موبایل هوشمند دیگر فقط یک ابزار ارتباطی نیست بلکه برای کاربر امروز نوعی سبک زندگی به شمار میرود. به همین منظور و با توجه به افزایش مداوم تعداد کاربران اپلیکیشنهای موبایل در سراسر جهان بازاریابی درون برنامهای اهمیتی غیرقابل انکار برای کسب درآمد پیدا کرده است.
بازاریابی درون برنامهای به هر نوع پیام یا کمپین تبلیغاتی که داخل یک اپلیکیشن موبایل انجام میشود گفته میشود.
این نوع بازاریابی به شما امکان میدهد که به کاربران در مورد محصول خود آموزش دهید، پیامهای شخصیسازیشده برای افزایش نرخ تبدیل ارسال کنید و در کل وفاداری مشتری و احتمال بازدید مجدد کاربران از اپلیکیشن را افزایش دهید.
استفاده از بازاریابی درون برنامهای به کسبوکارها این امکان را میدهد که در لحظه مشتریان را درگیر کنند. برای مثال این اپلیکیشن پخش موسیقی هنگامی که کاربر وارد اپ شده و میخواهد موسیقی مورد علاقه خود را پلی کند؛ تبلیغ یک بازی را به او نمایش میدهد.
این کار به کسب و کارها کمک میکند تجربه کاربر را بهبود ببخشند، بازخورد جمعآوری کنند و با مشتریان به روشی بسیار کاربردی ارتباط برقرار کنند.
بازاریابی درون برنامهای همچنین به شما این امکان را میدهد که زمان نمایش پیامهای درون اپ را با توجه به زمان استفاده کاربران از آن تنظیم کنید و در هر مرحله از چرخه عمر مشتریان با آنها ارتباط برقرار کنید. در ادامه با انواع بازاریابی درون برنامهای آشنا میشویم.
انواع بازاریابی درون برنامهای
روشهای زیادی برای اجرای بازاریابی درون برنامهای جهت افزایش تعامل مشتری وجود دارد. در اینجا چند نمونه میآوریم:
پوش نوتیفیکیشن ها (Push Notifications)
پیامهای پوش نوتیفیکیشن (Push Notification) که مانند بنر یا یک پیام کوچک در اپلیکیشن شما ظاهر میشوند. پوش نوتیفیکیشنها میتوانند با تشویق کاربران به بازدید از اپ برای تکمیل یک اقدام، آنها را به اپلیکیشن شما جذب کنند. اعلانهای کوچک درون اپلیکیشنی میتوانند به کاربران توصیههایی ارائه دهند، درخواست بازخورد کنند یا قابلیت جدید اپلیکیشن را به آنها اطلاع دهند.
راهنماهای شناور یا Tooltips
راهنماهای شناور یا Tooltips بخشی از رابط کاربری هستند که هنگامی که کاربر روی صفحهای است پیامی را به او نمایش میدهند.
راهنماهای شناور اطلاعات بیشتری در مورد یک ویژگی یا بخشی از اپ شما به کاربر ارائه میدهند. این گزینه ابزار عالی برای آموزش کاربران در مورد برنامه و محصول شما است و احتمال ادامه تعامل مشتری با محتوای شما را افزایش میدهد.
راهنمای گامبهگام تعاملی (Interactive Walkthroughs)
با ترکیب چندین Tooltips به صورت متوالی، میتوانید یک راهنمای گامبهگام تعاملی ایجاد کنید. راهنمای گامبهگام تعاملی به کاربران این امکان را میدهد که به تدریج نحوه پیمایش در برنامه شما را بیاموزند. این کار باعث افزایش احتمال ماندگاری اطلاعات در ذهن کاربر و استفاده مداوم از برنامه شما میشود.
پاپآپ (Modals)
پاپآپها نوعی تبلیغات درون برنامهای هستند که روی صفحه کاربر ظاهر میشوند. آنها به شما این امکان را میدهند که کاربر را برای انجام یک عمل خاص تشویق کنید. از آنجایی که پاپآپها نیاز به یک اقدام از طرف کاربر دارند، احتمال ماندگاری اطلاعات پیام شما در ذهن آنها و تکمیل یا شروع اقدام مورد نظر را افزایش میدهند. مثل وقتی که هنگام خواندن یک بلاگ پست، صفحه کوچکی جلوی شما ظاهر شده و میخواهد ایمیلتان را وارد کنید.
نظرسنجیهای کوچک (Micro-Surveys)
نظرسنجیهای کوچک به شما این امکان را میدهند که از طریق یک نظرسنجی ساده با چند سوال، بازخورد و داده از کاربران جمعآوری کنید. مشتریان اغلب با نظرسنجیهای طولانی خسته میشوند و این کار جمعآوری بازخورد ارزشمند را دشوار میکند. نظرسنجیهای کوچک بدون این که کاربران را تحت فشار قرار دهند، به شما دیدگاه مشتری را ارائه میدهند. میتوانید از اطلاعاتی که جمعآوری میکنید برای ویرایش محصول و اپلیکیشن خود مطابق با علاقه کاربران استفاده کنید.
تبلیغات اپ اینگیجمنت گوگل ادز (Google App engagement ads)
تبلیغات اپ اینگیجمنت از جمله تبلیغات اپلیکیشن گوگل ادز است که این امکان را برای شما فراهم میکند تا مخاطبان خود را برای تکمیل اقدامی در داخل اپلیکیشن تشویق کنید. با کلیک بر روی این تبلیغات کاربران به قسمتی از اپلیکیشن شما فرستاده میشوند که به راحتی به خواسته خود میرسند. به عنوان مثال اگر شما یک اپلیکیشن سفارش غذا داشته باشید، میتوانید کاربران را برای سفارش فستفودهای خود تشویق کنید. نحوه کار این تبلیغات بدین گونه است که کاربر با سرچ عبارت موردنظر خود (مثلا سفارش آنلاین پیتزا) با تبلیغات شما مواجه شده و پس از کلیک بر روی آن، وارد صفحه سفارش پیتزا در اپ شما میشود.
توجه داشته باشید که برای طراحی این نوع از تبلیغات، شما نیاز دارید تا از لینکهای عمیق (deep links) برای هدایت کاربر به صفحه موردنظرتان در اپلیکیشن استفاده کنید.
همچنین پیشنهاد میشود: بازاریابی محصول چیست؟|استراتژی بازاریابی 2024
بررسی مزایای بازاریابی درون برنامهای:
اهمیت بازاریابی درون برنامهای از این جهت است که میتواند تجربه کاربری را شخصیسازی کرده و سپس از این دیتا به عنوان فاکتوری برای بهینه کردن سایر کمپینها استفاده کند.
بازاریابی درون برنامهای به دلایل زیر ضروری است:
- افزایش تعامل و نگهداری کاربر:
به دلیل تعداد زیاد اپلیکیشنهای موجود، کاربران ممکن است پس از چند بار استفاده به سرعت استفاده از یک برنامه خاص را متوقف کرده یا آن را فراموش کنند. تعامل مداوم کاربر و نگهداری برنامه از طریق بازاریابی درونبرنامهای قابل دستیابی است. بازاریابی درون برنامهای به حفظ ارتباط با کاربران و جلب توجه آنها به برنامه شما کمک میکند؛ خواه از طریق پوش نوتیفیکیشن، پیامهای درون برنامهای یا محتوای شخصیسازیشده باشد.
- بهبود تجربه کاربری:
بهویژه شخصیسازی در بازاریابی درونبرنامهای میتواند تجربه کاربر را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. شرکتها میتوانند با درک و ارزیابی رفتار کاربر، تجربیاتی را شخصیسازی کنند که برای افراد مرتبطتر و جذابتر باشد. این امر میتواند منجر به بهبود تجربه کاربری و نگهداری آنها شود.
- ایجاد درآمد:
برای برنامههایی که برای درآمدزایی به خریدهای درون برنامهای یا تبلیغات متکی هستند، بازاریابی درونبرنامهای میتواند محرک اصلی موفقیت مالی باشد. این کار میتواند شامل تأکید بر محصولات جدید یا محبوب، تبلیغ پیشنهادات یا تخفیفات ویژه، یا نمایش تبلیغات سایر کسبوکارها باشد.
- جمعآوری بازخورد ارزشمند از کاربران:
بازاریابی درونبرنامهای علاوه بر این شامل استفاده از نظرسنجیها و درخواستهای بازخورد است. این بازخورد میتواند اطلاعات مفیدی در مورد ترجیحات، رفتار و رضایت کاربران ارائه دهد که میتواند به توسعه و بهینهسازی محصول کمک کند.
- افزایش ارزش طول عمر مشتری (CLV):
بازاریابی درونبرنامهای با تشویق تعامل و وفاداری میتواند به افزایش ارزش طول عمر مشتری (CLV) کمک کند. این یک پیشبینی از سود خالص کل رابطه آتی با مشتری است. کاربرانی که دائماً با اپلیکیشن درگیر هستند؛ به احتمال زیاد خریدهای درون برنامهای انجام میدهند، آن را به دوستان خود توصیه میکنند یا برای نسخه پریمیوم آن اشتراک میگیرند که همه این موارد باعث افزایش CLV میشود.
- تبلیغ ویژگیها یا محصولات جدید:
بازاریابی درونبرنامهای روشی مستقیم و مؤثر برای مطلع کردن کاربران از ویژگیهای جدید هنگام انتشار آنها توسط یک اپلیکیشن است. استفاده از پیامهای درون برنامهای برای راهنمایی کاربران در مورد ویژگیهای جدید باعث میشود که آنها از این ویژگیها مطلع شده و با نحوه استفاده از آنها آشنا شوند.
چه زمانی از بازاریابی درون برنامهای استفاده کنیم؟
از بازاریابی درونبرنامهای میتوان در مراحل مختلف سفر کاربر برای دستیابی به اهداف مختلف استفاده کرد. در اینجا چند نمونه کلیدی از شرایطی که ممکن است بخواهید از بازاریابی درونبرنامهای استفاده کنید آورده شده است:
1. جذب کاربر:
بازاریابی درون برنامهای هنگام نصب اولیه برنامه توسط کاربر شبیه به آهن ربا عمل میکند. یک خوش آمدگویی، راهنمای استفاده از اپلیکیشن یا دستورالعملهایی برای شروع کار میتواند احساس خوشایندی در کاربر به وجود آورده و او را بیش از پیش به استفاده از اپ جذب کند.
2. معرفی قابلیت جدید:
از بازاریابی درون برنامهای میتوان برای تبلیغ یک ویژگی یا سرویس جدید برای کاربران استفاده کرد. این ممکن است شامل شرح مزایای قابلیتهای جدید اپلیکیشن و ارائه راهنمایی در مورد نحوه استفاده از آن باشد.
3. نگهداری کاربر:
کاربران بالقوهای که ممکن است علاقه خود را از دست داده باشند یا کمتر از برنامه استفاده کنند، میتوانند با بازاریابی درون برنامهای مجدداً درگیر شوند.
با بازاریابی درون برنامهای کاربران خود را زیر ذره بین ببرید
بازاریابی درون برنامهای راهی عالی برای برندها جهت برقراری ارتباط، تعامل و تبدیل کاربران اپلیکیشن به مشتری وفادار است. این مدل بازاریابی، تجربهای تعاملی بین بیزینس و کاربر میسازد که به ایجاد و بهبود رابطه مشتری و برند کمک میکند. برای بهبود تجربه کاربری مشتریان خود به وسیله بازاریابی درون برنامهای از کارشناسان جی ادز مشاوره رایگان بگیرید.