بازاریابی B2B چیست؟ | بهترین استراتژی‌ها + ترندهای 2025

بازاریابی B2B چیست؟ | بهترین استراتژی‌ها + ترندهای 2025

اگر در حوزه کسب‌وکارهای B2B فعالیت می‌کنید؛ احتمالا به خوبی می‌دانید که بازاریابی B2B می‌تواند یکی از چالش‌های مهم فعالیت در این مارکت باشد. 

به عنوان یک مارکتر، اکثر ما همواره عادت داشته‌ایم تا محصول و یا خدمات خود را به افراد معرفی کنیم. اما وقتی پای کسب‌وکارهای Business to Business به میان می‌آید؛ موضوع فرق می‌کند. مشتریان این حوزه افرادی هستند که به جای احساس با منطق خرید می‌کنند، بازده اقتصادی در طولانی مدت برای آن‌ها خیلی مهم است و شاید خیلی بیراه نباشد که بگویم فروش به این مشتریان واقعا چالش برانگیز است. 

همین موضوع دلیلی شده است تا تصمیم بگیریم در وبلاگ جی ادز مقاله‌ای در مورد مارکتینگ B2B  داشته و به شما بگوییم که چگونه می‌توانید مشتریان این حوزه را پیدا کرده و به شکلی موثر، محصولات و یا خدمات خود را به آن‌ها معرفی کنید. 

در مقاله امروز از وبلاگ جی ادز به این سوالات پاسخ می‌دهیم:

  • بازاریابی B2B چیست؟
  • چه تفاوتی با بازاریابی B2C دارد؟
  • از چه استراتژی‌هایی می‌توانید برای هدف‌گیری مخاطبان در این بازاریابی استفاده کنید؟

و اگر از قبل پاسخ سوالات بالا را می‌دانید؟ در این مقاله یک سری از ترندهای بازاریابی B2B در سال 2025 را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم که حاصل نظر برخی از بهترین مارکترهای این حوزه هستند. 

پیشنهاد می‌کنم تا انتهای این مقاله همراه من باشید. 

بازاریابی B2B چیست؟

اصطلاح B2B یا Business to business به نوعی از مدل کسب‌وکار گفته می‌شود که در آن، کسب‌وکارها به جای فروش به افراد، محصولات و یا خدمات خود را به سایر شرکت‌ها می‌فروشند. هدف از بازاریابی B2B این است که سایر کسب‌وکارها را با برند خود آشنا کنید، ارزش محصولات و یا خدمات خود را به آن‌ها نشان داده و در نهایت، آن‌ها را به مشتریان خود تبدیل کنید. 

جی ادز نمونه‌ای از یک کسب‌وکار B2B است که مشتریان آن عموما کسب‌وکارهایی هستند که می‌خواهند از خدمات تبلیغات در گوگل استفاده کنند. 

اگر به تازگی کسب‌وکار خود در حوزه B2B را شروع کرده یا این که تصمیم به تکمیل دانش مارکتینگ خود در این حوزه گرفته‌اید؛ ممکن است در ابتدا این طور به نظر برسد که یادگیری بازاریابی B2B مشکل است. 

اما نگران نباشید! خیلی زود خواهید فهمید که این مدل از مارکتینگ، تفاوت زیادی با دیگر گزینه‌های بازاریابی نداشته و من نیز در این مقاله به شما کمک می‌کنم تا تکنیک‌هایی را یاد بگیرید که با استفاده از آن‌ها می‌توانید استراتژی مارکتینگ B2B خود را برای هدف‌گیری مشتریان مدنظرتان بسازید.  

آیا بازاریابی B2B متفاوت از بازاریابی B2C است؟

بله؛ بازاریابی B2B از جهات مختلفی متفاوت از بازاریابی B2C می‌باشد. 

دو گزینه مارکتینگ B2B و B2C مخاطبان هدف و کاربردهای متفاوتی داشته و همچنین برای هر کدام از آن‌ها از استراتژی‌های مختلفی برای ارتباط با گروه‌های هدف خود استفاده می‌کنیم. 

مارکتینگ B2B نیاز‌ها، علایق و چالش‌های افرادی را هدف قرار می‌دهد که از طرف [یا برای] شرکت خود محصول یا خدماتی را خریداری می‌کنند (و نه برای خودشان). بنابراین در این مدل از بازاریابی، شرکت مشتری ما محسوب می‌شود. 

برخی از نمونه کسب‌وکارهای B2B:

  • شرکت‌های ارائه دهنده زیرساخت‌های ابری مثل Oracle
  • کسب‌وکارهای ارائه‌دهنده نرم‌افزارهای ارتباط با مشتریان مثل دیدار در نمونه‌های ایرانی
  • شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات تبلیغات گوگل ادز مثل جی ادز

بازاریابی B2C اما گزینه مارکتینگی است که نیازها، علایق و چالش‌های مشتریان فردی را هدف قرار می‌دهد که برای خودشان محصول یا خدماتی را خریداری می‌کنند. بنابراین در این مدل از بازاریابی، فرد مشتری ما محسوب می‌شود.

برخی از نمونه کسب‌وکارهای B2C:

  • مارکت پلیس (Marketplace) هایی که طیف گسترده‌ای محصولات را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند مثل دیجیکالا
  • شرکت‌هایی که اشتراک‌های استریم موزیک را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند مثل اسپاتیفای
  • شرکت‌های ارائه‌دهنده تاکسی‌های اینترنتی مثل اسنپ 

در یک نگاه کلی، تفاوت بین بازاریابی B2B و B2C را اینگونه می‌توان بیان کرد:

بازاریابی B2Bبازاریابی B2C
هدفتمرکز مشتری بر روی بهره وری، ROI و تخصص تمرکز مشتری بر روی سرگرم شدن و گرفتن حس بهتر از خرید
انگیزه خریدمنطق و انگیزه‌های مالیاحساسات
محرک‌ها مشتریان می‌خواهند آموزش ببینند (جایی که بازاریابی B2B وارد می‌شود)مشتریان بابت آموزش از شما تشکر می‌کنند اما همیشه انگیزه خرید آن‌ها نخواهد بود
پروسه خریدمشتریان دوست دارند با نمایندگان فروش یا مدیران محصول صحبت کنندمشتریان ترجیح می‌دهند به صورت مستقیم خرید کنند
افراد درگیر در خریدمشتریان اغلب قبل از خرید با دیگر افراد تصمیم‌گیرنده مشورت می‌کنندمشتریان قبل از خرید به ندرت نیاز به مشاوره با سایر اشخاص دارند
هدف از خریددستیابی به راه‌حل‌های طولانی مدت که چرخه فروش طولانی، قراردادهای پیچیده و روابط طولانی شرکت‌ها را شکل می‌دهدمعمولا مشتریان به دنبال راه‌حل‌ها و یا روابط طولانی مدت با کسب‌وکارها نیستند

اما با وجود تمام تفاوت‌ها، کسب‌وکارهای B2B و B2C در بسیاری از شرایط‌ها با یکدیگر تلاقی نیز دارند. به عنوان مثال، اسنپ یک شرکت ارائه‌دهنده خدمات تاکسی آنلاین برای افراد است؛ اما راهکارهای سازمانی نیز دارد که مناسب حمل‌ و نقل کارمندان شرکت‌های مختلف می‌باشد. 

یا اوراکل در ماهیت خود، فراهم‌کننده نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای ابری برای شرکت‌های مختلف است. اما اشتراک‌هایی مثل سابسکریپشن Java SE Universal نیز دارد که برای توسعه‌دهندگان کاربردی می‌باشد. 

استراتژی‌های بازاریابی B2B

فارغ از این که کسب‌وکار شما B2B یا B2C است؛ باید بدانید که هر استراتژی مارکتینگ موفقی با توجه به مخاطبان هدف و نیازی که دارند شکل می‌گیرد. 

استراتژی های مختلف بازاریابی B2B

در ادامه این مقاله یک سری استراتژی‌های بازاریابی B2B را به شما معرفی می‌کنم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید مخاطبان هدف کسب‌وکار خود را شناسایی کرده، محصولات و یا خدمات خود را به آن‌ها معرفی کنید و نهایتا آن‌ها را به مشتریان برند خود تبدیل کنید. 

برخی از این استراتژی‌ها مثل شناسایی گروه‌های هدف، گزینه‌های ابتدایی بوده و برخی دیگر مثل آنالیز عملکرد کانال‌های مختلف مارکتینگ قدم‌های بعدی هستند که به شما در تبدیل گروه‌های هدف به مشتری کمک می‌کنند. 

1. مسیر خرید مشتری را درک کنید

در ابتدایی‌ترین قدم خود برای ساخت استراتژی مارکتینگ B2B، باید مسیر خرید مشتری را درک کنید. 

این مورد به شما کمک می‌کند استراتژی‌های بازاریابی خود را به گونه‌ای طراحی کنید که در هر قدم از مرحله تبدیل شدن مخاطبان هدف به مشتری، به خوبی نظر آن‌ها را به سمت برند خود جلب کنید. 

شبیه به مسیر خرید مشتری در کسب‌وکارهای B2C، در بازاریابی B2B نیز مسیر خرید مشتری از 3 مرحله اصلی تشکیل می‌شود: 

  • آگاهی (Awareness): در این مرحله، شرکت نیاز به خرید یک محصول و یا خدمات را احساس می‌کند. به عنوان مثال، یک شرکت تصمیم می‌گیرد برای تعطیلات عید نوروز، پک هدیه نوروزی برای کارمندان خود فراهم کند. 
  • ارزیابی (Consideration): در این مرحله، شرکت گزینه‌های مختلف برای برطرف کردن نیاز خود را بررسی و مقایسه می‌کند. به عنوان مثال، از بین 10 گزینه برای خرید پک هدیه نوروزی، مواردی مثل کیفیت، قیمت، نظر سایر خریداران و یا هزینه ارسال هر فروشنده را بررسی می‌کند. 
  • تصمیم‌گیری (Decision): در این مرحله، شرکت ارزیابی‌های خود را انجام داده و آماده است تا خرید خود را انجام دهد. به عنوان مثال، پس از ارزیابی 10 موردی که در مثال قبل به آن‌ها اشاره کردیم؛ یکی را برای خرید انتخاب می‌کند. 

پس از درک مراحل مختلف تبدیل شدن مخاطبان هدف به مشتری، می‌توانید یک نقشه سفر مشتری بسازید. 

نقشه سفر مشتری یک نسخه شخصی‌سازی شده از مسیر خرید مشتری است که این امکان را به شما می‌دهد تا بررسی کنید که کدام یک از کانال‌های مارکتینگ، برای تاثیرگذاری بر گروه‌های هدف در هر مرحله مناسب استراتژی شما می‌باشد. 

همایون همایونی از مثال‌های خیلی خوب در این مورد است که از ساخت اکانت لینکدین و فعالیت ارگانیک در آن،‌ برای معرفی خدمات B2B خود استفاده می‌کند. 

استفاده از لینکدین به عنوان یکی از کانال‌های بازاریابی B2B

چنانچه با نحوه ساخت نقشه سفر مشتری آشنا نیستید؛ می‌توانید مقاله سفر مشتری چیست از وبلاگ جی ادز را مطالعه کنید. 

2. مارکت و مخاطبان هدف خود را مشخص کنید

حالا که با مسیر خرید مشتری در بازاریابی B2B آشنا شده‌اید؛ وقت آن رسیده است تا بازار و مخاطبان هدف خود را به صورت دقیق مشخص کنید. 

چه کسانی مخاطبان هدف شما بوده و این مخاطبان در کدام مارکت‌ها حضور دارند؟

در قدم اول، باید مارکت هدف خود را مشخص کنید. برای کسب‌وکارهای B2B، می‌توانید از این دیتاهای فیرموگرافیکی (firmographic data) برای مشخص کردن کسب‌وکارهای هدف خود استفاده کنید:

  • سایز کسب‌وکار (کوچک، متوسط یا بزرگ)
  • لوکیشن 
  • حوزه فعالیت (تکنولوژی، سلامت، لجستیک، سرگرمی و …)
  • تعداد کارمندان 
  • میزان درآمد کسب‌وکار

قدم بعدی مشخص کردن مخاطبان هدف است؛ افرادی که به دنبال استفاد از محصولات و یا خدمات شما هستند. توجه داشته باشید در بازاریابی B2B، مخاطبان هدف ما شرکت‌ها نیستند؛ بلکه افرادی هستند که در شرکت‌های هدف ما کار می‌کنند. 

در این مرحله می‌توانید از اطلاعات دموگرافیک و روانشناختی برای پیدا کردن افراد هدف استفاده کنید. گزینه‌هایی مثل: 

  • سن 
  • جنسیت 
  • لوکیشن 
  • میزان تحصیلات 
  • عنوان شغلی 
  • رفتارها و عادت‌ها 
  • علایق و ترجیحات
  • اولویت‌ها

مشخص کردن این اطلاعات باعث می‌شود تا بتوانید پرسونای مشتری خود را بسازید. گزینه‌ای که به شما کمک می‌کند تا با الگوی خرید کردن مخاطبان هدف خود آشنا شده و متوجه شوید که استفاده از کدام یک از کانال‌های مارکتینگ، باعث تیک زدن اهداف بازاریابی شما می‌شود. 

به عنوان مثال، اگر ارائه‌دهنده خدمات سئو سایت بوده و مدیران استارتاپ‌های نوپا در بازه سنی 35 تا 50 سال و با مشکل گرفتن ترافیک بیشتر برای سایت خود مخاطبان هدف شما هستند؛ احتمالا استفاده از گزینه‌هایی مثل فعالیت در لینکدین و یا همکاری با اینفلوئنسرهای این شبکه، گزینه مناسبی برای دسترسی به این افراد باشد. 

ترفند حرفه‌‌ای‌ها

این که بدانید چه مارکتی را هدف قرار دهید یا قرار است با چه دسته از افرادی در شرکت‌ها ارتباط بگیرید عالی است. اما گزینه‌ای که به شما کمک می‌کند تا انگیزه و دلیل پشت خرید این افراد را پیدا کنید؛ برقراری ارتباط مستقیم با آن‌ها است. 

بدین منظور، توصیه من به شما این است که در صورت امکان، سعی کنید به صورت مستقیم با کارشناسان فروش و یا مارکتینگ شرکت‌های هدف خود و یا هر کسی که به طور مستقیم با مشتریان در ارتباط می‌باشد صحبت کنید. 

3. چهار P بازاریابی خود را مشخص کنید 

حالا که مارکت هدف خود را مشخص کرده‌اید و با ویژگی‌ها و نیازهای مخاطبان هدف خود آشنا شده‌اید؛ وقت آن رسیده است تا استراتژی بازاریابی B2B خود را به گونه‌ای طراحی کنید که به این نیازها پاسخ دهد. 

برای اولین قدم، می‌توانید با مشخص کردن چهار P مارکتینگ خود شروع کنید: 

  • Product: چه محصول (یا خدماتی) می‌فروشید.
  • Price: هزینه محصول یا خدمات شما چقدر است. 
  • Place: محصول یا خدمات شما در کجا به فروش می‌رسد. (فروشگاه فیزیکی، سایت، پلتفرم‌های سوشال مدیا و …)
  • Promotion: مخاطبان هدف چگونه می‌توانند با محصول و یا خدمات شما آشنا شوند. 

مشخص کردن چهار P در مارکتینگ B2B باعث می‌شود تا پیشنهاد خود را مرتبط با نیاز مخاطبان هدف ارائه کنید، اتخاذ تصمیم‌های پیچیده را برای آن‌ها ساده کرده و اعتماد آن‌ها به برند خود را در تمام طول چرخه تبدیل مشتری تضمین کنید. 

به عنوان مثال، قیمت (Price) معمولا در کسب‌وکارهای B2B به صورت تفاوقی و بر اساس نیازهای مشتری تعیین می‌شود. بنابراین مهم است که در این مورد، قیمت محصول خود را به گونه‌ای طراحی کنید که در طولانی مدت برای مشتریان هدفتان به صرفه باشد. 

4. پلن بازاریابی B2B و استراتژی مارکتینگ خود را بسازید

پس از مشخص کردن چهار P بازاریابی خود، باید استراتژی و پلن مارکتینگ خود را بسازید. 

استراتژی مارکتینگ نگاه کلی است که شامل مواردی مثل اهداف برند در طولانی مدت،‌ آورده این اهداف برای شرکت و یا جایگاهی که برند در مارکت خود دارد می‌شود.

پلن یا برنامه مارکتینگ اما نقشه اجرایی شما است که نحوه و زمان اجرا کردن استراتژی‌ها را مشخص می‌کند. پلن بازاریابی نیز شامل گزینه‌هایی مثل کانال‌های مورد استفاده، جدول زمانی راه‌اندازی تلاش‌های بازاریابی و یا تخصیص بودجه به کانال‌های مختلف می‌شود. 

پیشنهاد می‌شود در ساخت استراتژی و پلن مارکتینگ B2B خود این موارد را مشخص کنید: 

  • خلاصه‌ای از مدل کسب‌وکار و اقدامات اولیه‌ای که برای بازاریابی خود انجام داده‌اید.
  • بازار هدف خود
  • برنامه نحوه ورود به مارکت، رقابت و رشد در آن و نهایتا پیدا کردن جایگاه خود در بازار
  •  بودجه 
  • کانال‌های بازاریابی مختلفی که می‌خواهید از آن‌ها استفاده کنید (سئو، گوگل ادز، سوشال مدیا مارکتینگ و …)
  • تکنولوژی‌های مورد نیاز مارکتینگ (ابزارهای و نرم‌افزارهایی که برای کار خود نیاز دارید. مثل سیستم مدیریت محتوا وردپرس یا ابزار آنالیتیکس گوگل برای بررسی نحوه رفتار کاربران در سایت)

5. پایه‌های استراتژی بازاریابی B2B خود را بسازید 

وقتی که از پایه‌های بازاریابی صحبت می‌کنیم؛ منظورمان موارد اولیه‌ای هستند که برای شروع کار خود به آن‌ها نیاز دارید. 

پایه‌های بازاریابی برای هر کسب‌وکار می‌توانند متفاوت باشند. به عنوان مثال، اگر در حوزه فروش دستگاه‌های پزشکی فعالیت می‌کنید؛ بهتر است تا به جای افزایش فعالیت در شبکه‌های مجازی، بر روی شرکت در ایونت‌های مارکت خود فعالیت کنید. 

اما برای ساخت پایه‌های بازاریابی خود، می‌توانید این استراتژی‌ها را در نظر بگیرید:

  • راه‌اندازی وب سایت برای کسب‌وکار
  • شروع فعالیت در پلتفرم‌های سوشال مدیا و جذب مخاطبان 
  • راه‌اندازی خبرنامه ایمیلی 
  • شرکت در ایونت‌های مرتبط در حوزه کاری

این موارد برخی از گزینه‌های مارکتینگی هستند که می‌توانید در هر یک از این استراتژی‌ها از آن‌ها استفاده کنید: 

  • برای سایت خود؛ بازاریابی محتوایی (Content Marketing)، سئو و تبلیغات گوگل ادز
  • برای شبکه‌های مجازی؛ سوشال مدیا مارکتینگ و یا تبلیغ در پلتفرم‌های سوشال مدیا
  • برای خبرنامه ایمیلی؛ ایمیل مارکتینگ و یا تولید و پرورش لید (lead nurturing)
  • برای شرکت در ایونت‌ها؛ ایونت مارکتینگ و یا اسپانسر شدن برای ایونت‌های حوزه کاری خود 

6. تحلیل رقابتی انجام دهید 

تحلیل رقبا یکی از مهم‌ترین فدم‌ها در طراحی استراتژی مارکتینگ است که به شما کمک می‌کند تا یک پلن راهبردی برای هدف قرار دادن مخاطبان خود داشته باشید. 

در این مورد می‌توانید بازار حوزه فعالیت خود را جست‌وجو کرده و ببینید که کدام کسب‌وکارها هستند که مخاطبان هدف آن‌ها با شما یکی است. از چه گزینه‌هایی برای هدف‌گیری این مخاطبان استفاده می‌کنند. آیا برای کسب‌وکار خود سایت دارند؟ یا این که در شبکه‌های مجازی مثل لینکدین فعالیت می‌کنند یا نه.

در تحلیل رقبای خود،‌ این موارد را بررسی کنید: 

  • محصولات و یا خدماتی که برای فروش دارند.
  • گزینه‌های مارکتینگی که از آن استفاده می‌کنند و نتایجی که از آن‌ها گرفته‌اند. 
  • نحوه بازاریابی محتوایی و فعالیتی که در شبکه‌های سوشال مدیا دارند. 

بررسی این گزینه‌ها به شما کمک می‌کند تا یک دید کلی از رقبای خود در بازار داشته و نقاط قوت و ضعف آن‌ها را شناسایی کنید تا بتوانید از آن‌ها در جهت منافع کسب‌وکار خود استفاده کنید. 

وقتی که جایگاه رقبای خود در بازار را شناسایی کنید و بدانید که چه رتبه‌ای در مارکت که شما هم در آن فعالیت می‌کنید دارند؛ خیلی راحت‌تر می‌توانید با آن‌ها رقابت کردده و کانال‌های مارکتینگ خود را انتخاب کنید. 

به عنوان مثال، اگر رقبای شما در لینکین فعالیتی ندارند؛ این شبکه می‌تواند برگ برنده شما برای دستیابی به مزیت رقابتی باشد. (یا حداقل به شما کمک کند تا قبل از اختصاص دادن سرمایه زیاد برای فعالیت در این پلتفرم، از بازده بودن آن اطمینان حاصل کنید)

مورد دیگری که در تحلیل رقبا باید به آن توجه داشته باشید این است که چگونه می‌توانید از سایر کسب‌وکارهای فعال در مارکت خود بهتر عمل کنید. به عنوان مثال، اگر می‌بینید که رقبای شما در لینکدین فعالیت دارند اما آن طوری که باید از آن نتیجه نمی‌گیرند؛ می‌توانید تلاش‌های آن‌ها در این مورد را بررسی کرده و با شناسایی اشتباهاتی که داشته‌اند، پروسه تولید محتوای خود در این شبکه را به گونه‌ای جلو ببرید که از سمت مخاطبان هدف، بازخورد خوبی برای پست‌های خود بگیرید. 

7. جایگاه برند خود در مارکت را تعیین کنید

قدم بعدی شما مشخص کردن جایگاه خود در مارکتی است که در آن فعالیت می‌کنید.

در این مورد، باید بر روی شکل دادن هویت برند خود و ساخت یک تصویر قابل اعتماد از آن تمرکز کنید. برای تعیین جایگاه برند خود در بازار، به این سوالات پاسخ دهید:

  • چه کسب‌وکاری هستید؟ چه ارزش‌هایی برای خود داشته و اولویت‌های شما چیست؟ 
  • مشتریان هدف شما در چه زمانی به محصولات و یا خدمات شما نیاز خواهند داشت؟ 
  • چرا مشتریان باید از بین تمام کسب‌وکارهای موجود در بازار، شما را برای خرید انتخاب کنند؟
  • شما در ذهن مشتریان خود چگونه دیده می‌شوید؟
  • چگونه می‌توانید تجربه خرید خوبی برای مشتریان خود رقم زده و جایگاه خود در مارکت را بهبود دهید؟

فارغ از نوع بازاریابی B2B که برای تاثیرگذاری بر روی مخاطبان هدف خود انتخاب می‌کنید؛ پاسخ دادن به این سوالات و ساخت یک چارچوب مشخص برای هویت برند خود، به شما کمک می‌کند تا جایگاه مناسبی در بازار داشته باشید.

8. کدام کانال‌های مارکتینگ مناسب شما است؟

اگر آنالیز رقبا خود را به خوبی انجام داده باشید؛ به احتمال خیلی زیاد، الان دیگر می‌دانید که رقبای شما از کدام کانال‌های مارکتینگ استفاده می‌کنند، از کدام نتیجه گرفته و چه متدهایی را استفاده نمی‌کنند. 

از طرفی دیگر، اهداف بازاریابی خود را نیز مشخص کرده و خیلی خوب مب‌دانید که به دنبال چه چیزی هستید. 

این دو مورد را که کنار یکدیگر قرار دهیم؛ انتخاب کانال‌های بازاریابی چندان کار سختی نخواهد بود.

اجازه دهید به بررسی این کانال‌های مختلف پرداخته و در بخش بعدی این مقاله انواع گزینه‌های مارکتینگ B2B را به شما معرفی کنیم. 

مدل‌های مختلف بازاریابی B2B

این موارد، گزینه‌های مختلف بازاریابی B2B هستند:

  • ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)
  • بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو (SEO)
  • تبلیغات گوگل ادز (Google ads)
  • بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing)
انواع بازاریابی B2B

بیایید به بررسی کاربرد هر یک از گزینه‌ها در مارکتینگ B2B بپردازیم. 

ایمیل مارکتینگ B2B

اگر در حوزه B2B فعالیت می‌کنید؛ ایمیل مارکتینگ یکی از سلاح‌های کاربردی شما در جنگ بازاریابی است. حقیقت این است که اکثر افرادی که در این حوزه کار می‌کنند (همان هایی که تصمیم‌گیرنده و مسئول خرید از شما هستند) روزانه ایمیل خود را چندین بار چک می‌کنند. بنابراین مهم است که شما بتوانید از این گزینه به خوبی به نفع خود استفاده کنید. 

برخلاف کسب‌وکارهای B2C که در آن‌ا مشتریان،‌ با تحریک شدن احساسات خود خرید می‌کنند؛ در کسب‌وکارهای B2B، این منطق و بازده اقتصادی است که در حوزه کسب‌وکارهای B2B باعث خرید مشتری‌ها می‌شود. 

با توجه به این موضوع، استراتژی ایمیل مارکتینگ شما باید در پاسخ به نیاز مشتریان و چیزهایی که عموما برای کسب‌وکارها مهم است طراحی شود. مثل پول، زمان و منابع!

البته که این موضوع بدین معنی نیست که شما باید به کل، تحریک احساسات مشتریان را از استراتژی خود حذف کنید. پیش‌تر هم به این موضوع اشاره کردیم؛ شما قرار است محصولات و یا خدمات خود را به افرادی که در شرکت‌ها کار می‌کنند معرفی کنید. 

علاوه بر این، ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین راه‌ها برای به اشتراک‌گذاری محتواهای تولید شده کسب‌وکارها نیز می‌باشد. 

همانطور که کمی قبل‌تر به آن اشاره کردیم؛ خبرنامه ایمیلی یکی از کانال‌های کاربردی بازاریابی است که می‌توانید در پروسه ایمیل مارکتینگ خود از آن استفاده کرده و محتواهای برند خود را با استفاده از آن، با مخاطبان به اشتراک بگذارید. 

اما ممکن است این سوال برای شما هم به وجود آمده باشد که با حجم زیادی از ایمیل‌ها که افراد در طول روز دریافت می‌کنند؛ چگونه می‌توان ایمیلی ارسال کرد که توسط گروه‌های هدف باز و خوانده می‌شود؟

به همین دلیل،‌ یک سری ترفندها در این مورد را برای شما آماد کرده‌ایم که به شما در رسیدن به این هدف کمک می‌کنند: 

  1. Subject جذابی بنویسید: به سابجکت ایمیل خود به عنوان تریلر یک فیلم نگاه کنید. اگر نتوانید در همان یکی دو دقیقه اول (در این مثال چند کارکتر اول) توجه مخاطبان را به خود جلب کنید؛ نمی‌توانید توقع داشته باشید که آن‌ها ایمیل شما را باز کرده و بخوانند. در این مورد پیشنهاد می‌کنم دقیقا به خدمات و یا محصولاتی که آن‌ها نیاز دارند اشاره کرده و مزیت خود را نیز عنوان کنید. 
  2. چندین ایمیل برای مخاطبان هدف خود آماده کنید: توجه داشته باشید؛ تمام مخاطبان لیست ایمیل شما در یک مرحله از مسیر خرید نیستند. بنابراین نباید از یک ایمیل برای هدف‌گیری تمام آن‌ها استفاده کنید. در عوض سعی کنید مخاطبان خود را دسته‌بندی کرده و با توجه به نیاز آن‌ها، چندین ایمیل مختلف برای مخاطبان خود بفرستید. با این کار این حس را به آن‌ها می‌دهید که “من خیلی خوب می‌دونم الان دوست داری چی رو ببینی!”. به این موضوع دقت داشته باشید که مخاطبان، همیشه کیفیت ایمیل شما را به تعداد آن ترجیح می‌دهند. 
  3. مطمئن شوید طراحی ایمیل شما ریسپانسیو است: بیشتر مخاطبان، اینباکس ایمیل‌های خود را تلفن‌های همراهشان چک می‌کنند و آن‌هایی که طراحی خوبی نداشته و درست قابل خواندن نیستند به سطل آشغال هدایت می‌شوند. اجازه ندهید ایمیل شما یکی از آن‌ها باشد. 

سئو B2B

بهینه‌سازی صفحات سایت برای نمایش در نتایج ارگانیک سایت (SEO) از پایه‌ای ترین اقدامات مارکتینگ است که هم برای کسب‌وکاراهای B2C و هم در بازاریابی B2B نقش مهمی ایفا می‌کند.

با این تفاوت که برخلاف کسب‌وکارهای B2C، در سئو B2B به جای هدف‌گیری طیف گسترده‌ای از مخاطبان هدف، افراد خاصی مثل مدیران کسب‌وکار، فروش و یا تیم‌های مارکتینگ را هدف قرار می‌دهیم. 

این موارد از مهم‌ترین کارهایی هستند که می‌توایند در سئو B2B انجام دهید: 

  • هدف گیری کلمات کلیدی مناسب: سعی کنید در طراحی لندینگ پیج‌ها و یا نگارش مقالات خود، از کلمات کلیدی با سرچ بالا و  مرتبط با نیاز کاربر استفاده کنید. 
  • بهینه‌سازی سئو محتوا: سعی کنید در کنار استفاده از محتواهای آموزشی در سایت خود، مدل‌های دیگری از محتوا مثل کیس استادی (Case Study) یا مقایسه محصولات یا خدمات مختلف خود را نیز در اختیار مخاطبان قرار دهید. 
  • بهینه‌سازی سئو تکنیکال: سعی کنید سرعت لود شدن سایت خود را بالا ببرید و با فراهم کردن ساختاری تمیز از لینک‌ها و سایت مپ خود، از ایندکس شدن مطالب توسط گوگل اطمینان حاصل کنید. 
  • بهینه‌سازی سئو On-Page: بهینه‌سازی گزینه‌های مثل لینک‌های داخلی، متا دیسکریپشن‌ها و یا تگ Alt عکس‌ها از مواردی هستند که در این مورد می‌توانید انجام دهید.
  • بهینه‌سازی سئو off-page: انتشار پست مهمان در سایت‌هایی که در حوزه کاری شما فعالیت می‌کنند یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید با استفاده از آن آتوریتی سایت خود را بالا ببرید. 

استفاده از تبلیغات گوگل ادز در بازاریابی B2B

تبلیغ در گوگل یکی دیگر از استراتژی‌های مارکتینگ برای کسب‌وکارهای B2B است که با گزینه‌هایی مثل هدف‌گیری پیشرفته و امکان پرداخت تنها در صورت گرفتن نتایج، این فرصت را به شما می‌دهد تا به خوبی مشتریان بالقوه خود را شناسایی کرده، آن‌ها را هدف قرار دهید و بتوانید بیشترین بازده را از بودجه تبلیغاتی خود داشته باشید. 

این موارد مهم‌ترین مزیت‌های تبلیغات گوگل ادز هستند: 

  • دسترسی به طیف گسترده‌ای از مخاطبان هدف: شبکه سرچ گوگل، یوتیوب و سایت‌ها و اپلیکیشن‌های همکار گوگل (شبکه دیسپلی) پلتفرم‌هایی هستند که تعداد مخاطبان بالایی داشته و این امکان را به شما می‌دهدن تا محصول و یا خدمات خود را در معرض دید تعداد بالایی از افرادی که به دنبال خرید از شما هستند قرار دهید. 
  • تنوع بالا گزینه‌های تبلیغاتی: بسته به هدف مارکتینگ خود، می‌توانید از تبلیغات متنی، تصویری و یا ویدئویی گوگل ادز استفاده کرده و تبلیغات خود را در شبکه‌هایی محبوبی مثل سرچ گوگل، یوتیوب، جیمیل، صفحه دیسکاور گوگل و یا سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف نمایش دهید. 
  • گزینه‌های هدف‌گیری پیشرفته: هدف‌گیری مخاطبان در گوگل ادز با استفاده از تکنولوژی ماشین لرنینگ انجام شده و این پلتفرم با ارائه گزینه‌هایی مثل هدف‌گیری بر اساس اطلاعات دموگرافیک کاربران، سابقه سرچ و یا علایق و اولیوت‌های آن‌ها، این امکان را به شما می‌دهد تا تبلیغات خود را دقیقا به افرادی نشان دهید به محصولات و یا خدمات شما علاقه‌مند هستند. 
  • امکان بررسی و آنالیز عملکرد تبلیغات: داشبورد گوگل ادز با ارائه گزینه‌هایی مثل تعداد کلیک‌های انجام شده بر روی تبلیغ، تعداددفعاتی که تبلیغ توسط مخاطبان هدف دیده شده و هزینه‌ای که به ازای هر کلیک پرداخت کرده‌اید؛ این فرصت را به شما می‌دهد تا عملکرد تبلیغات خود را بررسی کرده و در صورت لزوم، بهینه‌سازی‌های لازم را انجام دهید تا نتیجه بهتری از تبلیغات بگیرید. 
  • پرداخت تنها در صورت گرفتن نتیجه: تبلیغات گوگل ادز در دسته تبلیغات PPC قرار می‌گیرد. این یعنی شما تنها زمانی هزینه تبلیغات خود را پرداخت می‌کنید که کاربران بر روی آن کلیک کرده باشند. این مورد تضمین می‌کند که تبلیغ شما توسط گروه‌های هدفی که مشخص کرده‌اید دیده می‌شود. 

چنانچه تمایل دارید کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز خود را اره‌اندازی کنید؛ می‌توانید از خدمات جی ادز برای شارژ اکانت و یا مدیریت و بهینه‌سازی تبلیغات خود استفاده کنید. در این مورد، پیشنهاد می‌کنم با کارشناسان جی ادز در ارتباط باشید تا آنالیزی از کسب‌وکار شما داشته و بتوانیم شما را در مورد راه‌اندازی کمپین‌های گوگل ادز راهنمایی کنیم. 

بازاریابی محتوایی B2B

پیش‌تر به این موضوع پرداختیم که مشتریان حوزه B2B به دنبال تخصص هستند، منطق یکی از اصلی‌ترین انگیزه‌های آن‌ها برای خرید است و ترجیح می‌دهد قبل از خرید، در مورد محصول و یا خدماتی که قرار است برای آن هزینه کنند آموزش ببینند. و خب چه گزینه بازاریابی بهتر از بازاریابی محتوایی برای برطرف کردن این نیاز‌ها؟

در حالی که گزینه‌های سنتی تبلیغات، زیاد مورد پسند مشتریان نیستند (در مواردی حتی مزاحم آن‌ها نیز هستند)؛ بازاریابی محتوایی اطلاعات ارزش‌مندی در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. همان چیزی که آن‌ها به دنبال آن هستند. 

به این موضوع نیز اشاره کنیم که بازاریابی محتوایی می‌تواند به بهینه‌سازی سئو سایت شما نیز کمک کرده و باعث شود تا مخاطبان هدف، محصولات و یا خدماتی که شما ارائه می‌کنید را پیدا کنند. 

نکته مهم در بازاریابی محتوایی این است که اگر در مراحل مختلف سفر مشتری به درستی در اختیار مخاطبان قرار بگیرید می‌تواند تاثیر بیشتری داشته باشد. به عنوان مثال، ارائه آموزش‌های تخصصی در مرحله آگاهی (Awareness) به مخاطبان کمک می‌کند تا راحت‌تر مشکل و نیاز خود را متوجه شوند. 

یکی از اشتباهات متداول در بین کسب‌وکارها در این مرحله، اشاره به برند، محصول و یا خدماتی که خودشان ارائه می‌کنند است. در مرحله آگاهی، مخاطب هنوز آماده خرید نبوده و فایده‌ای در معرفی محصول و یا خدمات در این مرحله برای کسب‌وکارها وجود ندارد. 

در مورد بازاریابی محتوایی اولین کاری که باید بکنید در نظر گرفتن یک وبلاگ محتوا برای سایت خود است. انتشار مقاله در وبلاگ (مانند مطلبی که در حال خواندن آن هستید) به شما کمک می‌کنند تا علاوه بر آموزش کاربران، مخاطبان بیشتری را به سمت محصولات و یا خدمات خود جذب کرده و بتواید آن‌ها را به مشتریان برند خود تبدیل کنید. 

البته که بازاریابی محتوایی فقط در مورد وبلاگ نیست. بخش قابل توجهی از این گزینه بازاریابی در پلتفرم‌های سوشال مدیا انجام می‌شود. گزینه‌ای که ما را به بخش بعدی این مقاله، یعنی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی برای کسب‌وکارهای B2B می‌رساند. 

سوشال مدیا مارکتینگ برای کسب‌وکارهای B2B

وقتی که صحبت از پلتفرم‌های سوشال مدیا در بازاریابی به میان می‌آید؛ خیلی از افراد فکر می‌کنند که فقط در کسب‌وکارهای B2C می‌توان از این کانال استفاده کرد. اما باور کنید یا نه؛ مدیران کسب‌وکارهای B2B و مشتریان این حوزه نیز این شبکه‌ها استفاده کرده و می‌توانید از این گزینه نیز برای دسترسی به گروه‌های هدف خود استفاده کنید. 

کانال سوشال مدیا گزینه خوبی برای ساخت هویت برند، بیان ارزش‌های کسب‌وکار و ایجاد یک چهره انسان گونه از شرکت است. شبکه‌هایی مثل لینکدین، اینستاگرام و یا توییتر پلتفرم‌هایی هستند که می‌توانند به شما در تکمیل هویت آنلاین خود به عنوان یک کسب‌وکار کمک کنند. 

البته که تبلیغات سوشال مدیا نیز از گزینه‌هایی است که می‌توانید از آن برای معرفی محصولات و یا خدمات خود استفاده کرده و طیف بزرگی از کاربرانی که به آن‌ها نیاز دارند را هدف قرار دهید. 

در میان تمام پلتفرم‌های سوشال مدیا،‌ لینکدین یکی از بهترین پلتفرم‌ها برای کسب‌وکارهای B2B است. این پلتفرم میزبان طیف بزرگی از مدیران کسب‌وکارهای مختلف (به خصوص تکنولوژی) بوه و فعالیت در آن، یکی از بهترین راه‌ها برای تاثیرگذاری بر روی افراد تصمیم‌گیرنده در کسب‌وکارها می‌باشد. 

ترندهای بازاریابی B2B در سال 2025

به عنوان یک مارکتر، همواره باید پیگیر ترندها و تازه‌های حوزه کاری خود باشید. در ادامه این مقاله 7 ترند بازاریابی B2B را به شما معرفی می‌کنیم که باید در سال 2025 بدانید. 

ترندهای بازاریابی B2B 

1. مارکترها تمرکز خود را بر روی هدف‌گیری نسل جوان معطوف کرده‌اند

هدف‌گیری نسل جوان از مخاطب‌ها (نسل هزاره و Z) چند سالی است که در بازاریابی مورد استفاده قرار گرفته و به عقیده برخی از کارشناسان این حوزه، دیگر پتانسیل زیادی در این نوع از هدف‌گیری برای کسب‌وکارها وجود ندارد. 

داده‌ها اما نظر متفاوتی داشته و به نظر می‌رسد که در سال 2025 شاهده تغییر مهمی در هدف‌گیری مخاطبان خواهیم بود. 

با توجه به داده‌هایی که از سمت Hubspot منتشر شده است؛ تعداد مارکترهایی که مخاطبان نسل X و بومرها (اساسا تمام افراد متولد شده قبل از سال 1981) را هدف قرار می‌دهد کاهش پیدا کرده است. در حالی که این آمار برای مخاطبان نسل Z و هزاره تقریبا بدون تغییر باقی مانده است. فارغ از نوع بازاریابی B2B یا B2C، به نظر می‌رسد که کسب‌وکارها بیشتر تمایل دارند تا محصولات و یا خدمات خود را به نسل جوان‌تر معرفی کنند. 

2. بازگشتی دوباره؛ برند همچنان برای مشتریان مهم است 

در سال‌های گذشته شاهد این موضوع بودیم که خود محصول و یا خدمات مهم‌ترین انگیزه برای خرید کاربران بوده و اسم برند در این معادله اهمیت بالایی نداشته است. 

در حال حاضر اما، به نظر می‌رسد که کاربران دوست دارند دوباره از برندها خرید کرده و بدانند که در پشت صحنه خرید آن‌ها، چه کسب‌وکاری قرار گرفته است. این مورد هم برای کسب‌وکارهای B2B و هم B2C صدق می‌کند. 

چد وقتی هست که می‌بینیم کسب‌وکارها سعی می‌کنند در کنار معرفی محصول و خدمات خود، نام برند خود را نیز بر سر زبان‌ها بیندازند. در واقع به همین دلیل است که بسیاری از شرکت‌های بزرگ مثل دیجیکالا یا اسنپ و یا حتی کسب‌وکارهای نوپا، برای ایجاد آگاهی از برند خود در مارکت، بودجه‌های سنگینی را اختصاص می‌دهند. 

هرچه که باشد شما به عنوان یک کسب‌وکار می‌خواهید همیشه در ذهن مشتریان خود بوده و وقتی که نیاز به محصولات و یا خدمات مشابه با آنچه شما ارائه می‌کنید دارند؛ شما اولین گزینه‌ای باشد که ذهن آن‌ها می‌آید. 

3. ارزش برندها از طریق محتوا به کاربران القا می‌شود

حقیقت این است که مشتریان نسل جوان نوعی وابستگی عمیق با برندهای مورد علاقه خود پیدا می‌کنند. با وجود این که این مورد می‌تواند یک مزیت بزرگ برای کسب‌وکارها باشد؛ یک شمشیر دو لبه نیز است. این دسته از مشتریان، برندهایی را برای خرید انتخاب می‌کنند که با ارزش‌های آن‌ها همخوانی داشته باشند. 

همزمان با این که این دسته از مشتریان به سمت انتهای قیف فروش شما و خرید حرکت می‌کنند؛ به دنبال دیدن این ارزش‌ها در کسب‌وکار شما خواهند بود. این مورد را که با تمایل عجیب مشتریان برای مصرف محتوا ترکیب کنید؛ می‌بینید که باید در محتواهای برند خود، ارزش‌هایی که دارید را به گونه‌ای بیان کنید که منطبق با نظر و علایق آن‌ها باشد.

به عنوان مثال؛ حفظ اطلاعات شخصی از جمله دغدغه‌های مهم برای اکثر مشتریان می‌باشد. در این مورد می‌توانید پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی خود منتشر کرده و به مخاطبان خود بگویید که چگونه در حفظ دیتاهای شخصی آن‌ها کوشا هستید. 

4. محتوای تصویری بیشتر طرفدار دارد

مشتریان نسل جوان تمایل بیشتری به محتواهای تصویری دارند. 

پلتفرم‌های اینستاگرام، یوتیوب و توییتر پرطرفدارترین شبکه‌های سوشال مدیا در بین نسل Z هستن. بنابراین بدیهی است که کسب‌وکارها بودجه قابل توجهی را در این پلتفرم‌ها برای هدف‌گیری این مخاطبان اختصاص دهند. 

5. اینفلوئنسر مارکتینگ اهمیت زیادی در بازاریابی B2B پیدا کرده است 

مدت طولانی است که اینفلوئنسرها اختصاصا در مارکتینگ B2C مورد استفاده قرار گرفته‌اند؛‌ اما به نظر می‌رسد که این شرایط نیز در حال تغییر می‌باشد. 

تحقیقات نشان داده‌اند که 94% از مارکترها معتقد هستند که اینفلوئنسر مارکتینگ نقش مهمی در بازاریابی B2B دارند؛ در حالی که تنها 24% از آن‌ها به صورت عملی از این گزینه بازاریابی در استراتژی خود استفاده کرده‌اند. 

با توجه به این که کسب‌وکارها در حال حرکت به سمت برندسازی بوده و تمایل دارند تا مشتریان نام برند آن‌ها را در ذهن داشته باشند؛ پیش‌بینی می‌شود تا اینفلوئنسر مارکتینگ در سال 2025 توسط بسیاری از کسب‌وکارهای حوزه B2B مورد استفاده قرار بگیرد. چراکه به خوبی می‌تواند این هدف را برای این کسب‌وکارها تیک بزند. 

در اغلب موارد، وقتی که صحبت از اینفلوئنسر مارکتینگ به میان می‌آید؛ تعداد مخاطبان بالا به عنوان مزیت عنوان می‌شود. در مورد کسب‌وکارهای B2B اما، اینفلوئنسرهایی که زیر 100 هزار مخاطب دارند؛ بازده بیشتری برای کسب‌وکارها دارند. 

این دست از اینفلوئنسرها تعداد مخاطبان پایینی داشته و به این دلیل، همکاری با آن‌ها به بودجه پایین‌تری نیاز دارد. علاوه بر این، کاربران عنوان کرده‌اند به اینفلوئنسرهایی که تعداد مخاطبان پایین‌تری دارند اعتماد بیشتری دارند. 

6. هوش مصنوعی نیاز به تولید محتوای بیشتر را برطرف می‌کند 

چندین سالی می‌شود که هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار بازاریابی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما با نام‌های متفاوتی مثل اتوماسیون بازاریابی (Marketing automation) یا چت بات‌ها. اما از نوامبر 2022 و با معرفی عمومی chatGPT بود که این تکنولوژی به خط مقدم جنگ مارکترها اضافه شده است. 

با توجه به بهینه‌سازی مدل‌های مختلف چت جی پی تی و رقبای متعددی که دارد؛ فرصت خوبی برای مارکترها فراهم شده است که می‌توانند از آن به نفع خود استفاده کنند. 

با توجه به فاکتورهایی مثل افزایش مصرف محتوا توسط کاربران اینترنت یا تمایل کسب‌وکارها برای افزایش آگاهی از برند خود در مارکت، نیاز به تولید محتواهای بیشتر (متنی، تصویری، ویدئویی و حتی صوتی) بری کسب‌وکارها احساس می‌شود. 

نکته جالب؟ تقریبا برای تولید تمام این مدل‌های محتوایی یک ابزار هوش مصنوعی کاربردی وجود  دارد که اگر نگوییم تمام کار را انجام می‌دهد؛ سرعت تکمیل آن‌ها را به مقدار قابل توجهی بالا می‌برد. 

چت جی پی تی، Grok، میدجورنی و یا Sora از جمله مهم‌ترین ابزارهای هوش مصنوعی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای تولید یا ایده‌پردازی محتواهای خود استفاده کنید. 

نمونه‌هایی از بازاریابی B2B

در ادامه به معرفی برخی از نمونه‌های بازاریابی B2B می‌پردازیم. 

1. ایمیل مارکتینگ؛ (HubSpot)

اگر در حوزه مارکتینگ فعال باشید؛ احتمالا بازها نام HubSpot را شنیده‌اید. هاب اسپات یکی از معروف‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه B2B بوده و محصولاتی مثل نرم‌افزارهای مدیریت مشتریان و یا آموزش‌های تخصصی را در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهد. 

خبرنامه ایمیلی هاب اسپات یکی از کانال‌های موفق مارکتینگ این شرکت است که در آن محتواهای آموزشی، خبرها و ترندهای روز مارکتینگ را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. 

ایمیل مارکتینگ به عنوان یکی از کانال‌های بازاریابی B2B - هاب اسپات

2. سئو؛ جی ادز 

جی ادز به عنوان یکی از فعال‌های حوزه تبلیغات گوگل ادز شناخته شده و خدمات تبلیغ در پلتفرم‌های مختلف گوگل (شبکه سرچ، یوتیوب، شبکه دیسپلی،‌جیمیل و …) را به مشتریان خود ارائه می‌کند. 

در تصویر زیر می‌بینید که با بهینه‌سازی مطالب سایت برای مخاطبان و مشتریان حوزه گوگل ادز، جی ادز در اکثر کوئری‌های مربوط به این خدمات، در رتبه اول صفحه سرچ دید می‌شود. 

سئو سایت به عنوان  یکی از کانال‌های بازاریابی B2B - جی ادز

3. گوگل ادز؛ IBM و NVIDIA

فارغ از سایز کسب‌وکار، تمام شرکت‌ها در گوگل ادز تبلیغ می‌کنند. چراکه به خوبی از مزیت‌های تبلیغ در این شبکه با خبر بوده و می‌دانند که با استفاده از تبلیغات گوگل ادز می‌توانند به مخاطبان هدف خود دسترسی داشته و محصولات و یا خدمات خود را به کاربران هدف معرفی کنند. 

IBM و NVIDIA از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه تکنولوژی هستند که از تبلیغات گوگل ادز، برای معرفی محصولات جدید مبتنی بر AI خود استفاده می‌کنند. 

گوگل ادز به عنوان یکی از کانال‌های بازاریابی B2B - آی بی ام و NVIDIA

4. بازاریابی محتوایی؛ Semrush

اگر از سئو سایت سررشته داشته باشید؛ حتما نام Semrush راشنیده‌اید. سمراش یکی از کسب‌وکارهای فعال در این حوزه بوده که در کنار Ahref دو مورد از بهترین ابزارهای آنالیز سئو سایت را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. 

وبلاگ Semrush همواره به عنوان یکی از غنی‌ترین و مهم‌ترین منابع محتوای مارکتینگ شناخته شده که کار علاقه‌مندان این حوزه برای دسترسی به مطالب بازاریابی دیجیتال را راحت‌ کرده است. 

در تصویر زیر یکی از مقالات وبلاگ‌ این شرکت در مورد سئو سایت را می‌بینیم. این مقاله در مورد ترفندهای بهبود سئو سایت نوشته شده و با مطالب غنی که دارد؛ به خوبی توانسته به سوال و نیاز کاربر پاسخ دهد. نکته قابل توجه در مورد این مقاله و تقریبا اکثر مقالاتی که توسط سمارش نوشته می‌شود این است که کارسناس تولید محتوای این مقاله، روند نگارش خود را به گونه‌ای جلو برده است که در آن بتواند محصولات این کسب‌وکار را نیز به مخاطبان هدف معرفی کند. 

بازاریابی محتوایی به عنوان یکی از کانال‌های بازاریابی B2B - سمراش

اگر علاقه‌مند به مطالعه این مقاله هستید؛ می‌توانید بر روی این لینک کلیک کنید.

5. سوشال مدیا مارکتینگ؛ Semrush

اما وبلاگ و بازاریابی محتوایی تنها کانال مارکتینگ سمراش نبوده و این شرکت از کانال‌های دیگری نیز برای هدف‌گیری مخاطبان خود استفاده می‌کند. 

در تصویر پایین می‌بینیم که این شرکت به خوبی از لینکدین به عنوان یکی از کانال‌های سوشال مدیا مارکتینگ خود استفاده کرده و توانسته است تعامل خوبی از سمت مخاطبان خود دریافت کند. 

سوشال مدیا مارکتینگ به عنوان یکی از کانال‌های بازاریابی B2B - سمراش

برای موفقیت در مارکت B2B باید خلاق باشید!

حقیقت این است که امروزه با وجود انتخاب‌های زیادی که مشتریان دارند؛ کسب‌وکارها باید از گزینه‌های خلاقانه‌ای برای هدف‌گیری آن‌ها استفاده کنند. در مورد مشتریان حوزه B2B هم که کار واقعا دشوارتر هم می‌شود. استراتژی بازاریابی B2B شما باید به گونه‌ای طراحی شود که به نیازهای مخاطبان هدف پاسخ داده و بتواند دلیل قانع‌کننده‌ای برای خرید به آن‌ها بدهد. 

در این مقاله سعی داشتم راهنمای جامعی از مارکتینگ B2B آماد کرده و گزینه‌هایی را به شما معرفی کنم که با استفاده از آن‌ها بتوانید به مشتریان کسب‌وکار خود دسترسی پیدا کرده و محصولات و یا خدمات خود را به آن‌ها معرفی کنید. 

اگر سوال یا پیشنهادی در مورد مطالب عنوان شده در این مقاله دارید؛ خوشحال می‌شویم آن را با ما و سایر کاربران جی ادز به اشتراک بگذارید.

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات:

مشاوره رایگان برای شما

برای دریافت مشاوره تلفنی، نام و شماره تلفن خود را وارد کنید.