آگاهی از برند چیست؟ | تعریف + استراتژی‌های بهینه‌سازی

آگاهی از برند چیست؟ | تعریف + استراتژی‌های بهینه‌سازی

وقتی که در مورد آگاهی از برند صحبت می‌کنیم؛ احتمالا اپل، نایکی و یا گوگل اولین گزینه‌هایی باشند که به ذهن برسند؛ اینطور نیست؟ 

تا به حال به نحوه فروش محصولات اپل، یا دقیق‌تر بگویم؛ اسمارت فون های آن دقت کرده‌اید؟ چند سالی است که دیگر نوآوری در محصولات اپل خیلی به چشم نخورده و تمایز مدل‌های جدید با مدل‌های قدیمی، در عوض کردن جای دوربین‌ها یا نهایتا بهبود نرم‌افزار آیفون‌ها محدود می‌شود.

آیا فکر کردید که چرا با وجود چنین شرایطی، افراد باز هم خواهان خرید جدید‌ترین مدل آیفون هستند؟ دلیل این موضوع چیزی است که ما از آن با نام آگاهی از برند یاد می‌کنیم و این افراد را مشتریان وفادار، یا بهتر بگویم مدافعان این برند. 

در مقاله امروز از وبلاگ جی ادز به بررسی کانسپت آگاهی از برند، نحوه ساخت آن در میان مخاطبان هدف و تاثیری که در توسعه کسب‌وکار شما دارد صحبت می‌کنیم. همچنین در ادامه یک سری از تکنیک‌ها برای افزایش برند اِورنس را به شما معرفی می‌کنیم. 

پیشنهاد می‌کنم تا انتهای این مطلب همراه من باشید. 

آگاهی از برند چیست؟

به تعریفی ساده، آگاهی از برند (Brand Awareness) را می‌توان یک اصطلاح بازاریابی تعریف کرد که به میزان شناخت افراد از برند شما و درکی که از آن دارند نسبت داده می‌شود. اگر به دنبال پروموت کردن محصولات، خدمات و یا حتی برند خود هستید؛ ایجاد آگاهی از برند یکی از تسک‌های مارکتینگ است که باید در نظر داشته باشید. به خصوص اگر که به تازگی برند خود را تاسیس کره و در مراحل ابتدایی پروموت کردن آن هستید. 

به عقیده برخی از افراد، آگاهی از برند مفهوم مبهمی است. با کمی ارفاق می‌توانم بگویم که بله؛ همین طور است. این کانسپت می‌تواند مبهم باشد؛ اما برای افرادی که به دنبال اندازه‌گیری آن با اعداد هستند. 

اما این موضوع که برند اِورنس معیاری است که نمی‌توان آن را به طور دقیق و با اعداد اندازه‌گیری کرد چیزی از اهمیت آن کم نمی‌کند. همانطور که گفتم؛ ایجاد آگاهی از برند برای دستیابی به اهداف کلی مارکتینگ شما ضروری است. 

چرا؟ ادامه این مطلب را از دست ندهید!

چرا ایجاد آگاهی از برند مهم است؟ 

آگاهی از برند حس اعتماد را تقویت می‌کند 

در مارکتی که افراد با اعتماد به نظرات دیگران و تحقیق خرید خود را انجام می‌دهند؛ اعتماد همه چیز است. وقتی که افراد ارتباط خوبی با برند شما برقرار کرده و به آن اعتماد داشته باشند؛ بدون دردسر از شما خرید کرده و به مشتریان دائمی برند شما تبدیل می‌شوند. 

این چیزی است که آن را با نام وفاداری به برند می‌شناسیم. آگاهی از برند حس اعتماد را در مشتریان بالقوه شما ایجاد کرد و اعتماد نیز وفاداری آن‌ها را همراه خواهد داشت.

به عنوان یک برند، اگر بتوانید در ذهن مخاطبان هدف خود ماندگار شوید اعتماد کردن به شما آسان‌تر خواهد بود. برند اِورنس این فضا را برای شما ایجاد می‌کند تا با مخاطبان خود صادق باشید؛ فیدبک‌های آنان را دریافت کنید و داستان خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارید. این دقیقا همان پروسه‌ای است که ما انسان‌ها نیز برای اعتماد کردن به یکدیگر، آن را انجام می‌دهیم. ارتباط افراد با برند شما نیز چیزی غیر از این نیست. 

آگاهی از برند اسم شما را در مکالمه‌های روزانه افراد وارد می‌کند

آیا شرایطی را تجربه کرده‌اید که وقتی سوالی داشتید که هیچ‌کس پاسخ آن را نمی‌دانست؛ آن را گوگل کرده باشید؟ یا عکسی را ببینید که به نظر غیر واقعی آمده و بگویید احتمالا آن را فتوشاپ کرده‌اند؟ 

احتمالا پاسختان مثبت باشد. اما آیا توجه کردید که چگونه من از اسم برند‌ها به عنوان فعل کامل‌کننده جمله‌های خود استفاده کردم؟ در حقیقت این‌ کلمات فعل نیستند؛ برندهای موفقی هستند که در مارکت جهانی فعالیت می‌کنند.

خارج از دنیای مارکتینگ، گوگل یک موتور جست‌وجو و فتوشاپ نیز یک نرم‌افزار برای ادیت عکس است. اما حس بهتری می‌دهد که به جای استفاده از کلمات مرتبط با خدمات این برندها، به اسم خود آن‌ها اشاره کنیم. حتی اگر دقیقا از محصولات و یا خدمات آن‌ها استفاده نکرده باشیم. 

این کاری است که آگاهی از برند می‌کند. این تکنیک بازاریابی ارتباط عمیقی میان محصولات و یا خدمات با یک سری برندهای خاص ایجاد کرده و ناخودآگاه ما را به سمتی هدایت می‌کند که به جای استفاده از کلمات معمول، از نام این برندها استفاده کنیم. 

نهایتا حتی قبل از این که  متوجه آن شوید؛ یک سرچ ساده و یا گفتگویی دوستانه در مورد یک عکس می‌تواند به عنوان یکی از بزرگ‌ترین کانال‌های مارکتینگ شما در نظر گرفته شود. 

آگاهی از برند ارزش خاص برند شما را مشخص می‌کند 

آگاهی از برند، ارزش خاص کسب‌وکار شما را مشخص می‌کند. اصطلاحی که از آن با نام Brand Equity یاد شده و حاصل تجربه مشتریان در استفاده از خدمات یا محصولات و درک کلی است که از برند شما پیدا کرده‌اند. تجربه و شناخت مثبت باعث شکل گرفتن ارزش خاص مثبت در برند شما می‌شود و این گزینه در مورد شناخت و تجربه‌های منفی مشتریان از شما نیز صدق می‌کند. 

این موارد از جمله مزیت‌هایی هستند که ارزش خاص مثبت برند برای شما به همراه می‌آورد:

  • پتانسیل افزایش قیمت؛ به واسطه ارش بالاتر برند در مارکت
  • تاثیرگذاری اجتماعی بالاتر؛ به واسطه ارزش نام برند 
  • امکان توسعه کسب‌وکار با افزایش لاین‌های مختلف محصولات و یا خدمات
  • قیمت سهام بالاتر (اگر برند بزرگی بوده و در بازار سهام فعالیت می‌کنید) 

اما یک برند چگونه می‌تواند ارزش خاص بالایی در مارکت داشته باشد؟ با ایجاد آگاهی از برند و به طور مداوم، ساخت تجربه‌های مثبت برای مشتریان خود! آگاهی از برند پایه و اساس ساخت ارزش خاص یک برند است. 

وقتی مشتری نام یک برند را در ذهن داشته باشد؛ بدون نیاز به تلاش خاصی آن را شناسایی می‌کند،‌ خرید خود را انجام می‌دهد و حتی آن را به دوستان و آشنایان خود نیز معرفی می‌کند.

احتمالا حالا پاسخ سوال خود را گرفته و متوجه شده‌اشد که چرا ایجاد آگاهی از برند مهم است. به صورت خلاصه، آگاهی از برند:

  • حس اعتماد مشتریان نسبت به شما را ساخته و آن را تقویت می‌کند. 
  • برند شما را وارد زندگی روزمره افراد می‌کند. 
  • ارزش خاص کسب‌وکار شما را شکل می‌دهد.

چگونه آگاهی از برند را ایجاد کنیم؟

شناخته شدن در مارکت و در میان جامعه هدف، چیزی نیست که یک شبه و یا به یک تبلیغ اینستاگرام به دست آید. 

یک استراتژی ایجاد آگاهی از برند موفق، نتیجه تمرکز بر روی گزینه‌های متعدد و همزمان مارکتینگ و البته تلاش برای به دست آوردن چیزی فراتر از مشتریانی است که در قبال دریافت یک محصول و یا خدمات، پولی به شما بدهند. 

این موارد قدم‌هایی هستند که به شما در ایجاد آگاهی از برند و تاثیرگذاری بر روی مخاطبان هدف کمک می‌کنند: 

شخص باشید؛ نه یک کسب‌وکار

وقتی قصد آشنایی با یک فرد جدید را دارید چه کار می‌کنید؟ من شخصا ترجیح می‌دهم در مورد علایق، احساسات و تمایلات آن‌ها بدانم. همچنین گزینه‌هایی مثل نحوه صحبت کردن، این که دوست دارند در مورد چه موضوعاتی صحبت کنند و یا این که چه چیزهایی آن‌ها را به هیجان می‌آورد نیز برای من مهم است. 

این گزینه‌ها رفتارهایی هستند که برند شما نیز باید داشته باشد. برای ایجاد آگاهی از برند، خود را بیش از شرکتی که قصد فروش چیزی دارد برای مشتریان تعریف کنید. برای این کار، به این فکر کنید که اگر می‌خواستید برند خود را به یک دوست معرفی کنید؛ از چه کلماتی استفاده می‌کردید. 

نکته مهم: اگر کارمندان زیادی در کسب‌وکار خود  دارید؛ آن‌ها نیز می‌تواننددر شکل دادن درک مشتریان از برند به شما کمک کنند.  گزارشی از Hubspot در این مورد نشان می‌دهد که 87٪ از مارکترها، این تکنیک را که Social Selling نامیده می‌شود موثر دانسته‌اند. 

با مخاطبان هدف خود در ارتباط باشید 

درونگرا یا برونگرا، کم حرف یا شلوغ و پر سر و صدا؛ همه ما انسان‌ها به ارتباط اجتماعی و گذراندن زمان با یکدیگر نیاز داریم. چراکه به واسطه آن می‌توانیم چیزهای جدیدی را یاد بگیریم و همدیگر را بهتر بشناسیم. این مورد در دنیای کسب‌وکار و برای برندها نیز صدق می‌کند. 

اگر تنها در زمانی که نیاز به پشتیبانی مشتریان خود داشته و یا این که می‌خواهید چیزی به آن‌ها بفروشید با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنید؛ به عنوان چیزی جز یک فروشنده در ذهن آن‌ها شناخته نخواهید شد؛ و باور کنید، این چیزی نیست که بخواهید به آن تبدیل شوید!

برای ایجاد آگاهی از برند خود، سعی کنید ارتباط اجتماعی خود با مخاطبانتان را تقویت کنید. در اکانت‌های سوشال مدیا خود، در مورد چیزهایی صحبت کنید که به کسب‌وکارتان مربوط نیستند. 

در ایده پردازی پست‌های خود، از کاربران بخواهید تا اگر پست شما را دوست داشته آن را لایک کنند،‌ کامنت گذاشته و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارند. در یک کلام، سعی کنید شخصیتی باشید که به دنبال پیدا کردن دوست‌های جدید است؛ نه یک فروشنده که به دنبال فروش چیزی است.

نکته کنکوری: اگر بنیان‌گذار یک کسب‌وکار هستید؛ سعی کنید ارتباطات اجتماعی خود با کاربران هدف کسب‌وکارتان را افزایش دهید. افشین زندی بنیان‌گذار سایت آنالیتیپس، از نمونه‌های خوب در این مورد است که فعالیت قابل توجهی در شبکه اجتماعی لینکدین دارد. 

داستانی برای گفتن داشته باشید

زمان کودکی و داستان‌هایی که مادربزرگتان برایتان تعریف می‌کرد را به یاد دارید؟ شنیدن آن داستان‌ها لذت بخش بود؛ اینطور نیست؟

امروز و اکنون که بزرگ شده‌اید نیز تفاوت زیادی با روزهای گذشته وجود ندارد. ذهن انسان به طور ذاتی تمایل به شنیدن داستان دارد؛ چراکه داستان، معمایی در ذهن انسان ایجاد می‌کند که تمایل به حل آن را در انسان‌ها به وجود می‌آورد. به همین دلیل است که افراد همیشه دوست دارند آخر داستان‌ها را بدانند. 

اما در دنیای کسب‌وکار نیز داستان و روایت کاربرد گسترده‌ای داشته و کسب‌وکارها با خلق متد مارکتینگی به نام داستان سرایی (Storytelling)، از داستان برای اهداف مختلف بازاریابی استفاده می‌کنند؛ که ایجاد آگاهی از برند یکی از آن‌ها است. 

ایجاد داستان در مورد برند، وجه انسانی و عمق بیشتری به آن می‌دهد. جایگذاری آن در استراتژی مارکتینگ خود، این فرصت را به شما می‌دهد تا در کنار پروموت محصول و یا خدمات خود، برندتان را به کاربران هدفی که دارید معرفی کنید. 

اما در مورد چه چیزی می‌توانیم داستان تعریف کنیم؟ تقریبا هر چیزی؛ تا جایی که صادقانه باشد!

سرگذشت بینیان‌گذار کسب‌وکار و نحوه رسیدن به ایده ساختن آن، ایده ساخت اولین محصول و یا نحوه رسیدن به جایگاه مناسبی در مارکت، همگی موضوعات خوبی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای خلق داستان استفاده کنید. 

اما خلق داستانی که به خوبی توجه مخاطبان را به خود جلب کند؛ نیاز به مهارت لازم در این مورد دارد. چنانچه تمایل دارید بیشتر با داستان سرایی و نحوه ایجاد داستان‌های جذاب آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله استوری تلینگ چیست از وبلاگ جی ادز را نیز مطالعه کنید. 

به اشتراک گذاری را آسان کنید

فارغ از حوزه فعالیت،‌ محصول یا خدماتی که ارائه می‌کنید؛ به اشتراک گذاری محتوایی که تولید می‌کنید را برای مخاطبان خود آسان کنید. 

فرقی نمی‌کنید که یک پست در وبلاگ خود منتشر می‌کنید، یک توییت فان در مورد محصولات خود می‌زنید یا این که یک ویدئو از یک چالش برای مشتریان خود در اینستاگرام منتشر می‌کنید. در ساخت هر کدام از این محتواها، سعی کنید طراحی آن‌ها را به گونه‌ای انجام دهید که افراد علاقه‌مند به اشتراک‌گذاری آن‌ها با دوستان و آشنایان خود باشند.

به عنوان مثال، تصور کنید که یک برند قهوه داشته و می‌خواهید برای محصول جدید خود، یک ریلز در اینستاگرام منتشر کنید. به جای این که به سادگی جلوی دوربین نشسته و از مزیت‌های قهوه جدی خود بگویید؛ می‌توانید فردی را نشان دهید که پس از بیدار شدن و تا قبل از خوردن یک فنجان از قهوه شما، بداخلاق بوده و رفتار مناسبی با همکاران خود ندارد. اما پس از خوردن قهوه، انرژی گرفته، پروداکتیویتی بیشتری داشته و انگار تازه روز خود را شروع کرده است. بدین ترتیب، افراد تمایل بیشتری برای به اشتراک گذاری پست شما خواهند داشت. 

اما از دنیای دیجیتال که کمی فاصله گرفته و به استراتژی‌ها سنتی مارکتینگ نزدیک‌تر شویم؛ بازاریابی دهان به دهان را می‌توانی از گزینه‌های خوبی در نظر گرفت که هنوز تاثیر خوبی در شناخته شدن برندها دارد. این که مشتریان از محصولات و یا خدمات خود استفاده کرده و آن را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنند؛ می‌تواند تاثیر خوبی در دیده شدن برند شما داشته باشد. 

اما لازمه استفاده از این تکنیک این است که اول شناخت خوبی از برند خود داشته و سپس، به خوبی بتوانید به این سوالات پاسخ دهید:

  • آیا در نظر مشتریان، برند شما ارزش بررسی کردن در میان سایر رقبای بازار را دارد؟
  • آیا محصولات و یا خدماتی دارید که به خوبی به نیاز مشتریان پاسخ داده تا آن‌ها بتوانند به شما اعتماد کنند؟
  • کاربران در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام یا توییتر در مورد شما چه می‌گویند؟

استراتژی‌های ایجاد آگاهی از برند

اکنون که با نکات پایه ساخت برند اِورنس آشنا شده‌اید؛ وقت آن رسیده است تا از یک سری استراتژی‌های ساده و کاربردی برای آشنا کردن کسب‌وکار خود با مشتریان بالقوه‌ای که دارد استفاده کنید. 

ایجاد آگاهی از برند

در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین این استراتژی‌ها می‌پردازیم:

از ریپورتاژها و پست‌های مهمان استفاده کنید

نوشتن پست‌های مهمان در سایت‌های مرتبط با حوزه کاری که دارید؛ یکی از کم زحمت‌ترین گزینه‌ها برای ایجاد آگاهی از برند می‌باشد. در این گزینه، می‌توانید در قبال ارائه محتوای تخصصی و آموزشی به کاربران، آن‌ها را به سایت خود هدایت کرده و برند خود را به آن‌ها معرفی کنید.

در نگارش این دست از محتواها سعی کنید که بر روی فروش یک محصول یا خدمات مشخص تمرکز نکنید. در عوض تلاش کنید برند خود را معرفی کرده، یک ایده کلی از این که کی هستید و چه ارزش‌هایی دارید را به مخاطبان هدف خود ارائه کنید. 

چنانچه رابطه خوبی با پست‌های مهمان نداشته و یا این که ترجیح می‌دهید علاوه بر ایجاد آگاهی از برند، بر روی افزایش اعتبار (آتوریتی) سایت خود نیز کار کنید؛ رپورتاژهای آگهی گزینه دیگری در این مورد می‌باشد که با پرداخت هزینه، می‌توانید از اعتبار سایت‌های شناخته شده در حوزه کاری خود برای افزایش آتوریتی سایت خود استفاده کنید.

بازاریابی مشترک را امتحان کنید

بازاریابی مشترک (Co- Marketing) یکی از بهترین گزینه‌ها برای ایجاد آگاهی از برند است. نه فقط به خاطر این که در آن می‌توانید از پتانسیل مخاطبان یک برند دیگر استفاده کنید؛ بلکه به این دلیل که این گزینه مارکتینگ، به طرز چشمگیری حضور شما در مارکتی که در آن فعالیت می‌کنید را هایلایت می‌کند. 

اگر به مثال فروش قهوه باز گردیم؛ کسب‌وکارهای فروشنده ماگ‌، دستگاه اسپرسوساز و یا دیگر تجهیزات مصرف قهوه می‌توانند بیزینس‌های هدف شما در استفاده از این تکنیک باشند. 

این همکاری مثلا می‌تواند بدین گونه باشد که بگویید برای نوشیدن قهوه شرکت A، می‌توانید از ماگ‌های شرکت B استفاده کنید. برگزاری لایو مشترک در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام نیز از دیگر گزینه‌های قابل انجام در این مثال است. 

تبلیغات آنلاین را فراموش نکنید

اگر برند بزرگی بوده و یا اینکه بودجه‌ای دارید که می‌توانید آن را برای تبلیغات اختصاص دهید؛ خیلی خوب است که در کنار فعالیت‌های ارگانیک خود، از تبلیغات آنلاین هم برای دیده شدن برند و شنیده شدن نام آن استفاده کنید. 

دولینگو از مثال‌های خوب در این مورد است. تا چند سال قبل، کسی چیز زیادی از این اپلیکیشن نمی‌دانست. الان اما وقتی صحبت از یادگیری زبان انگلیسی به میان می‌آید؛ دولینگو یکی از اولین گزینه‌هایی است که به ذهن افراد می‌رسد. 

این موضوع بدین دلیل است که در چند سال اخیر، توسعه‌دهندگان این اپ، کمپین‌های تبلیغاتی متنی، ویدئویی و تصویری زیادی اجرا کرده و تقریبا در تمام پلتفرم‌های مجازی دیده شده‌اند.

تبلیغات در گوگل و یا تبلیغ در پلتفرم‌های مختلف سوشال مدیا، از جمله گزینه‌های کاربردی هستند که در این مورد می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید با دیگر گزینه‌های تبلیغاتی در این مورد آشنا شوید؛ می‌توانید مقاله بهترین پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین از وبلاگ جی ادز را نیز مطالعه کنید.

یک چهره یا مسکات برای برند خود داشته باشید

تا به حال به حضور امین حیایی در تبلیغات سس بیژن دقت کرده‌اید؟ مرد سبیل آبی برند ازکی چطور؛ آیا او را می‌شناسید؟

مسکات ازکی

این دو، چهره و مسکات‌های این برندها هستند. 

چهره یک برند، فردی است که نشان‌دهنده یک کسب‌وکار در فضاهای عمومی مثل تلویزیون یا شبکه‌های اجتماعی می‌باشد. در برخی از گزینه‌ها مثل ایلان ماسک در تسلا یا اسپیکس ایکس، مدیران و کارکنان یک مجموعه چهره آن هستند. در برخی از گزینه‌ها مثل نایکی و مایکل جردن هم، برندها سعی می‌کنند از یک شخصیت معروف و سلبریتی به عنوان چهره خود استفاده کنند. 

استفاده از چهره برای برند، حس انسان‌گونه‌ای به آن داده و کمک می‌کند تا مخاطبان رابطه احساسی با آن‌ برقرار کنند.

اما اگر هزینه و یا شرایط لازم برای استفاده از یک چهره را ندارید؛ مسکات (mascot) گزینه جایگزینی است که می‌تواند در این مورد به شما کمک کند. مسکات معمولا شخصیت انیمیشنی است که به عنوان چهره برند شما ظاهر می‌شود. مطمئنم که همه ما امروزه وقتی که کارکتر سبیل آبی را در بیلبوردها یا تلویزیون می‌بینیم؛ به یاد برند ازکی می‌افتیم.

تصویر و یا نمادی را انتخاب کنید که مخصوص شما باشد

حقیقت این است که نایکی دیگر نایکی نیست؛ یک چک مارک است که مردم به محض دیدن آن، به یاد برند نایکی می‌افتد. در مورد علامت “M” مک دونالد چه فکر می‌کنید؟ سیب گاز زده اپل چطور؟

این گزینه‌ها تنها لوگو نیستند؛ هویت‌هایی هستند که افراد، هر کدام از برندهای نایکی، مک دونالد و اپل را با آن می‌شناسند. بنابراین مهم است که برای ایجاد آگاهی از برند خود، نمادی داشته باشید که تعریف کننده شما بوده و بتوانید آن را در همه جا، از تبلیغات گرفته تا پست‌های سوشال مدیا استفاده کنید. 

یک شعار کوتاه و جذاب برای خود داشته باشید

اجازه دهید به مثال نایکی باز گردیم. شما فورا وقتی جمله “Just do it” را می‌شنوید به یاد این برند می‌افتید؛ اما چرا؟ به این دلیل  که این شعار مخصوص نایکی بوده و کاربران در سرتاسر دنیا این جمله را با این برند می‌شناسند. 

قطعا آسان نخواهد بود که بخواهید تمام برند خود، ارزش و چیزی که برای ارائه دارید، تفاوت خود و این که چرا مشتریان باید شما را انتخاب کنند را در سه یا چهار کلمه خلاصه کنید. 

اما اگر می‌خواهید یاد بگیرید که چگونه می‌تانید شعارهای جذاب برای برند خود نوشته و یا با شعارهای برندهای معروف ایرانی یا خارجی آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله شعارهای تبلیغاتی جذاب را مطالعه کنید. 

چگونه آگاهی از برند خود را افزایش دهیم؟

آیا می‌دانید چگونه می‌توانید با افزایش آگاهی از برند خود،‌ تعداد کاربران بیشتری را به مشتریان خود تبدیل کرده و سهم بزرگ‌تری از مارکت داشته باشید؟

افزاش آگاهی از برند

در ادامه این مقاله، نکاتی را به شما معرفی می‌کنیم که در این مورد به شما کمک می‌کنند:

نسخه فریمیوم داشته باشید

اصطلاح فریمیوم (freemium) به استراتژی بیزینسی گفته می‌‎شود که در آن مشتریان، تنها برای استفاده از نسخه‌های پریمیوم یک محصول هزینه پرداخت می‌کنند. غول‌های بزرگ تکنولوژی مثل یوتیوب و یا اسپاتیفای از جمله شرکت‌هایی هستند که از این مدل استفاده می‌کنند. 

نسخه فریمیوم، امکان استفاده از قابلیت‌های یک محصول قبل از خرید را برای مشتریان فراهم می‌کنند. هرچند قابلیت‌هایی که در نسخه رایگان وجود دارند، معمولا محدود می‌باشند. اما با این حال، باز هم این مدل بیزینسی را می‌توان یک معامله برد برد،‌ هم برای مشتریان و هم برای کسب‌وکارها در نظر گرفت. 

مشتریان می‌توانند بدون پرداخت هزینه،‌ از قابلیت‌های یک محصول استفاده کنند و کسب‌وکارها نیز بدون در نظر گرفتن بودجه، محصول خود را تبلیغ کرده و آگاهی از برند خود را افزایش داده‌اند. 

محتوای رایگان بسازید 

امروزه تولید محتوا ساده‌تر و آسان‌تر از همیشه شده است. و این موضوع خوبی است؛ چراکه کاربران امروزی از اینترنت برای رفع تقریبا تمام نیازهای خود استفاده می‌کنند. از سرگرم شدن گرفته تا پاسخ به سوالات و انجام خریدهای خود،‌ کاربران همیشه دنبال محتوای کاربردی هستند که به نیاز آن‌ها پاسخ دهد. 

ساخت محتوا یکی از جذاب‌ترین گزینه‌ها برای افزایش آگاهی از برند است. چراکه این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا در موضوعات مختلف حوزه کاری خود،‌ دیدگاه خود را با دیگر افراد به اشتراک گذاشته و نظر تخصصی خود را داشته باشید. دو فاکتور مهمی که در دادن شخصیت به برند تاثیر مهمی دارند. 

مهم این است که بدانید محتوا لزوما نباید در قالب یک مقاله در وبلاگ شما منتشر شود. گزینه‌های دیگری مثل محتواهای تصویری، ویدئویی، اینفوگرافیک‌ها و پادکست‌ها، از دیگر انواع محتوا هستند که می‌توانید از آن‌ها در پلتفرم‌های مختلف استفاده کنید. 

نکته دیگر در این مورد، استفاده موثر از پتانسیل پلتفرم‌های سوشال مدیا و تولید محتوا در آن‌ها برای معرفی برند خود به کاربران هدف می‌باشد. گزینه‌ای که از آن با نام بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing) یاد شده و ترکیب آن با یک وبلاگ کاربردی، می‌تواند تاثیر بسزایی در بیشتر دیده شدن برند شما داشته باشد. چنانچه تمایل دارید با استراتژی‌های بازاریابی اجتماعی آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله سوشال مدیا مارکتینگ چیست را مطالعه کنید. 

میزبان ایونت‌های حوزه فعالیت خود شوید

مطمئنم حداقل یکبار مسابقات تنیس و یا فرمول یک را مشاهده کرده باشید. تا به حال پیش آمد است که لوگو رولکس در پشت سر بازیکننان یا در گوشه‌ای از پیست، توجه شما را به خود جلب کرده باشد؟ رولکس و برندهای دیگری مثل هواپیمایی امارات یا اسپاتیفای که لوگو آن‌ها بر روی تیشرت تیم‌های فوتبال چاپ شده‌اند؛ برندهایی هستند که اسپانسر ایونت‌های مختلفی مثل مسابقات فرمول یک و یا لیگ‌های فوتبال شده‌اند. 

اسپانسر شدن ایونت‌های مختلف، یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها برای افزایش آگاهی از برند و دیده شدن آن توسط مخاطبان هدف است که می‌تواند توجه افراد متخصص در یک حوزه کاری را به برند شما جلب کند.

اندازه‌گیری میزان موفقیت در ایجاد آگاهی از برند 

در مورد استراتژی‌ها و تکنیک‌هایی که در ایجاد آگاهی از برند و افزایش آن به شما کمک می‌کنند صحبت کردیم. اما سوال مهمی که در اینجا باید به آن پاسخ دهیم این است که چگونه می‌توانیم متوجه شویم که این استراتژی‌ها برای برند ما جواب می‌دهند؟ یا این که نیازی به تغییر آن‌ها و مسیر خود داریم یا نه؟ 

پاسخ ساده است؛ این استراتژی‌ها را رصد و اندازه‌گیری می‌کنیم!

با این که پیش‌تر اشاره کردیم که اندازه‌گیری برند اِوِرنس به صورت دقیق ممکن نیست؛ باید بگویم که فاکتورهایی در این مورد وجود دارند که می‌توانند به ما در بررسی میزان موفقیت کمپین‌های خود در این مورد کمک کنند. 

اجازه دهید این فاکتورها را با هم بررسی کنیم. 

بررسی ترافیک مستقیم سایت

منظور از ترافیک مستقیم، تعداد دفعاتی است که کاربران به صورت مستقیم URL سایت شما را تایپ کرده و از سایت شما بازدید کرده‌اند. ترافیک مستقیم، مشخص می‌کند که چقدر تلاش‌های مارکتینگی که داشته‌اید؛ در آوردن مخاطبان به سایت شما موثر بوده‌اند. 

بررسی ترافیک سایت، یکی از کلیدی‌ترین گزینه‌ها برای سنجش میزان موفقیت آمیز بودن استراتژی‌های شما برای ایجاد آگاهی از برند است. چراکه وقتی کاربران لینک سایت شما را تایپ کرده و وارد آن می‌شوند؛ این یعنی این که از قبل از وجود آن مطلع هستند. 

آنالیز پلتفرم‌های سوشال مدیا 

همانطور که پیش‌تر در مورد آن صحبت کردیم؛ تولید محتوا در پلتفرم‌های سوشال مدیا، یکی از بهترین گزینه‌ها برای جذب مخاطبان هدف و معرفی کردن برند به آن‌ها است. اما نحوه تعاملی که کاربران در نتیجه این نوع از تولید محتوا با پست‌های شما دارند؛ یکی از گزینه‌ها برای سنجش برند اِوِرنس می‌باشد. این که کاربران با پست‌های شما در ارتباط بوده، آن‌ها را لایک می‌کنند، بر روی آن‌ها کامنت گذاشته و با دوستان خود به اشتراک می‌گذارند؛ سیگنال خوبی از شناخته شدن برند شما در میان آن‌ها می‌باشد. 

جدا از بررسی تعامل پست‌های سوشال مدیا، این که ببینید بقیه در مورد شما چه می‌گویند نیز یکی از بهترین روش‌ها برای بررسی میزان شناخته شدن شما در مارکت می‌باشد. اگر می‌بینید که کاربران در شبکه‌های مجازی در مورد شما صحبت می‌کنند، از هستگ‌های مرتبط با برند شما استفاده می‌کنند و یا حتی در مورد کسب‌وکار شما تولید محتوا می‌کنند؛ این یعنی که کار خود را در شبکه‌های مجازی درست انجام داده‌اید. 

پرسش مستقیم از مخاطبان 

این مورد، شامل طراحی فرم‌های نظرسنجی برای پرسش مستقیم از مخاطبان و مشتریان شما شده و یکی از بهترین گزینه‌ها، نه تنها برای بررسی میزان آگاهی آن‌ها از برند، بلکه برای سوال پرسیدن در مورد این که چه دیدگاهی در مورد کسب‌وکار شما دارند می‌باشد. 

به عنوان مثال، اگر کسب‌وکاری نوپا در حوزه فروش لوازم آرایشی هستید؛ می‌توانید فرمی طراحی کرده و در آن، نظر مشتریان خود در مورد قابلیت جدید تست رنگ لوازم آرایشی بر روی پوست صورت که در سایتتان قرار داده‌اید را جویا شوید. با این کار،‌ نه تنها میزان شناخته شدن برند خود در میان مشتریان حوزه‌ای که در آن فعالیت می‌کنید را می‌سنجید؛ بلکه جذاب بودن یا نبودن قابلیت جدید سایتتان برای کاربران را نیز بررسی می‌کنید. 

سایت، پلتفرم‌های سوشال مدیا مثل اینستاگرام یا توییتر و یا حتی همکاری با اینفلوئنسرهای شبکه‌های مجازی، از جمله گزینه‌هایی هستند که می‌توانند در انتشار این فرم‌ها به شما کمک کنند.

آگاهی از برند تاثیر مستقیمی در میزان درآمد کسب‌وکار شما دارد

آگاهی از برند کانسپت مهمی است که تاثیر بسزایی در تلاش‌های مارکتینگ، شکل دادن درکی که مشتریان از برند شما دارند و در نهایت درآمد کسب‌وکار شما دارد. 

از تکنیک‌ها و استراتژی‌های عنوان شد در این مقاله برای ساخت برند اِوِرنس و تقویت آن در کسب‌وکار خود استفاده کنید و خیلی طول نخواهد کشید که جایگاه مناسب خود را در مارکت پیدا کرده و مشتریان وفاداری داشته باشید که نه تنها از میان کسب‌وکارهای مختلف مارکت، شما را برای خرید انتخاب می‌کنند؛ بلکه با معرفی شما به دوستان و آشنایان خود، مشتریان بیشتری برای شما می‌آورند. 

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات:

مشاوره رایگان برای شما

برای دریافت مشاوره تلفنی، نام و شماره تلفن خود را وارد کنید.