تبلیغات موبایل | راهنمای روش ها و استراتژی های تبلیغاتی اپلیکیشن

تبلیغات موبایل | انواع روش ها و استراتژی های کاربردی

بازاریابی موبایلی یک مدل استراتژی بازاریابی دیجیتال است که از چندین کانال از جمله گوشی های هوشمند، تبلت ها، دستگاه های تلفن همراه ، رسانه های اجتماعی و سایر برنامه ها برای دستیابی به مخاطبان هدف استفاده میکند.

شناخت مخاطب هدف این امکان را به شما می‌دهد تا از هر کدام از این کانال های تبلیغاتی استفاده بهتری داشته باشید و نیاز مخاطبانتان را درک کنید. در نتیجه کمپین تبلیغاتی شما خروجی بهتری خواهد داشت.

اما پیش از هر توضیحی همراه ما باشید تا اصول تبلیغات موبایلی را بشناسیم.

تبلیغ موبایلی دقیقا چیست؟

تبلیغات موبایلی به انواع تبلیغات گفته میشود که در تلفن های هوشمند و تبلت‌ به نمایش در می‌آیند. این مدل از تبلیغات برای رسیدن به اهداف از تمام کانال‌ های تبلیغاتی که مناسب گجت های هوشمند است استفاده می‌کند تا پیام، اخبار، پیشنهادات تبلیغاتی و غیره را به گوش کاربران برساند. کانال‌ های بازاریابی موبایلی طیف گسترده ای را شامل میشوند، مانند:

  • بنر تبلیغاتی تلفن همراه
  • تبلیغات نیتیو (native)
  • تبلیغات بینابینی اپلیکیشنی
  • تبلیغات ویدیویی و ویدیوهای پاداش‌دار
  • تبلیغات پویا (Dynamic)
  • تبلیغات رسانه‌ای غنی

بیشتر مردم همیشه موبایل خود را همه جا در دسترس دارند، همین امر باعث شده تا موبایل مارکتینگ به روشی قدرتمند برای رسیدن به اهداف کمپین تبدیل شود. بنابراین استفاده از بستر تبلیغات موبایل، برای بازاریابان فرصتی استثنایی است. بازاریابانی که قصد رشد و پیشرفت کمپین‌ های تبلیغاتی خود را دارند می‌توانند با کمک ناشران تبلیغات موبایل، از این بستر به خوبی استفاده کنند.

انواع مختلف تبلیغات موبایل

برای پیشرفت در این نوع تبلیغات و رسیدن به نتایج مطلوب، مهم است که انواع روش های تبلیغات موبایل را بشناسید. به این شکل می‌توانید استراتژی تبلیغات خود را راحت‌تر و به صرفه‌تر طراحی کنید. بنابراین یادگیری این اصول چه برای ناشران تبلیغ چه برای بازاریابان، مفید است. گزینه های زیر جزو عامیانه ترین موارد تبلیغات اپلیکیشن به شمار می روند.

بنر تبلیغاتی تلفن همراه

این شیوه تبلیغ یک روش سنتی است که از تبلیغات دسکتاپی قرض گرفته شده است. هدف از این نوع آگهی، نمایش تصویری جذاب است که منجر به جلب نظر مخاطب می گردد. این تصویر مخاطب را برای کلیک، نصب، عضویت یا هر تعامل دیگری دعوت می‌کند و باید گویا و جذاب باشد.

بنر تبلیغاتی تلفن همراه

طی تحقیق معتبری مشخص شده، بنر تبلیغاتی تلفن همراه با وجود سادگی هنوز مؤثر است. با این وجود، تبلیغ بنری موبایل ممکن است در نقطه کور قرار بگیرد. به این صورت که کاربر آنقدر این بنرها را دیده که دیگر حین ورود به یک سایت یا اپلیکیشن به آنها توجهی نشان نمی‌دهد. از این رو روش تبلیغات کلیکی ایجاد شده است که در این روش کاربر با کلیک بر بنرهای تبلیغاتی مختلف، پاداش یا دستمزدی دریافت می‌کند.

تبلیغات نیتیو (native)

این نوع آگهی، محیطی که در آن به نمایش در می‌آید را تسخیر کرده و بخشی از آن می‌شود. این نوع آگهی‌های تبلیغاتی را اکثرا در پایین یک مطلب در سایت یا اپلیکیشن می‌توانید مشاهده کنید. در این تبلیغ، آگهی منتشر شده از نظر زیبایی‌شناسی با محیط اپلیکیشن هماهنگی دارد و سبب آزار و مزاحمت نیست. کاربران نیز تجربه خوبی از این نوع تبلیغ دارند تا جایی که این مورد، ۶۳ درصد از کل تبلیغات موبایل را تا سال ۲۰۲۰ تشکیل می‌دهد که اکثر کسب و کارها در ایران هم اقبال خوبی را از این نوع تبلیغات دریافت کرده‌اند.

تبلیغات بینابینی اپلیکیشنی

این روش تبلیغات تلفن همراه مانند تبلیغات بنری است؛ با این تفاوت که از نظر اندازه بزرگ‌تر است. آگهی تبلیغاتی در این روش، حین اجرای برنامه و با تصمیم ناشر به نمایش در می‌آید، یعنی کاربر در شروع آنها نقشی ندارد. این نوع تبلیغ به دو نوع تقسیم می شود: بنر تمام صفحه و ویدیوی گذرا.

در روش دوم، ویدیویی برای کاربر به نمایش در می‌آید که زمان‌بندی خاصی دارد. پس از اتمام این زمان کاربر می‌تواند آگهی را بسته یا به تماشای آن در اپلیکیشن مربوطه ادامه دهد. از آنجایی که این تبلیغ بدون تصمیم کاربر به نمایش در می‌آید و بیشترین کاربران را درگیر می‌کند، نرخ تعامل بالایی دارد؛ ولی نرخ تماشای کامل این نوع آگهی‌ها پایین است.

برای جلب توجه مخاطب باید مطمئن شوید که تبلیغ در زمان درست نشان داده می‌شود، نه وسط انجام یک عملیات مهم در اپلیکیشنی که کاربر در حال کار با آن است. بر پایه گزارش یک پلتفرم تبلیغات درون برنامه‌ای موبایلی، کاربران ۲۲ درصد از زمان تماشای آگهی را به یافتن راه خروج و ضربدر بستن تبلیغ صرف می کنند. به این معنا است که باید بین بستر تبلیغ و موضوع و هدف آگهی تبلیغاتی تناسب وجود داشته باشد و مخاطب هدف را به درستی انتخاب کرده باشید تا نتیجه خوبی از این تبلیغ بگیرید.

تبلیغات ویدیویی و ویدیوهای پاداش‌دار

محاسبه شده که در سال ۲۰۱۹ حدود ۷ میلیارد دلار برای تبلیغات ویدیویی هزینه شده است. این نوع تبلیغ بین بازاریابان بسیار محبوب است چون نرخ کلیک بسیار بالایی دارد.

تبلیغات ویدیویی جایزه دار

در روش تبلیغ ویدیویی جایزه‌دار، با مشاهده هر ویدیو به کاربر پاداشی داده می‌شود که این امر علاوه بر حفظ کاربر تا انتهای ویدیو، باعث افزایش بازده تبلیغ نیز می‌شود. مطالعه انجام شده توسط OpenX نشان می‌دهد که 77٪ از کاربران در ازای دریافت تخفیف، حاضرند تبلیغات ۳۰ ثانیه‌ای را تا انتها تماشا کنند.

تبلیغات پویا (Dynamic)

در مطالعه‌ای که توسط Emarketer انجام شده، متخصصان آژانس تبلیغاتی، موثرترین قالب برای تبلیغات درون برنامه‌ای را تبلیغات پویا یا Dynamic دانسته‌اند. این نوع آگهی به کاربر این امکان را می‌دهد پیش از نصب اپلیکیشن تجربه استفاده از آن را داشته باشد. در این روش تبلیغات موبایل پس از مدت کوتاهی، او به دریافت این برنامه رغبت بیشتری پیدا خواهد کرد. روش کار نیز به این شکل است که به محض اتمام این نسخه پیش‌نمایش، فراخوانی جهت نصب کامل برنامه برای کاربر نشان داده می‌شود.

تبلیغات رسانه‌ای غنی

این نوع تبلیغ که تحت عنوان تبلیغات چندرسانه‌ای نیز شناخته می‌شوند و یکی از روش های تبلیغات موبایل است که عموما نادیده گرفته می شود. شامل انواع جذابی از محتوای ویدیویی، نقشه و بازی هستند. استفاده از این روش، به کاربر تجربه بی‌نظیری از آشنایی با برند شما می‌دهد و اگر او حتی برنامه را نصب نکند، تجربه خوبی از این تعامل با برند خواهد داشت.

استراتژی تبلیغات موبایلی؛ شش روش کاربردی

شما با طراحی یک استراتژی مناسب در واقع برای جذب مخاطب و تبدیل او به مشتری برنامه ریزی می‌کنید. با این کار تبلیغات موبایل شما هدفمند شده و در مسیر مناسبی پیش می‌رود. جهت داشتن یک استراتژی تبلیغاتی خوب باید:

1- کاربران خود را بشناسید

یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های استراتژی تبلیغ که بازاریابان به کار می‌برند، دانستن درباره مخاطبانشان است. اگر بدون این موضوع تبلیغ کنید و عوامل موثر در تبلیغات موبایل را ندانید، بدین ترتیب جلوی پیشرفت کار خود را می‌گیرد.

برای رسیدن به موفقیت باید دقیقاً برعکس این کار را انجام دهید. با شناختن کاربران خود، هر کمپین تبلیغاتی، هدفمندتر پیش می‌رود و مؤثرتر واقع می‌شود.
همانطور که گفتیم در تبلیغات موبایلی شما می‌توانید میزان مخاطبان خود را اندازه گرفته و بررسی کنید. به کمک مورد بررسی قرار دادن کاربر، می‌توانید کاربران خود را از لحظه ورود به اپلیکیشن تا انجام هر تعاملی دنبال کنید. از طرفی دقت در رفتار کاربر می‌تواند شما را با الگوهای رفتاری کاربران مختلف آشنا کند که در پیشرفت استراتژی تبلیغ به شما کمک می‌کنند.

2- تبلیغات موبایل خود را تست کنید

بهتر است جهت دستیابی به نتیجه خوب و موفقیت‌آمیز، روش های تبلیغات خلاقانه خود را تست کنید این کار به شما دیدی عمیق‌تر و بازتر نسبت به نحوه عملکرد آن آگهی و تبلیغ خواهد داد. می توان تمام قالب‌های تبلیغ را تست کرد؛ ولی ممکن است روش تست نسبت به هر نوع تبلیغ تغییر کند و تمرکز شما نسبت به عناصر مهم‌تر نیز تغییر یابد.

3- از تعامل با شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید

تقریباً سه چهارم بزرگسالان که از خدمات آنلاین استفاده می‌کنند در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند. این امر می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای پیشرفت استراتژی تبلیغاتی شما در محیط موبایل‌ها باشد. به عنوان مثال اگر تبلیغات چندرسانه‌ای موبایل شما ویژگی قابل اشتراک‌گذاری در شبکه‌های مجازی را داشته باشد، هوشمندانه است که گزینه‌ای برای انتقال افراد به شبکه‌های اجتماعی و اشتراک‌گذاری در تبلیغ خود قرار دهید.

4- در تبلیغات موبایل از تقلب پرهیز کنید

تقلب‌های تبلیغاتی می‌توانند بر هر برنامه موبایلی تأثیر بگذارند. محافظت از هزینه‌های تبلیغ در برابر تقلب، مرحله مهمی است که به شما اطمینان می‌دهد کاربران واقعی به دست آورید و داده‌هایتان پاک باقی بمانند. در ادامه چند نوع از انواع تقلب تبلیغاتی موبایل را برای شما بیان می‌کنیم تا بهتر با آنها آشنا شوید:

کلیک هرز یا اسپم: این نوع کلیک توسط کلاهبرداران یا برنامه‌های مخرب انجام می‌شود. به موجب این نوع تقلب، کلیک‌هایی برای کاربرانی که حتی در معرض تماشای تبلیغات موبایل شما نیستند ساخته می‌شود. در این روش، به محض اینکه کاربر شروع به استفاده از برنامه می‌کند، متقلب، کلیک‌های پیش‌زمینه را برای او ایجاد می‌کند که فرد هیچ اطلاعی از حضور آنها ندارد؛ ولی این‌گونه به نظر می‌رسد که وی به این تبلیغ علاقه‌مند است.

کلیک تزریقی: این نوع کلاهبرداری همان کلیک‌های هرز وب است که در قالب اپلیکیشن‌های موبایلی وجود دارند. در این روش، کلاهبردار تلاش می‌کند از طریق سیگنال‌های ارسالی متوجه شود که برنامه‌ها چه زمانی دانلود و نصب می‌شوند. در این زمان است که کلیک‌های غیرمنتظره شروع می‌شوند.

حقه SDK: در این روش نصب برنامه به شکلی شبیه روش قانونی انجام می‌گیرد. یعنی برنامه‌ها با داده‌های دستگاه‌های واقعی نصب می‌شوند ولی در حقیقت هیچ نصبی صورت نگرفته. این روش به حقه ترافیک و حملات مجدد نیز معروف است.

معیارهای جهانی نشان می‌دهند روش تزریق کلیک ۴۷ درصد از کل تقلب‌های تبلیغات تلفن همراه را تشکیل می‌دهد و 27.98 درصد را کلیک هرز و 12.5 درصد را حقه SDK در بر می‌گیرند.

5- بین فعالیت‌های جدید جذب کاربر و هدف‌گیر‌ی مجدد مشتریان خود، تعامل ایجاد کنید

کاربران اندروید به 2.57 میلیون برنامه در Google Play دسترسی دارند، در حالی که App Store حدود 2.2 میلیون برنامه برای کاربران iOS دارد. رقابت در همه عرصه‌ها شدید است، بنابراین بسیار اهمیت دارد که کاربران ارزشمندی را که اپلیکیشن ما را نصب کرده‌اند و به مرور زمان از یاد برده‌اند، دوباره هدف‌گیر‌ی کنیم.

6- تمرکز تبلیغات موبایل خود را روی کاربران با ارزش بگذارید، نه فقط نرخ کلیک

نرخ کلیک یک روش عالی برای آگاهی از این موضوع است که آیا تبلیغات انجام شده مخاطبان مورد انتظار را جذب کرده‌اند یا خیر. با بررسی کردن رویدادهای درون برنامه‌ای و آگاهی از اینکه کاربران ارزشمند از چه طریقی به تبلیغ شما واکنش نشان می‌دهند، می‌تواند در موفقیت کمپین‌های تبلیغاتی شما مؤثر باشد و به این روش می‌توانید کاربران ارزشمند را شناسایی کرده و حفظ کنید.

به عنوان مثال تصور کنید دو نوع تبلیغ در دو بستر مختلف برای یک بازی موبایلی انجام داده‌اید. کمپین اول ۱۰۰۰ کاربر جدید برای شما به ارمغان آورده و دومی ۵۰۰ کاربر؛ با این وجود از کاربران کمپین اول ۱۰ نفر و از کاربران کمپین دوم ۲۰ نفر خرید درون برنامه‌ای انجام داده‌اند. در این سناریو کمپین اول نرخ کلیک بیشتری داشته ولی ارزش کمتری به بار آورده است، به همین دلیل، نمی‌شود تنها به نرخ کلیک اعتماد کرد.

تبلیغات موبایلی

تبلیغات در بستر موبایل، مناسب و به صرفه

امروزه تقریباً همه از گوشی‌های موبایل استفاده می‌کنند. از طرفی تعامل خوبی بین کاربران و برنامه‌های کاربردی موبایل‌ها وجود دارد که سبب شده این بستر، محل مناسبی برای تبلیغات موبایل باشد. امروزه روش‌های مختلفی برای تبلیغ و جذب مخاطب در این پلتفرم وجود دارد.

برای انجام تبلیغ در موبایل باید قالب‌های مختلف را شناخت و بسته به نیاز مخاطبین هدف خود، از آنها بهره برد. مثلاً بنرهای تبلیغاتی موبایل برای جذب تعامل مخاطب طراحی می‌شوند. ویدیوهای جایزه‌دار، بازدهی مشاهده آگهی تا انتها را افزایش می‌دهند و تبلیغات کلیکی، نرخ کلیک را بالا می‌برند.

برای کسب تجربه بهتر و رسیدن به نتایج موفقیت‌آمیز در تبلیغات تلفن همراه خود بهتر است برخی موارد را رعایت کنید. مثلاً از تقلب در تبلیغات بپرهیزید، تبلیغات خود را تست کنید و از تعامل با شبکه‌های اجتماعی بهره ببرید. مهم‌ترین عامل در داشتن تبلیغ موثر نیز شناخت مخاطب هدف، برنامه‌ریزی و استراتژی داشتن برای جذب و تبدیل او به مشتری است.

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات:

مشاوره رایگان برای شما

برای دریافت مشاوره تلفنی، نام و شماره تلفن خود را وارد کنید.