متن ویدیوی آموزشی گوگل آنالیتیکس بخش 27
یه عامل مهم در موفقیت سایتتون توانایی شما در ارائهی محتواتون و اجازه دادن به کاربرا برای تعامل مناسب با اون براساس مرورگرها و سیستم عامل های متفاوتشونه برای شناسایی این اطلاعات باید از هر دو گزارش یعنی گزارشات تکنولوژی و گزارشات موبایل استفاده کنید که میتونید اونا رو اینجا توی دسته بندی مخاطبین پیدا کنید من مرورگر و همچنین سیستم عامل رو که به اختصار بهش OS میگن رو انتخاب کردم، که در تب تکنولوژی قرار دارن و اینجا در سمت راست اگه بیام پایین یه لیست از محبوب ترین مرورگرها میبینید که به ترتیب تعداد نشست هاشون مرتب شدن.
میتونم ببینم که کروم 50 درصد از نشست های کل رو به خودش اختصاص داده بعد از اون سافاری، اینترنت اکسپلورر، مرورگر اندروید و غیره قرار دارن این واقعا کمکم میکنه که نه تنها کاربرانم رو بشناسم بلکه بدونم به اصلاح سایتم یا تست اون روی اون پلتفرم های مرورگر نیاز دارم یا نه.
واسه بررسی عمیقتر داده مون میتونیم یه مرورگر انتخاب کنیم، مثلا سافاری و میتونیم ببینیم که هر ورژن سافاری چه درصدی از درصد کل ما رو تشکیل میده حالا میبینید که این رقم اینجا در سمت راست، 126 هزار معادل 65 درصده باید یادتون باشه که شما توی بخشی از اون Dimension هستین.
پس ورژن 8 اون مرورگر مربوط به 65 درصد کاربران سافاری ـه که از ورژن 8 استفاده میکنن نه 65 درصد کاربران کل سایت این وقتی مفیده که بخواید تصمیم بگیرید یه مرورگر رو ساپورت کنید یا نه.
اگه این پایین رو نگاه کنیم و به سافاری 5.1 نگاهی بندازیم میتونم ببینم که 0.71 درصد از تمام کاربران سافاری از این مرورگر استفاده میکنن و الان ممکنه ارزشش رو نداشته باشه که اون مرورگر رو ساپورت کنم .
همچنین میتونید از اینجا نتورک رو در سمت چپ انتخاب کنید و نگاهی هم به ارائه دهنده سرویسی که استفاده شده داشته باشید این همیشه هم مفید نیست و چندان جالب توجه نیست میتونید ببینید مردم از چارتر یا تی-موبایل استفاده میکنن.
بعنوان مثال این میتونه زمانی استفاده بشه که شما فکر کنید ارائهدهندهی درجه یک برخی کاربرانتون دچار قطعی شده مثلا میشنوید شرکت تایم وارنر گزارش داده که تمام تگزاس دچار قطعی اینترنت شده اگر پنج درصد کاربران شما از تایم وارنر استفاده کنن،
این میتونه به شما توی فهمیدنش کمک کنه این نشون میده که دلیل اینکه شما ترافیک از دست دادین اینه که اینترنت اونا دچار قطعی شده اینجا در بخش گزارشات موبایل، من overview رو از سمت چپ انتخاب میکنم و میتونیم مروری داشته باشیم به نحوهی مورد استفاده قرار گرفتن این دستگاه ها توی سایت.
اینجا فقط بهم موبایل رو نشون نمیده کاری که میکنه در قدم اول اینه که یه دسته بندی دستگاه ارائه میده واسه همین میتونم درصد کاربرانی که از موبایل یا دسکتاپ یا تبلت استفاده میکنن رو بدونم .
حالا این خیلی جالبه 68 درصد کاربران این سایت از موبایل استفاده میکنن در حالیکه تنها 24 درصد از دسکتاپ استفاده میکنن این بهم میگه که من باید اول یه طراحی اول-موبایلی رو اجرا و یه استراتژی جدید ایجاد کنم.
یعنی اینکه هرکاری که برای این سایت انجام میدیم باید با موبایل شروع بشه و اونجا جاییه که استفادهی اصلی کاربران قرار داره پس اگه چیزی رو روی موبایل قطع و غیرقابل اجرا کنیم درصد زیادی از ترافیکمون رو از دست میدیم و واسه بررسی هرچه بیشتر میتونید devices رو از بخش موبایل انتخاب کنید و حالا میتونید دقیقا بدونید که بین کاربران موبایل کدوم دستگاه ها محبوب تر هستن.
اینجا توی لیست من میتونم ببینم که آیفون و آیپد، میزان قابل توجهی از استفادهی موبایلی رو در سایت من تشکیل میدن همچنین میتونید با این Dimension های اولیه تعامل داشته باشید پس میتونید مثلا نگاهی به سیستم عامل این کاربران بندازین میتونید اون گزینه رو از اونجا انتخاب کنید و میبینیم که ما اندروید و IOS رو داریم خب جالبه بدونید 67 درصد مخاطبین از یه دستگاه اندرویدی استفاده کردن.
پس حتی با اینکه استراتژی اول-موبایلی رو پیش رو گرفتم، واقعا لازمه یه فکری به حال این کنم و مطمئن شم که همه چیز روی اندروید کار میکنه قبل از اینکه نگران این باشم که روی آیفون کار میکنه یا خیر از گزارشات موبایل و تکنولوژی استفاده کنید تا با نحوهی دسترسی کاربر به سایتتون بهتر آشنا بشید.
با توجه دقیق به این نقاط دادهای میفهمید که چطور باید سایتتون رو تغییر و اصلاح کنید و چه پلتفرم هایی رو باید تست کنید تا مطمئن بشید که هیچ کدوم از کاربرانتون از قلم نیفتادن .
در دوره آموزش Google Analytics تمام آموزشهای مورد نیاز برای کاربران مبتدی، از ایجاد حساب گوگل آنالیتیکس تا ارایه گزارشهای پایه را در این دوره یاد میگیرید و نیز میآموزید که چگونه میتوان گزارشها را تفسیر، اهداف خود را ایجاد و نتایج را پیگیری کنید. همچنین برای درک عمیقتر خواهید توانست از گزینههای dimensions و segments استفاده کنید. همه بخشهای این دوره عملی و کوتاه هستند و بیشتر ویژگیهای گوگل آنالیتیکس را برای تجزیه و تحلیل روزانه شامل میشود.
ممنون بابت این مقاله مفید