متن زیرنویس قسمت هفدهم دوره آموزش سئوی وردپرس
ما در حال حاضر افزونه یوست سئو رو نصب کردیم و برخی از تنظیمات رو هم ایمپورت کردیم. اجازه بدید در منو بر روی افزونه Yoast کلیک کنیم تا به داشبورد اون بریم. به صفحه نمایشی خواهیم رفت که خطاها و نوتیفیکیشن ها رو به ما نشون می ده.
اگه سایت شما در گوگل قابل ایندکس نباشه خطای بزرگی رو در اینجا مشاهده خواهید کرد اطمینان حاصل کنید قبل از آغاز این موضوع رو مدنظر قرار می دید. اینجا می تونید نوتیفیکیشن ها رو ببینید، یکی از این نوتفیکیشن ها در مورد پیکربندی افزونه هست. ما می تونیم هر کدوم از اینها رو به صورت دستی پیکربندی کنیم. اما ویزارد پیکربندی رویکرد مرحله به مرحله مفیدی داره.
اجازه بدید وارد ویزارد بشیم: اولین مرحله از ما می خواد در خبرنامه اونها ثبت نام کنیم. من قصد دارم در ایمیل اون ها مشترک بشم و اگر بعد از دو یا سه ایمیل محتوا جذاب نبود از اون خارج خواهم شد. خوب اجازه بدید به پیش بریم و این گزینه رو امتحان کنیم، می تونیم به سراغ مراحل بعدی بریم.
مرحله بعدی در مورد محیط کاری هست چگونه سایت رو توسعه می دید؟ این یک سایت تولیدی است که زنده هست محیط تثبیت کننده یا توسعه ای است بدین معنی که روی دستگاه خود شما اجرا می شه؟ این سایت یک محیط تثبیت کننده داره در مرحله بعدی از ما پرسیده می شه نوع سایتی که اجرا می کنیم چیست؟
این مرحله بیشتر برای اطلاعات خودشون هست تا بدونن چه کسانی از افزونه اون ها استفاده می کنن، من گزینه کسب و کار کوچک را انتخاب خواهم کرد. مرحله بعدی به گوگل می گه شما شرکت هستید یا به صورت شخصی فعالیت می کنید. این موضوع به گوگل کمک می کنه بهترین اطلاعات رو بر روی صفحات نتایج جستجوی خودش نشون بده.
به عنوان مثال اگه در گوگل به دنبال عبارت Thomas Jefferson بگردید اطلاعات بیوگرافی مثل تاریخ تولد و برخی از تصاویر و سایر اطلاعات در مورد Thomas Jefferson رو در صفحه نتایج مشاهده خواهید کرد. در مقابل اگه عبارت مایکروسافت رو در موتور جستجو تایپ کنیم، گوگل به خوبی تشخیص می ده که منظور شما شرکت مایکروسافت هست و اطلاعاتی در مورد قیمت سهام زمانی که شرکت تاسیس شده و اطلاعات این چنینی بسیار رو ارائه میده که از برخی از اطلاعات سئوی خاص به دست میاره.
شما نمی تونید به گوگل بگید چه چیزهایی رو در نتایج خودش نشان بده اما می تونید تا حد امکان اطلاعاتی در مورد خودتون به اون بدید. اون ها در مورد نحوه نمایش اطلاعات تصمیم گیری می کنن. اجازه بدید به عقب برگردیم، من گزینه شرکت رو انتخاب می کنم، حالا باید تصویری برای خودمون انتخاب کنیم. من تصویری رو از کتابخانه رسانه انتخاب می کنم این به نظر خوب می رسه. بر روی گزینه Next کلیک می کنیم در صفحه بعدی می تونیم تمامی اکانت های شبکه های اجتماعی رو اضافه کنیم.
در حال حاضر لازم نیست همه گزینه ها رو یک به یک وارد کنید. تنها مواردی رو وارد کنید که لازم دارید. من گزینه فیس بوک، توییتر اینسنتاگرام، پینترست رو اضافه می کنم، چون بیشتر از این شبکه ها استفاده میکنیم. حالا روی گزینه Next کلیک می کنم. مرحله بعدی در مورد چیزی است که می خواید در موتورهای جستجو نشان داده بشه. در بیشتر موارد ما می خوایم صفحات، پست ها رو نشون بدیم. اما می تونیم رسانه ها رو پنهان کنیم. این یعنی رسانه های فایل مثل تصاویر اگه نوع پست سفارشی دارید اینجا نشون داده میشه. ما می تونیم آیتم نمونه کار رو مشاهده کنیم.
مرحله بعدی در مورد نویسندگان متعدد هست باید جلو بریم و پاسخ منفی به این گزینه بدیم زیرا اساسا یک نفر نویسنده داریم، مرحله بعدی به ما اجازه می ده سایت رو به کنسول جستجوی گوگل متصل کنیم. این موضوع به افزونه اجازه می ده خطاها رو در کنسول جستجوی گوگل fetch کنه و اون ها رو در داشبورد وردپرس نشون بده. این گزینه بسیار مفید هست چون من هرگز وارد کنسول جستجوی گوگل نمی شم. بنابراین دیدن خطاها در داشبورد وردپرس بسیار مفیده نوع خطاها ممکنه مواردی مثل خطای نوشتاری در یکی از لینک های پست باشه. بنابراین در حال حاضر به صفحه 404 لینک می ده. این تجربه خوبی برای کاربر نخواهد داشت.
گوگل به محض اینکه متوجه این موضوع بشه خطا رو نشان خواهد داد. دفعه بعد زمانی که وارد سایت خود شدید متوجه اعلانی از طرف افزونه خواهید شد. توصیه می کنم اینکار رو انجام دهید چیزی که باید به اون توجه داشته باشید اینه که باید سایت شما در کنسول جستجوی گوگل ثبت شده باشه تا بتونید در این مرحله اون رو متصل کنید.
اینجا کنسول جستجوی گوگل منو می بینید. می بینید که من سایتم را به اون اضافه کردم. زمانی که به فهرست سایت هایی که باید به اون متصل شید نگاه می کنید، چیزی که بیشتر افراد از جمله خود من دچار اشتباه می شن اینه که نسخه های www و غیر WWW سایت های متفاوتی هستند. کنسول جستجوی گوگل نیز به این موضوع توجه می کنه. همین موضوع در مورد HTTP و HTTPS وجود داره بنابراین اگر سایت شما بر روی HTTPS WWW تنظیم شده باشه مطمئن باشید که در کنسول جستجوی گوگل نیز همین طوره سایت ما به صورت HTTP است، بنابراین باید اطمینان حاصل کنم که سایت من از گزینه HTTP استفاده میکنه. خوب حالا اجازه بدید این گزینه رو تنظیم کنیم. من بر روی گزینه Allow کلیک می کنم و این کد رو در جعبه کپی خواهم کرد. سپس پروفایلی که با آدرس منطبق است رو انتخاب خواهیم کرد.
بخش بعدی تنها جنبه زیبایی داره. ما فقط اون رو انجام می دیم به احتمال زیاد عنوان سایت رو وارد کرده اید، اگر می خواید اون رو تغییر بدید در این مرحله می تونید اینکار رو انجام بدید. می تونید جدا کننده رو تغییر بدید. در نهایت چیزی که زیاد مهم نیست اینه که جدا کننده شما در صفحه نتایج جستجو وجود داشته باشه. خوب به پیش می ریم ما کار خودمون رو انجام دادیم تونستیم تمامی تنظیمات پایه که برای سایت خودمون نیاز داشتیم رو پیکربندی کنیم. بر روی گزینه close کلیک می کنم و به ناحیه ادمین بر می گردم.
در مجموعه فیلم های آموزش سئوی وردپرس (WordPress SEO) که زیرنویس فارسی آن توسط جی ادز تهیه شده است، ابتدا با اصول سئو و تنظیمات و پیکربندی اولیه سایت وردپرسی آشنا میشویم. سپس دو افزونه مهم برای سئو (All in One SEO Pack و Yoast SEO) و تنظیمات حرفهای سئو در این افزونهها را همراه با جزئیات فرا میگیریم. در نهایت، این دوره آموزش سئو برای وردپرس به شما کمک میکند تا پستهای سایت وردپرسی خود را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید.