بازاریابی اپلیکیشن یا اپلیکیشن مارکتینگ

بازاریابی اپلیکیشن یا اپلیکیشن مارکتینگ (روش‌ها + استراتژی)

بعد از اینکه ساعت ها صرف طراحی، ایجاد، راه اندازی و بهینه سازی اپلیکیشن خود کردید، فقط یک سوال مطرح می‌شود: چگونه اپلیکیشن خود را معرفی کنم؟ پاسخ به این سوال ساده است. بازاریابی اپلیکیشن یا اپ مارکتینگ.

راه های بسیاری برای این کار وجود دارد. میزان اثر بخشی استراتژی که برای تبلیغ اپلیکیشن خود انتخاب کرده اید، در تعیین موفقیت اپلیکیشن شما اثر گذار است. بنابراین در مورد شیوه های معرفی اپ تحقیق کنید.

ما معتقد هستیم که تیم های بازاریابی باید از شیوه های مختلفی که برای معرفی اپلیکیشن وجود دارد، آگاه باشند. ممکن است برخی از این شیوه ها آشنا و برخی دیگر جدید به نظر بیایند. با این حال، بهتر است که انواع تبلیغات را بررسی کرده و آن هایی که با بودجه و هدف شرکت شما هم خوانی دارند را امتحان کنید.

بازاریابی اپلیکیشن یا اپلیکیشن مارکتینگ چیست؟

به طور کلی اقداماتی که باعث می‌شود اپلیکیشن بیشتر و بهتر دیده شود در دسته بندی بازاریابی اپلیکیشن یا اپلیکیشن مارکتینگ قرار می‌گیرد. این اقدامات می‌تواند در زمینه حفظ مخاطب، افزایش آگاهی، جذب کاربر جدید و از این قبیل موارد باشد.

در ادامه به طور کامل درباره چگونگی این کار صحبت می‌کنیم.

چگونه بازاریابی اپلیکیشن را شروع کنیم؟

برای شروع این مسیر باید بدانیم بازاریابی اپلیکیشن چطور انجام می‍شود، اما بیایید قبل از هر چیز نگاهی به آمارهای رقابتی در اپ استور و گوگل پلی داشته باشید. آماری از تعداد اپلیکیشن های توسعه یافته و پابلیش شده در اپ استور وجود دارد که نشان میدهد از ژانویه 2017 تا اکتبر 2023 به صورت میانگین، ماهانه بیش از 1000 اپلیکیشن در اپ استور ثبت شده است. 

و تنها در نوامبر 2023، 3.381 گیم اپلیکیشن در اپ استور پابلیش شده!

تمام این گزارشات برای آشنایی با فضای رقابتی و جذاب این حوزه است، تحقیقات بازار به شما کمک میکند تا درک بیشتری از نحوه استفاده از روش‌های بازاریابی اپلیکیشنی داشته باشید. 

این سوالات را از خودتان بپرسید تا قدم های درستی در این مسیر بردارید:

  1. چه گروهی از کاربران را میخواهید تارگت کنید.
  2. چگونه این مخاطبان را بر اساس علایق دسته بندی کنیم؟
  3. چه نیازی از مخاطب با محصول شما بر طرف میشود؟
  4. رقبای شما چطور مخاطبان را هدف قرار میدهند؟

پاسخ به این سوالات مسیر فعالیت شما را روشن میکند، ما در این مقاله نقشه راهی را طراحی کردیم تا شما را به گنج برساند!

چگونه اپلیکیشن مارکتینگ را شروع کنیم

روش های بازاریابی اپلیکیشن (همراه با مثال)

روش‌های اپلیکیشن مارکتینگ بسیار گسترده هستند و در ادامه من تمامی آنها را به شما معرفی می‌کنم. البته باید بدانید که با پیشرفت تکنولوژی و ابزارهایی همچون AI، روش‌های جدیدی به صورت روزانه در دسترس مارکترها قرار می‌گیرند.

شما نیز به عنوان یک مارکتر باید روش های بازاریابی اپلیکیشن را بدانید.

1. استفاده از برنامه های ریفرال مارکتینگ (Referral Marketing)

برنامه های ریفرال مارکتینگ - یکی از شیوه های اپلیکیشن مارکتینگ

یکی از بهترین راه ها برای جلب مشتریان بیشتر و کسب رضایت مشتریان فعلی، استفاده از برخی برنامه های ریفرال است. در ساده ترین شکل می توان در غالب کادری که بر روی صفحه ظاهر می شود از کاربر بخواهید تا این اپلیکیشن را به دوستان خود معرفی کند.

همچنین می توان برای ترغیب کاربران به معرفی اپلیکیشن شما، نوعی اعتبار درون برنامه ای به آن ها اختصاص دهید. تیم های بازاریابی می توانند در این رابطه خلاقیت به خرج بدهند.

برای اینکه کاربران ترغیب شوند تا اپ شما را به دیگران پیشنهاد بدهند، برنامه شما باید حس عالی و مطلوب در آن ها ایجاد کند. به این منظور باید تجربه کاربر را بهبود ببخشید. وقتی کاربر از اپلیکیشن شما رضایت داشته باشد، به صورت داوطلبانه آن را به سایرین معرفی خواهد کرد.

2. استفاده از قدرت شبکه‌های اجتماعی

امروزه نمی‌توان از بازاریابی صحبت کرد و توجه جدی به سوشال مدیا نداشت.

حضور در این شبکه‌ها کمک می‌کند تا کاربران بسیاری از فعالیت ما با خبر شوند. برای اپلیکیشن مارکتینگ بسیار اهمیت دارد که در شبکه‌های اجتماعی حضوری پررنگ داشته باشیم.

اینستاگرام

در زمان انتشار این مقاله، کمتر کسی است که در اینستاگرام حضور نداشته باشد. برای دیده شدن الزامی است که فعالیت در این شبکه داشته باشیم؛ چون یکی از شبکه‌هایی است که نقش پررنگی در زندگی روزانه مردم دارد.

تولید محتوای ویدیویی (ریلز) امروزه اهمیت بیشتری پیدا کرده و برای شناخته شدن اپلیکیشن پیشنهاد می‌کنم ویدیوهای کوتاه و بلند بسازید.

فیس بوک

فیس بوک یکی از پراستفاده ترین سوشال مدیاها به شمار می‌رود و فعالیت در این شبکه برای شما به عنوان مارکتر ضروری است. 

اپلیکیشن هایی مانند “کندی کراش” در همان روز اول راه اندازی، بیش از 100 میلیون بازدید از سراسر جهان داشته اند. فعالیت در فیسبوک می‌‌‌تواند در بازاریابی اپلیکیشن به شما کمک بسزایی کند. البته در صورت داشتن بودجه مناسب، تبلیغ در این شبکه نیز پیشنهاد می‌شود.

لینکدین

در صورتی که اپلیکیشن شما ارتباطی با بیزینس دارد، بهترین فضا برای معرفی آن لینکدین است. این یک شبکه اجتماعی کاری به شمار می‌رود که بسیاری از متخصصین در آن فعالیت می‌کنند.

به طور کلی برای معرفی اپلیکیشن‌های بازی و سرگرمی توصیه نمی‌شود. بیشتر مارکترها برای برندینگ از لینکدین استفاده می‌کنند.

توئیتر

به عنوان جایگزین برای سرویس های پر هزینه فیسبوک، می توان از تبلیغات توئیتر برای افزایش تعداد کاربران اپلیکیشن استفاده کرد.

با بهبود تجربه کاربر از اپلیکیشن خود و تشویق آن ها به معرفی اپ شما، و جلب این طرفداران به سمت صفحه تویئتر خود، می توانید پایگاهی از طرفداران برای خود در توئیتر ایجاد کنید که می توانند در آینده کاربرانی بالقوه برای اپلیکیشن های بعدی یا آپدیت های شما باشند. همچنین هزینه این شیوه بسیار پایین است.

3. بهینه سازی برای اپ استور (ASO)

بهینه سازی برای اپ استور

بهینه سازی اپ استور به فرایندی گفته می شود که در طی آن اپلیکیشن های موبایلی سعی در بهینه سازی توضیحات و صفحه مربوط به خود در گوگل پلی استور و اپ استور دارند.

به زبان ساده:

ASO به معنی بهینه بودن اطلاعات اپلیکیشن از جمله نام، دسته بندی، توضیحات برنامه و این قبیل موارد برای استورهای گوگل و اپل است. البته در استورهای ایرانی مانند بازار نیز بهینه سازی انجام می‌شود و فقط مختص گوگل پلی یا اپل استور نیست.

یکی از بهترین روش های بازاریابی اپلیکیشن به شمار می‌رود و البته باید بدانید که پروسه‌ای زمان‌بر است. باعث می‌شود اپلیکیشن شما به نسبت جستجوهای کاربران نمایش داشته باشد و کمک می‌کند تا مخاطبین بالقوه بیشتری درباره شما بدانند.

البته می‌تواند هزینه بالایی نیز داشته باشد. به این دلیل که یک متخصص به صورت تمام وقت یا فریلنس باید روی اطلاعات اپلیکیشن کار کند.

چگونه با ASO به بیشتر دیده شدن اپلیکیشن کمک کنیم؟

موارد متعددی وجود دارند که بهینه کردن آنها باعث می‌شود تا اپلیکیشن بهتر دیده شود. اصطلاحا بهینه سازی موارد زیر باعث می‌شود مخاطبین بیشتری با اپ آشنا شوند:

  1. استفاده از کلمه کلیدی مناسب: کلماتی هستند که کاربران برای رسیدن به برنامه مورد نظرشان از آنها استفاده می‌کنند. می‌توانید از آنها در نام و توضیحات برنامه استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید به جای نوشتن فقط اسم برنامه (ازکی)، کلمه کلیدی هم به آن اضافه کنید (ازکی- نرم افزار خرید آنلاین بیمه).
  2. توضیحات اپلیکیشن: حال که می‌دانید باید در عنوان اپلیکیشن از کلمه کلیدی که کاربران جستجو می‌کنند استفاده کنید، نوبت به توضیحات می‌رسد. بهتر است از توضیحات کوتاه و جذاب برای جلب نظر کاربران استفاده نمائید.
  3. استفاده از عکس: بسیار مهم است که عکس‌های جذاب از محیط اپلیکیشن به کاربران نمایش بدهید. تامنیل یا همان عکس اصلی شما باید جذابیت خاصی داشته باشد چون اولین تصویری است که کاربر با آن مواجه می‌شود.
    عکس‌های درون برنامه‌ای نیز اهمیت بالایی دارند و باید اسکرین شات‌های جذابی از محیط برنامه به مخاطبین نمایش دهید.
  4. نمایش ویدیو: استفاده از ویدیو در بهینه سازی اپلیکیشن تاثیر بسزایی دارد؛ چون نمایشی کامل از محیط اپلیکیشن ارائه می‌کند. ایجاد یک ویدیوی 30 ثانیه‌ای یا 1 دقیقه‌ای می‌تواند نقش مهمی در اپلیکیشن مارکتینگ ایفا کند.
  5. به صورت مستمر آپدیت کنید: به عنوان یک مارکتر وظیفه شما است که به صورت مستمر موارد متعددی را آپدیت کنید. این موارد از عنوان گرفته تا دیپ لینک را شامل می‌شود. 

4. اپلیکیشن مارکتینگ از طریق موتور جستجو (گوگل ادز)

استفاده از اپ مارکتینگ از طریق موتور جستجو، یعنی جایی که اپلیکیشن شما برای جستجو های مرتبط به نمایش در خواهد آمد، می تواند یک تکنیک کارآمد باشد. برای تبلیغات در اپلیکیشن، کلیدواژه های شما به سرچ هایی که به طور معمول در موتور جستجو گوگل می‌شوند مرتبط می‌شود.

کاربران شما را در بالای لیست نتایج خواهند دید و به صفحه دانلود اپلیکیشن هدایت خواهند شد. کمپین های مختلفی در گوگل ادز وجود دارد، بنابراین بازاریاب ها باید به دقت این موارد را بررسی کنند تا مطمئن شوند موثر ترین کمپین را برای محصول خود انتخاب خواهند کرد.

پیشنهاد می‌کنم برای اطلاعات بیشتر حتما صفحه تبلیغات نصب اپلیکیشن را بخوانید.

5. استفاده از قدرت اینفلوئنسرها

یکی دیگر از روش های بازاریابی اپلیکیشن که می تواند هزینه زیادی داشته باشد، تبلیغ از جانب سلبریتی ها یا همان اینفلوئنسر مارکتینگ (influencer marketing) است.

بسیاری از این افراد سرشناس، شبکه ای بزرگ از طرفداران در فضای مجازی دارند که مخاطب پیام های آن ها هستند. اپلیکیشن Mobile Strike از بازیگر نقش ترمیناتور (آرنولد) برای معرفی خود به علاقه مندان بیشترین بهره را برد.

استفاده از این روش بازاریابی می تواند برای معرفی برنامه شما به میلیون ها کاربر اندروید و iOS بسیار مفید باشد؛ در صورتی که سلبریتی مناسبی را برای این کار انتخاب نمائید.

6. بازاریابی افیلیت یا افیلیت مارکتینگ (همکاری در فروش)

بازاریابی افیلیت

از آنجایی که بازاریابی افیلیت می تواند ریسک پذیر باشد، معمولا به عنوان یک شیوه مارکتینگ موثر شناخته نمی‌شود. اما پتانسیل آن را دارد که تبدیل به مولفه ای موثر از استراتژی کلی بازاریابی شما شود.

از طریق هر دو برنامه Apple’s Affiliate Program و Google’s Display Network، سایر اپلیکیشن ها می توانند از طریق نمایش یک بنر در داخل اپلیکیشن خود به کاربران شان، اپ شما را تبلیغ کنند و در ازای هر دانلود پاداشی از شما بگیرند. این شیوه راهی عالی برای بازاریابی بین اپلیکیشنی است و باعث می شود کاربرانی که علایق مشترک دارند، برنامه شما را ببینند.

7. تبلیغات پولی

تبلیغ برای اپلیکیشن شامل گزینه‌های متنوع می‌شود که اگر بودجه مناسبی دارید پیشنهاد می‌کنم از آنها استفاده کنید. از تبلیغات نصب اپلیکیشن گوگل ادز گرفته تا تبلیغات درون برنامه‌ای را شامل می‌شود.

البته تبلیغات پولی شامل گزینه‌های دیگر مانند تبلیغ در تلویزیون، اسپانسر شدن در رویدادها و این قبیل موارد می‌شود. برای تبلیغات پولی پیشنهاد ما استفاده از گوگل ادز است که به صورت چشم‌گیری تعداد نصب‌های شما را افزایش می‌دهد.

8. تاثیر ایمیل مارکتینگ در بازاریابی اپلیکیشن

متاسفانه در کشورمان از ایمیل مارکتینگ برای بازاریابی اپلیکیشن به ندرت استفاده می‌شود. شما می‌توانید از طریق کانال‌های بازاریابی مانند سایت و شبکه‌های اجتماعی ایمیل مخاطبین خود را ذخیره کرده تا بتوانید از طریق ایمیل به آنها اطلاع بدهید تا برنامه شما را دانلود کنند.

9. بازاریابی محتوا

اپلیکیشن مارکتینگ بدون بازاریابی محتوایی معنایی ندارد. از صفحات پست وبلاگ گرفته تا ویدیوهایی که در یوتیوب آپلود می‌کنید شامل این شیوه مارکتینگ می‌شود و در بهتر دیده شدن اپلیکیشن تاثیر گذار است. باید بدانید که روش نیز زمان‌بر بوده و ممکن است هزینه زیادی نیز به همراه داشته باشد.

10. اپلیکیشن مارکتینگ با گیمیفیکیشن

استفاده از گیمیفیکیشن نیز باعث می‌شود به طور چشم‌گیری در دیده شدن اپ شما تاثیر گذار باشد. یک نمونه بلوبانک است که از کارت‌های بانکی رنگی استفاده کرد که باعث شد میزان نصب بسیار بالایی در مدتی کوتاه داشته باشد.

11. ارائه تخفیف!

یکی از روش های بدیهی اپلیکیشن مارکتینگ این است که برای جذب شدن کاربران و افزایش نصب برنامه به آنها تخفیف بدهید.

12. سایت معرفی اپلیکیشن را جدی بگیرید

تمام اپلیکیشن های موفق جهان لندینگ پیجی دارند که مزایا و شیوه کار آن برنامه را برای کاربران توضیح می‌دهد. مخصوصا برای اپلیکیشن هایی که پرداخت های درون برنامه دارند و یا کاربران می‌توانند از طریق آن کسب درآمد کنند، این لندینگ ها بسیار با اهمیت هستند چرا که برای کاربر مشخص می‌شود که این پرداخت ها و دریافت ها طبق چه قانونی و بر اساس چه الگوریتمی صورت میگیرد.

13. ریتارگتینگ

کاربرانی که یک بار از اپلیکیشن یا سایت شما بازدید کرده باشند می‌توانند در لیست ریتایرگتینگ قرار بگیرند. اجرایی شدن کمپین فقط برای این افراد است و باعث می‌شود که در فضاهای آنلاین تبلیغ اپلیکیشن شما را ببینند.

14. در رسانه های آنلاین بازاریابی کنید!

تمام جایی که باید در آن به دنبال مخاطبان خود باشید فضای آنلاین است، پس آن را جدی بگیرید. کاربران روزانه به طور میانگین 2.5 ساعت به گشت آنلاین می‌پردازند. پس خیلی حیف است اگر این فضای بالقوه را از دست بدهید.

استراتژی بازاریابی اپلیکیشن | 5 گام حیاتی

باید بدانید که روش‌های اپلیکیشن مارکتینگ به خودی خود کمک نمی‌توانند شما را در معرض دید مخاطبین بالقوه قرار دهند. استراتژی بازاریابی اپلیکیشن است که تعیین می‌کند شما در چه جایگاهی قرار بگیرید. بیایید آنها را با هم بررسی کنیم.

شناسایی مخاطبین هدف

اگر مخاطبین هدف خود را به خوبی شناسایی کرده باشید می‌توانید در فضایی که آنها حضور دارند کمپین بازاریابی خود را اجرایی کنید. به عنوان مثال، برنامه شما مناسب سنین نوجوان است که بیشتر آنها محتواهای دسته بندی غذا در یوتیوب را می‌پسندند.

یا به عنوان مثال دیگر، اپلیکیشن شما بسیار تخصصی بوده و به نسبت تحقیقی که داشته‌اید بیشتر مناسب کاربران لینکدین می‌باشد.

قبل از اجرایی هرکدام از روش های مارکتینگ برای اپ خود لازم است که مخاطبین یا جامعه هدف خود را به خوبی شناخته باشید. ما مقاله‌ای جداگانه درباره شناخت مخاطب هدف نوشته‌ایم که اگر علاقه‌مند بودید آن را بخوانید.

تحلیل وضعیت رقبا

چه به عنوان مارکتر و چه به عنوان صاحب بیزینس، نمی‌توانیم روی عملکرد رقبا تاثیری داشته باشیم؛ اما می‌توانیم عملکرد آنها را بررسی کنیم. به عنوان مثال، می‌توانیم ببینیم رقبای ما روی چه کلمات کلیدی کار کرده‌اند یا چه عناوینی را برای برنامه‌شان انتخاب کرده‌اند.

برای اینکه اصولی بازاریابی اپلیکیشن انجام دهید باید از نقاط ضعف و قوت رقبای خود خبر داشته باشید. پیشنهاد می‌کنم لندینگ پیج آنها را مشاهده کرده، برنامه آنها را دانلود کرده و از آن استفاده کنید.

چالش و مسابقه

ایجاد چالش یا مسابقه می‌تواند به طور چشم‌گیری میزان استفاده و دانلود اپلیکیشن را افزایش دهد. در صورتی که آن چالش ارزشش را داشته باشد.

چالش دو نایکی: این چالش به کاربران اجازه می‌دهد تا میزان دوندگی خود را در اپلیکیشن ثبت کنند. همچنین باعث می‌شود افراد بیشتری برای سلامتی اپلیکیشن نایکی را دانلود کنند.

حضور در رویدادها

در زمان انتشار این مقاله 2 روش رایج وجود دارد که باعث می‌شود رویدادها نقش مهمی در دانلود برنامه داشته باشند. شما می‌توانید رویدادی بزرگ برای معرفی اپلیکیشن و خدمات آن ایجاد کنید.

همچنین می‌توانید به عنوان اسپانسر در رویدادهای مختلف حضور داشته باشید. در این شرایط افراد بیشتری احتمال دارد که با شنیدن نام اپلیکیشن آن را دانلود کنند.

تحلیل، آزمایش و بهبود همیشگی

در دنیای مارکترها برخی گزینه‌ها هیچگاه تغییر نمی‌کنند.

تحلیل و آزمایش بخشی جدا نشدنی از کار یک مارکتر هستند و باعث باز شدن درهای جدیدی می‌شوند. تعامل کاربران، رفتار رقبا، بازدید افراد و از این قبیل موارد را لازم است به صورت همیشگی مورد بررسی قرار دهید.

البته فراموش نشود که با رسیدن به دیتای جدید آپدیت‌های مورد نیاز روی اپلیکیشن اجرا شود. تصویر زیر نشان دهنده سال‌ها تحلیل، آزمایش و بروز رسانی است که در اپلیکیشن اسنپ می‌بینیم.

نتیجه تحلیل، آزمایش و بهبود همیشگی در اپلیکیشن اسنپ

 

چگونه کاربران فعلی اپلیکیشن خود را حفظ کنیم؟

پاسخ ساده: جذاب باشید!

حفظ کاربران اپلیکیشن نیز یکی از دغدغه‌های اصلی مارکترها به شمار می‌رود. ممکن است تعداد نصب‌ها به صورت چشم‌گیر افزایش داشته باشد اما بعد از مدتی کاربران اقدام به حذف اپلیکیشن کنند.

باید به رفتار کاربران توجه داشته باشید و همچنین از کاربردی بودن اپلیکیشن اطمینان حاصل کنید. کاربران وفادار همیشه با شما می‌مانند، اما اگر مشکلی وجود داشته باشد، شاید بسیاری از کاربران خود را از دست بدهید.

روش‌هایی وجود دارند که باعث می‌شوند شانس بیشتری برای حفظ کاربران داشته باشید.

ارسال نوتیفیکیشن

اگر طرفدار بازی باشید قطعا با یک یا چند مدل از این نوتیفیکیشن‌ها آشنا شده‌اید.

باید بدانید که این نوتیف‌ها فقط برای بازی‌ها نیست و با کمی زمان گذاشتن می‌توانید برای جلب توجه کاربر یک یا چند مدل بسازید.

گوگل ادز – App Engagement

کاربرانی که از قبل برنامه شما را نصب کرده باشند، با این ویژگی تبلیغاتی گوگل ادز تشویق می‌شوند تا اقدامی در برنامه انجام دهند. این ویژگی تبلیغاتی در سراسر شبکه‌های گوگل مانند یوتیوب، جیمیل و … نمایش داده می‌شود. 

جمع بندی

بازاریابی اپلیکیشن در این سال ها نیازمند ترکیبی از تکنیک های جدید و قدیمی است. شرکت های تولید کننده اپلیکیشن باید ذهنیتی باز نسبت به شیوه های قدیمی و هم شیوه های جدید داشته باشند. اگر میزان جذب کاربر کم شده است، یک یا دو شیوه اپ مارکتینگ دیگر را به کار بگیرید تا دوباره به میزان جلب مطلوب مخاطب دست یابید.

علاوه بر این، در حالی که از لحاظ مارکتینگ مهم است که از چند شیوه متفاوت استفاده شود، اما به همان اندازه آنالیز و بررسی کارآمدی این کمپین ها نیز حائز اهمیت است.

برای ایجاد فضای مارکتینگ موثر، مدیران می بایست درک درستی از مشتریان فعلی و مشتریان احتمالی خود داشته باشند. به همین منظور می توانند از ابزار هایی برای تجزیه و تحلیل تجربه کاربر بهره ببرند. وقتی به این سطح از درک رسیدید، می توانید بر همین اساس تکنیک های مارکتینگ خود را اولویت بندی کنید.

بسیار خوشحال می‌شویم نظرات ارزشمند و مفید شما را درباره این مقاله بدانیم. حتما اگر سوالی داشتید، در بخش نظرات مطرح کنید.

3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

کپی بود، کامل …

این مقاله ترجمه مقاله انگلیسی با همین عنوان است. خرسندیم که یک به یک مقالات و آموزش‌های وبلاگ جی ادز تالیفی و یا ترجمه منابع معتبر هستند.

سلام

آخرین مقالات:

مشاوره رایگان برای شما

برای دریافت مشاوره تلفنی، نام و شماره تلفن خود را وارد کنید.