CG) Computer Graphics): این اصطلاح گسترده شامل تمامی اشکال محتوای بصری تولید شده توسط کامپیوتر، چه استاتیک و چه متحرک، می‌شود. CG بخش قابل توجهی از آنچه ما به عنوان گرافیک 3D در بازی‌های ویدیویی، فیلم‌ها و تلویزیون می‌بینیم را شامل می‌شود.
  • CGI) Computer-Generated Imagery): زیرمجموعه‌ای از CG است که به طور خاص به تصاویر پویا و متحرک ایجاد شده با استفاده از نرم‌افزار کامپیوتر، که اغلب در فیلم‌ها، بازی‌ها و تبلیغات دیده می‌شود، اشاره دارد.
  • انیمیشن 3D: این تکنیک شامل ایجاد اشیاء و صحنه‌ها در فضای سه بعدی است که می‌توان آن‌ها را مانند اشیاء واقعی چرخاند و جابجا کرد. انیمیشن 3D اغلب در CGI برای ایجاد انیمیشن‌های بسیار دقیق و شبیه به زندگی استفاده می‌شود.
  • Live Action: لایو اکشن شامل فیلمبرداری با بازیگران واقعی، دوربین‌ها و مجموعه‌ها/دکورهای فیزیکی است. با این حال، محدودیت‌های دنیای واقعی در اکشن زنده، مکان‌های موجود، بازیگران و عناصر فیزیکی را که می‌توان با دوربین ضبط کرد، محدود می‌کند.

CGI: جلسات طوفان فکری بدون خط خوردگی

تصویر پردازی کامپیوتری یا CGI یک فناوری گرافیک کامپیوتری برای ایجاد اشیاء و شخصیت‌های واقع‌گرایانه در قالب ویدیویی است. این فناوری می‌تواند یک دنیای کاملاً دیجیتالی یا عناصر فردی غیرموجود در دنیای واقعی را به تصویر بکشد. CGI سال‌هاست که در صنعت فیلم مورد استفاده قرار می‌گیرد و بازاریابان این فناوری را برای اهداف تبلیغاتی نیز به کار گرفته‌اند.

این تکنیک در ساخت تبلیغات کمک می‌کند هیچ ایده‌ای در جلسات بارش فکری خط نخورد و همه چیز واقعا شدنی باشد.

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات:

مشاوره رایگان برای شما

برای دریافت مشاوره تلفنی، نام و شماره تلفن خود را وارد کنید.